|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Търся добър лекар
|
|
Автор |
Жоро () |
Публикувано | 21.08.00 13:13 |
|
Имам овчарка която живее под открито небе. Всяко лято козината зад врата става като стригана, преди опашката става петно с много рядка козина, а през всичкото това време се чеше веистово навсякъде. Няма бълхи, косъм е здрав и при дърпане не пада. На какво се дължи това?
| |
Тема
|
Такъв няма
[re: Жоро]
|
|
Автор |
Конь () |
Публикувано | 21.08.00 18:46 |
|
Преди повече от година намерих една болонка в много тежко състояние на улицата. Започна едно лечение и тя се влоши. Отидох при друг лекар - никакъв резултат. Третият отхвърли всичко, което предишните двама бяха направили, а четвъртият каза, че останалите трима са некадърници. Петият и шестият ми съдраха по три кожи, после един голям спец се зае с лечението и тотално оплекска лечението. Всички ветеринари са шмекери и некадърници. Имах възможност да се убедя лично. Между другото, изпратих резултатите от изследванията на познати в чужбина. Те са се консултирали с тамошен лекар, изпратиха ми съответното лекарство и кучето оздравя. Такива ми ти работи с родните ветеринари.
| |
Тема
|
Търся добър лекар
|
|
Автор |
Пинко () |
Публикувано | 21.08.00 19:43 |
|
Пробвай при д-р Иван Попов. Кабинета е в София на ул. Иван Вазов. Не знам номера, но е в участъка между Шишман и 6-ти септември. телвфона е 987 40 74.
Приема всеки ден от 10 до 12 и от 16 до 20 часа. В останалото време оперира.
Можеш да го видиш в предаването на Нова телевизия 'Любимци"
Наистина е много добър лекар. Кучето и котката ми са "абонирани" за него от 1992 г. Не ми е минавало през ума да го сменям. Виждал съм го да спасява напълно отписани и умиращи от парвовироза кучета. Най-важното е, че обича животните от сърце и е много внимателен, любезен и отзивчив. Не знам в момента дали има друг лекар в кабинета, защото в последните години се виждаме само за ваксината (Дай Боже, все така да е!). Но ти препоръчвам да настояваш той да прегледа кучето, а не текущия му сътрудник, че преди имаше един д-р Стефанов, от който не останах доволен...
| |
|
Напълно съм съгласен с тебе.Всики са некадърници.Моето куче беше "лекувано" от един малоумник които след като 5 месеца само ме залъгваше с разни инжекции накрая го уби като измисли накаква диагноза рак, ще кажете може но пчичината за да го водя при него беше че изяде кибрит и през тези 5 месеца спря наплно да се храни.Най жалкото е че то умря след операцията вкъщи при мен, не можа да дочака сутринта когато трябваше да го водя на ефтаназия по негово изрично настояване.Защо ли настояваше толкова да е рано сутринта.Жалкото е че бях пълен глупак за да му се вържа, но това е донякъде обяснимо поради факта че тази диагноза ми доиде изневиделица.Да не говоря че то почти вече беше сляпо от гноини язви които тои 1 год. не можеше да излекува.Пълен НЕКАДЪРНИК.А аз бях пълен глупак но просто му се носеше славата.Мразя го и всички доктори.ОТ тогава на доктор не ходя освен за ваксина.
П.П. Може би някои от посещаващите форума д-ри, ще се произнесе по това как се процедира при:
1.Гноини язви на очите при които те напълно побеляват и стават вдлъбнатини.
2.При изяден кибрит налага ли се промивка на стомаха, защото такава изобщо не беше направена.Дори не беше примал никакви лекарства освен инжекции.
Всичко това е вече при свършен факт но поне искам да знам на какъв глупак ме е правил и какъв глупак е той.
Извинявам се че обърнах темата с мои въпрос но имах нужда да си излея яда.
На ЖОРО искам да кажа, внимавай много с кои се вързваш, гледай как се държи не е нужно само да е любезен с тебе.Наблюдавай всяко едно негово деисвие и при най малката му грешка се махай от него без излишни обяснение.Все пак това е твоето куче и няма да се оставяш на някакв некадърник да го съсипе, бъди сигурен че на тях изобщо не им пука за него, вълнува ги само да ти преберат паричките.
