Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:24 07.11.25 
Автомобили
   >> Peugeot
*Кратък преглед

Тема за кормилна рейка на 405  
Автор4O5GRe (Нерегистриран)
Публикувано13.02.04 16:14

Здравейте! Искам да попитам някой сменял ли е втулки на кормилната рейка на 405. Говоря най-вече за тази от дясната страна. Колата е със серво и по всичко личи че за да се смени втулката от тази страна ще трябва да се извади цялата рейка от корпуса защото окачването за сервото ще пречи да се наниже през щангата. Незнам прав ли съм и ако някой има опит моля да даде акъл. Предварително голями благодарности!

Тема Re: за кормилна рейка на 405нови [re: 4O5GRe]  
АвторSRl (Нерегистриран)
Публикувано17.02.04 10:00

pri men go imashe sushtija problem. Nai-dobroto reshenie e da otidesh da ti reciklirat reikata, kakto napravih i az. Struvashe mi 110lv , serviza e Jizel do okruzna bolnica. Trjabva samo predvaritelno da si svalil reikata i da ja zanesesh samo neja.
Predi da otida na tozi variant bjah dal kolata na edni nekadurnici da mi smenjat samo vtulkata, kojato obache ne se prodava nikade, dori i v Pejo. Prodava se ciala reika s cena nad 1000lv. Ta tezi glupaci ja bjaha napravili ot njakuv material. Kato pari mi izleze pak okolo 100lv a rezultata beshe nulev, pak si imashe sushtija luft i si hlopashe.

Тема Re: за кормилна рейка на 405нови [re: SRl]  
Публикувано17.02.04 14:14

Много благодаря! Аз междувременно също проверих за втулките та ми призля.
Не ми се щеше да правя изпълнения по ръчен труд ама явно няма как. Ако не намеря някоя 2 ръка читава (малко вероятно) ще хвана твоята пътека. Още веднъж благодаря!

Автор Bibass (хитропостроен)
Публикувано17.02.04 15:18

Приятел,

аз имах луфт в рейката и като минавах по паваж все едно се разпадах... смених упорната втулка на рейката и послар (работата заспа)... целия ремонт ми излезе 15лв, като 5 за части и 10лв за работа, щото не ми занимава сам! Колата ми е по-различна (Ситроен ЗетХ), рейката също (няма хидравлика)... което предполага при теб да е по-скъпо...

препоръчвам ти да отидеш в Автолъч, тел.: 9798232 (София)... ремонтират и рейки, а не са кожодери! обясни им по-телефона за какво иде реч, те ще ти кажат може или не - да се мине по-тънко! Лично съм виждал да ремонтират на 405 рейкаат, като сменяха точно послар... втулката може да се продава, но може да не е от 405!

успех!

лека и полека!

Автор PeGaz (член)
Публикувано17.02.04 16:23

При тебе голям ли е луфта , тропа ли от там ?

Аз например се прекарах като я смених тази втулка, сигурно и досега щях да си карам още със старата
Имах някакво потропване отдясно (и вибрации на моменти) и понеже трима различни майстори я гледаха и не откриха какво е със сигурност, решихме да оправим този луфт от втулката. Тропането разбира се си остана,а аз бях с известна сума назад . Накрая дефекта беше на съвсем друго място ама чак четвъртия пореден майстор го откри.

Иначе втулката ми я направи един стругар , ама нещо не можа да я направи съвсем както трябва и пак остана съвсем лек луфт.

Така че първо се убеди че там ти е проблема 100% и тогава ремонтирай.
И според мен е по- добре да я пегледат в някоя фирма за рециклиране

Тема Re: за кормилна рейка на 405нови [re: PeGaz]  
АвторSRl (Нерегистриран)
Публикувано18.02.04 09:26

vse pak stava vupros za hidravlichna reika, az ne bih si ja razglobil sam

Тема Re: за кормилна рейка на 405нови [re: SRl]  
Авторp4O5 (Нерегистриран)
Публикувано19.02.04 10:54

Момчета, втулката се продава в СФА и струваше няколко лева, явно сте попаднали не на когото трябва

Тема Re: за кормилна рейка на 405нови [re: p4O5]  
Публикувано19.02.04 13:42

Благодаря! Отивам пак да питам - тоя път ще нося и картинка дано разберат за какво става дума.

АвторSRU4KO (Нерегистриран)
Публикувано27.02.04 22:41

Pro4etah mnenia na laici.Istinota e slednata;tazi vtulka ,/za razlika ot modelite bez hidravlika/ eizrabotena ot bronz s pokritie ot tflonopodobna materia.Tova ne6to nyma koi da go napravi kato zavodsko.Praviat se jalki opiti s bronz no rezultata e vremenen.Edinstvehoto snosno re6enie e vtulka ot to4no opredelen polimer i precizno regulirane na hlabinata v uporana piniona.Ako si maini4ka mge6e da te izlekuvam no v 6opeto mi e dale4ko. Biagai v GIZET tam sa dobri.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.