|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
ПОМОЩ - котетата ми дерат дивана!
|
|
Автор |
ushco (Texturator) |
Публикувано | 03.09.07 14:09 |
|
Имам 2 котки - една обикновенна и една персийска. Проблема е, че наскоро си купих нов диван, който много ми харесва, но е от изкуствена кожа.... сещате се, какво стана!
Ноктите и на двете ми котки са добре поддържани - подрязани и изпилени. Отделно си имат и точило за нокти, което намазах дори с малко валериан..., но оставам с впечатлението, че не е въпрос на наточване на ноктите, а просто им харесва, че кожата е опъната и за това я дерат!
Купих отблъскващ спрей от зоо свят, но това ги отблъсква от дивана само за около 30 минути и после пак са там!?!?!
Нямам идея вече какво да направя, за да си спася диванчето
Моля, помогнете ми със съвет!!!
Calm like a bomb
| |
Тема
|
Re: ПОМОЩ - котетата ми дерат дивана!
[re: ushco]
|
|
Автор |
cr33py () |
Публикувано | 05.09.07 10:35 |
|
Или не си копуваш повече глупости или избираш една стая и си държиш там диванчето и не пускаш котка там.
Има предостатъчно материи които не привличат котките, винаги съм се чудила защо хората избират точно това което не става за съжителство с котки.
Въпросния диван можеш да го подариш на котките или да си го заключиш някъде ...
| |
Тема
|
[re: cr33py]
|
|
Автор |
ofika (член) |
Публикувано | 05.09.07 16:19 |
|
като го е купувал е мислил именно за тях
И аз имам един такъв фотьол, но вече му се нарадваха.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gamina (mind reader) |
Публикувано | 06.09.07 14:06 |
|
Ами котки са - това им е работата - да дерат покъщнината... няма да обяснявам, че тука една здрава дамаска не е останала.
Втори момент - колкото по-тъпи си чувстват ноктите, толкова по-упорито и настървено ще ги острят ;)
Life can be for living
Just try and never give in
| |
Тема
|
|
|
Автор | qnich (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.09.07 14:55 |
|
skarai im se moite kotki taka sprqha da se kachvat po divanani i dago derat veche se
| |
Тема
|
[re: qnich]
|
|
Автор |
ushco (Texturator) |
Публикувано | 07.09.07 17:30 |
|
Да, мисля че с каране и с домаяни ароматизатори ще стане ... само време му е майката!
Благодаря ти
Calm like a bomb
| |
Тема
|
|
|
Автор | мaтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.09.07 18:30 |
|
В котешката природа е да дерат мебелите-не ги оставяй насаме с това,което най-много ти се свиди.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
4и4koтpeви4ko (непознат) |
Публикувано | 28.09.07 21:29 |
|
Не въпрос на точене на нокти,а на маркиране-оставяне на следи от нокти е един от начините за маркиране.Бог до го прости диванчето
| |
|
Моля,избройте поне няколко материи които котките не желаят да дерат.Аз,за15 години до сега.една не улучих
| |
Тема
|
[re: 4и4koтpeви4ko]
|
|
Автор |
denii (писанка) |
Публикувано | 30.09.07 22:28 |
|
о, има, само че не знам как се казва. бяхме купили нов диван преди години. заедно с два фьотьола. 4 котки се смениха на него, то не беше дране, дори бяха повръщали върху него по време на болест. и досега стои като нов. съвсем честно. майка ми беше възхитена и сега смята да тапицира всичко с този плат. ще питам как се казва и ще ви кажа.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|