Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:22 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Домашни любимци
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Подаряваме 2-месечно прелестно бежово котараче!нови  
Автор Josefine (jujicat)
Публикувано13.09.08 14:56

Подаряваме 2- месечно прелестно котараче с паспорт, вътрешно и външно обезпаразитено. Котенцето е любвеобилно, но и много забавно и игриво и с най- красивите котешки очички, които съм виждала- по краищата светло- кафеви, после сиво- светло- сини, а около зеницата- лешниково- златисто.
Търсим отговорни, сериозни и грижовни стопани.
С огромно удоволствие бихме осиновили котенцето, но поради наличието на други две големи женски котки у дома плюс куче( без да броим хамстера) лимитът ни за домашни любимци е изчерпан.

Да не говорим, че откак котарачето е у дома котките ни са в пълен потрес, първият ден даже отказаха да се хранят. Поради това силно се надявам бързо да се намерят добри хора, които да осиновят това мило и красиво същество.

Заинтересувалите се могат да се обадят на дом. тел(става дума за София) 889 57 81 или GSM 0889 250 171. Или пък пишете на juji03@hotmail.com.

Тема Re: Подаряваме 2-месечно прелестно бежово котараче!нови [re: Josefine]  
Автор rave_ (rave)
Публикувано28.09.08 00:00

Очите му са уникални, наистина. Много е хубав.

Какво стана, намерихте ли му дом ?

-------
N/A

Тема Re: Подаряваме 2-месечно прелестно бежово котараче!нови [re: rave_]  
Автор Josefine (jujicat)
Публикувано28.09.08 16:49

Уви, все още не сме му намерили дом. Първо прояви интерес едно момченце, ноочевидно родителите му не приеха присърце идеята, а аз държах да разговарям с тях. После се обажда една дама, но тя очевидно предпочиташе по- възрастна и "улегнала" котка. Почти съм отчаяна, защото у нас е лудница. Двете ми котки са в тотален ужас от котарачето, то ги гони да си играе с тях и в общи линии най- нормални взаимоотношения има с кучето, което е изключително добро и толерантно същество. Майка ми след средата на следващия месец ще пристигне у дома след операция, защото ще има нужда известно време някой да се грижи за нея и... просто не знам. А и ми е жал закотарачко, защото е много сладък, много игрив и много любвеобилен...

Автор Josefine (jujicat)
Публикувано28.09.08 16:51

Между другото, благодаря ти, че изобщо попита. Ако случайно ти се навъртат някакви идеи, сподели. Приятен ден!

Автор rave_ (rave)
Публикувано28.09.08 23:02

Ами идеи нямам, освен да пускаш мноого обяви по всички сайтове. Ти пускала ли си някъде, освен тук?

Ето много сайтове, в които има обяви за домашни любимци.

На телефон 91938 - Вестник Позвънете

Със сигурност ще се намерят хората и за този красавец. Ще ги плени с тези очи :).

-------
N/A

Автор Josefine (jujicat)
Публикувано29.09.08 14:53

Безкрайно съм ти благодарна. Не бях открила толкова много сайтове. Дано се намерят добри стопани.

Автор rave_ (rave)
Публикувано29.10.08 18:27

Josefine, какво става, видях обявите ви в доста сайтове... има ли резултат вече ?