Извинявам се ако съм засегнал някои съсвестен лекар но просто съм останал с такова впечатление, въпроса не е само до ветеринарните д-ри но и с всички останали.Още веднъж извинявам се на всички съвестни д-ри които не мислят единствено за парите макар че и те са важни и за тях с работи.Надявам се да са осанали още такива и един поне от тях да се намери и да ми отговори на въпросите.
Благодаря!!!
| |
Тема
|
Търся добър лекар
[re: Пинко]
|
|
Автор |
Жоро () |
Публикувано | 22.08.00 08:29 |
|
Благодаря за инфото. И там бях. Всеки понеделник при него има специалист кожен лекар, който посещавах в продължение на месец. Пооправи се малко кучето, но малко не е достатъчно. Изпълних всички съвети, дадох му куп лекарства, похарчих трицифрена сума пари и пак се драпа.
| |
|
Знам човече!!! Кучето ми беше на около годинка когато почна да накуцва със задния крак. Заведох на лекар. Единият каза, че има изместен таз. другият беше категоричен, че има скъсани коленни връзки и се налага операция за възстановяването им която струваше около 250 лв. И това са все доктори които са ми препоръчани от познати като добри специалисти. Специалисти по какво питам аз? По обиране на хора изпаднали в затруднение? Както и да е, накрая след четвъртият лекар, след хиляди ренгенови снимки, упойки и изследвания за какво ли не ( включително за фосфор в кръвта???????????) истината се разкри- на кучето му няма нищо просто леко пренатоварване. И тогава се сетих, че всъщност първо бях завел песа при едни доктор в квартала който е на над 70 год. и лекува малко по така наречените "бабешки методи", който ми беше казал същото но просто не му повярвах. Та така, човек се учи докато е жив, но ако 100 ветринари ще има 101 мнения по въпроса каква болест мъчи кучето ти. И разбрах що за хора са докторите. Е, не всички, но ако петима работят така, нямаш доверие на никой, дори кадърните да са двойно повече.
| |
|
Ами явно и ти си патил доста, какво да ти кажа ако наистина си го мъчил с ренген и толкова лекарства недей се чуди за козината му.Доколкото знам козинатана кучетата е най-слабата им част.Не знам какво мога да те посъветвам освен да отидеш до Стара Загора ако ще даваш още пари то така ще ти излезе най-тънко.Ако си от София ще ти е малко далечко но какво да се прави май там са най-глемите специалисти.На познат кучето беше вдигната на крака като цялото беше потрошено от кола и всички го бяха отписали.Не знам яд ме е че не отидох и аз до там но вече ще знам.Дано песа ти се оправи че най е гадно така да не му се радваш а да ходиш през целия му живот по д-ри, и аз бях така от 3 месечен през 2 дена на лекари, по 5 пъти
слагах на ден от 3 вида капки и 2 вида мехлеми и това година и половина докато умре от скапания кибрит.Гадното е че и новия ми боьер и тои е проблемен с очите и вече ще изперкам от сапания си късмет.Може да се видим в С.З. :))
| |
|
За съжаление съм от София, но като гледам явно положението в цялата страна хич не е розово. Нищо де, остава ни да се надяваме, че кучетат ни ще бъдат здрави та да им се радваме повече време. Чао и ти пожелавам късмет!!!
| |
Тема
|
Такъв няма
|
|
Автор |
Конь () |
Публикувано | 22.08.00 19:54 |
|
Всички ветеринари са пълни кретени. Прочутият доктор Иванов - директор на столичния зоопарк, си има частен кабинет до пазара Ситняково. Някога имах неблагоразумието да заведа кучето си при него. Каза, че е болно от гана и започна някакво безумно лечение с антибиотици. Акълът ми дойде в главата, когато ми даде резултатите от изследване на урина. Трагикомичното е, че аз въобще не съм давал такова изследване. Идиотът му с идиот явно си е разбъркал изследвания и е решил да ме одере още малко, като ме смае с поредната диагноза! Когато му казах, че никога не съм му давал изследване за урина, ченето му увисна и започна да пелтечи някакви извинения. Егати ветеринара, направо за разстрел.
Майтапът е, че когато показах етикета от ваксината на един фармацефт, той ми обясни, че от тази партида всички са ментета и оттам идват проблемите на кучето ми. След като го ваксинирах отново, животинката се оправи.
Долни ветеринарни гадове!!!
| |
|
Ани и аз не съм от много близо....в другият край :)), късмет и на тебе.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|