|
Тема
|
cookie problem
|
|
Автор |
Bobolin () |
Публикувано | 05.06.01 00:13 |
|
Възникна много странен проблем - по специално при опита ми да изтрия cookie докато използвам Netscape.
Създавам си културно с PHP cookie-то, но какво ми беше изумлението, когато с Ineternet Explorer си го записвам и трия без проблеми на(от) клиентската машина, но използвам ли за brawser Netscape - cookie-to се записва, чете се, но посмъртно не ще да се изтрие когато подам в PHP-то:
<?php setcookie('COOKIENAME'); ?>
Все пак това е скрипт, който се изпълнява от страна на server-а и няма никаква логика единият brawser да трие безпроблемно неговите си cookie-та, а другия (в случая Netscape) да чете стойностите записани в тях без проблем, но да не ще да си ги трие. Знам че звучи малко смешно или парадоксално, но е факт.
Или може би за пореден път просто се сблъсквам с един от най-големите кошмари вярвам за всеки Web разработчик - наречен Netscape. То, че browser-ът им е под всякаква критика, непотдържащ една планина от Web стандартни е ясно на всеки, който е писал поне 10 реда HTML или CSS в живота си, но това с cookie-тата направо ме уби.
Глупаво или не - MS IE си ги пише и трие (cookie) без проблем - Netscape...?! Не съм от най-горещите почитатели на Microsoft, но с удоволствие бих пенсионирал предсрочно ако можех целият developer-ски тим разработващ Mozila.
Не се получи постването много като молба за помощ, но ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, то бих се радвал да ми помогне.
| |
|
Ako iskash nqkoi naistina da ti pomogne napishi konretnite versii na IE i NS.
setcookie('COOKIENAME') set-va cookies, dali trie stari sus sushtoto ime ne e tolkova vajno, ako sa expire-nali ...
| |
Тема
|
Re: cookie problem
[re: Дизeлджия]
|
|
Автор | Bobolin (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.06.01 11:10 |
|
С browser IE 4x, 5x - проблеми няма. С Netscape 4x, Conquerer и въобще всички изградени върху базата на Mozlila browser-и проблеми има.
А за expire на самото cookie - не е изтекъл. Изрично при записването му при клиента му задавам времето на живот. По-точно казано ето
copy -> paste едно към едно от моя source:
<?php
setcookie('CUSTOMER', $u, time() + 3600, '/');
?>
Име на cookie-то: CUSTOMER
Value: $u -> т.е. примерно Kiro
Expire -> В случая 1 час
Път -> '/' Важи за целият сайт
| |
|
Провери дали ти е правилна датата на компютъра и дали не е в бъдещето спрямо тази на сървъра. Аз съм имал проблеми с това, че Netscape игнорира cookies с дата от бъдещето.
Освен това, за да си спестиш подобни главоболия задавай всички параметри на SetCookie, а не ги оставяй празни:
SetCookie("name",$value,time()+$expiry,"/",".domain.bg");
Не можеш да разчиташ, че default настройките за директория, домейн и expiry time ще са еднакви навсякъде. Изобщо, да разчиташ на default е опасно по принцип.
Митко
| |
|
Problema ne e ot browser-a!
Az lichno izpolzvam embeded perl i ne sum imal takiva problemi s cookies!
Sushto taka sum pravil testove s IE, NS, Conqueror, Lynx.
| |
|
|
|
|