-------
N/A

Автор Josefine (jujicat)
Публикувано30.10.08 08:52

Уви, не. Котето си расте, у дома често е лудница...
Появи се една силно заинтересувана жена, а аз се зарадвах, че вече е имала котарак, т.е. има опит. Много беше харесала котарачето, съответно поканих я у дома, за да го види, а и то нея. Малко ме притесни изречението й, че е важно ТО НЕЯ да избере, тъй като котето не е свикнало много с други хора, но вече е силно привързано например към мен и дъщеря ми. Усещах, че му е нужно време, за да свикне с някой друг.
Както и да е. Жената дойде, пихме кафе, котето обаче не искаше да бъде гушкано от нея и се плашеше. Дойде по едно време примен, кротна се и замърка, просто защото на този етап припознава мен като "доверено лице", като майка или знам ли още като какво. Така или иначе се уговорихме да не пускам повече обяви, да не се ангажирам с други евентуални кандидати, да изчакам известно време докато жената си довърши започнатия основен домашен ремонт и тогава да се разберем кога да вземе котето(аз даже исках да се срещнем още поне веднъж, за да може мъничето постепенно да свиква с нея). Даже му беше измислила име- Лео. Започнах съответно да се обръщам към котето с "Лео" с идеята да свиква и с новото си име... И, така, мина около седмица и преди деня, в който се бяхме уговорили котето окончателно да бъде осиновено от новата си стопанка ( даже имах намерение аз да го закарам до тях, за да не се стресира много животинката), жената ми се обади и ми каза, че е намерила друго коте под една кола и прочие... Бях много разочарована, но какво можех да кажа... Дано наистина поне е направила добро на друго коте...
Котарачето си е у нас все още, вече не е безименно, кръстихме го Макс и имаме все още надеждата, че ще му намерим добри стопани, защото по принцип не е възможно да го задържим, ако и много да съжалявам за това, тъй като виждам колко прекрасно същество е и как му се оформя чудесното характерче- игриво, адски чаровно- любопитно, същевременно много нежно и любвеобилно, а и незлобливо и добричко. Моите котки, уви, са по- темерутести, макар че, естествено, аз си ги обичам и такива. Освен това котарачето има и много приятен цвят и въобще...Ох...

Много ти благодаря, че провяваш интерес.
Приятен ден.

Редактирано от Josefine на 30.10.08 08:56.

Автор K@terina (студент)
Публикувано30.10.08 12:45

Много ти е сладко коталачето- мен ако питаш гледай си го и така- ти вече явно си свикнала с "лудницата" от животинките.

Аз разсъждавам така защото имахме три котета(от наща котка), които исканме да подаряваме но с времето никой не прояви интерес и така си останана при нас. Ние обаче сме в каща и излизаха навън. Постепенно се привързахме най много към котарачето Рижко, което обаче баща ми намери сгазено от кола. Така де няма смисъл да ти обяснявам за това как ни беше мъчно на всички, всъщност още ни е мъчно понеже беше скоро. След това снощи като се прибрахме от работа второто коте също го нямаше, те бяха навън понеже беше хубаво времето. А най-лошото е, че не можем да знаем къде е и дали е живо. Та така най-непослушното ни остана и днес е затворено вкъщи.Като пропуснах да отбележа, че имаме и куче-курцхар, което е много толерантно към котките.

Тема Re: Подаряваме 2-месечно прелестно бежово котараче! [re: K@terina]  
Автор Josefine (jujicat)
Публикувано30.10.08 13:19

Много съжалявам за котетата.

Общо взето те трудно оцеляват, когато са навън и ако си нямат майка, която да ги учи как да се предпазват.
Аз обаче трудно мога да свикна с обстоятелството "три котки плюс куче", а пък и едната ни котка е тотален темерут и постоянно съска котарачето и му посяга с лапа ( не че то се впечатлява особено, но Коташа е в тотален стрес поради неговото присъствие). Няма шанс това да се промени, тъй като двете ми котки съжителстват от около 5 години и въпреки това Коташа не възприема другата, Хепи, и това е. Освен това си давам сметка,че само на обстоятелството (като се имат предвид отношенията между двете ни котки), че едната ни котка е с половин задно краче( намерихме я в много окаяно състояние преди години и, слава Богу, я спасихме и излекувахме) и не може да скача нависоко, се дължи факта, че не са изпопадали и двете от балкона ( за 4- ти етаж става въпрос), когато се подгонят. Имам предвид, че когато Коташа се чувства "притисната", намира убежище в един бивш цветарник, закачен за парапета на балкона, където много обича да лежи, особено под чадъра, и да наблюдава света от високо. Хепи и там би я последвала, ако можеше, милата... Но котарачето расте и в един момент, както гони всичко живо у нас с цел игра...
Освен това ни се налага понякога да пътуваме в чужбина. Пътували сме с двете котки няколко пъти зад граница, а кучето оставяме при родителите ми. Нито мога да си представя пътуване с 3 котки
, нито пък мога да оставя на родителите си кучето и котка- просто те не са в състояние да се справят. От друга страна в къщата на свекърва ми има две кучета, така че и това отпада като вариант. Изобщо...
Така че ще продължа да търся и дано се намери някой свестен човек, въпреки че много би ми се искало да видя какъв страхотен котарак ще излезе от малчугана Макс.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.