Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:37 16.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Домашни любимци
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ПОМОЩ - котетата ми дерат дивана!нови  
Автор ushco (Texturator)
Публикувано03.09.07 14:09

Имам 2 котки - една обикновенна и една персийска. Проблема е, че наскоро си купих нов диван, който много ми харесва, но е от изкуствена кожа.... сещате се, какво стана!

Ноктите и на двете ми котки са добре поддържани - подрязани и изпилени. Отделно си имат и точило за нокти, което намазах дори с малко валериан..., но оставам с впечатлението, че не е въпрос на наточване на ноктите, а просто им харесва, че кожата е опъната и за това я дерат!
Купих отблъскващ спрей от зоо свят, но това ги отблъсква от дивана само за около 30 минути и после пак са там!?!?!
Нямам идея вече какво да направя, за да си спася диванчето
Моля, помогнете ми със съвет!!!

Calm like a bomb

Тема Re: ПОМОЩ - котетата ми дерат дивана!нови [re: ushco]  
Автор cr33py ()
Публикувано05.09.07 10:35

Или не си копуваш повече глупости или избираш една стая и си държиш там диванчето и не пускаш котка там.
Има предостатъчно материи които не привличат котките, винаги съм се чудила защо хората избират точно това което не става за съжителство с котки.

Въпросния диван можеш да го подариш на котките или да си го заключиш някъде ...

Тема Re: ПОМОЩ - котетата ми дерат дивана! [re: cr33py]  
Автор ofika (член)
Публикувано05.09.07 16:19

като го е купувал е мислил именно за тях

И аз имам един такъв фотьол, но вече му се нарадваха.

Автор gamina (mind reader)
Публикувано06.09.07 14:06

Ами котки са - това им е работата - да дерат покъщнината... няма да обяснявам, че тука една здрава дамаска не е останала.

Втори момент - колкото по-тъпи си чувстват ноктите, толкова по-упорито и настървено ще ги острят ;)

Life can be for living
Just try and never give in

Авторqnich (Нерегистриран)
Публикувано07.09.07 14:55

skarai im se moite kotki taka sprqha da se kachvat po divanani i dago derat veche se

Тема Re: ПОМОЩ - котетата ми дерат дивана!нови [re: qnich]  
Автор ushco (Texturator)
Публикувано07.09.07 17:30

Да, мисля че с каране и с домаяни ароматизатори ще стане

... само време му е майката!
Благодаря ти

Calm like a bomb

Автормaтa (Нерегистриран)
Публикувано24.09.07 18:30

В котешката природа е да дерат мебелите-не ги оставяй насаме с това,което най-много ти се свиди.

Автор 4и4koтpeви4ko (непознат)
Публикувано28.09.07 21:29

Не въпрос на точене на нокти,а на маркиране-оставяне на следи от нокти е един от начините за маркиране.Бог до го прости диванчето

Тема Re: ПОМОЩ - котетата ми дерат дивана!нови [re: cr33py]  
Автор 4и4koтpeви4ko (непознат)
Публикувано28.09.07 21:40

Моля,избройте поне няколко материи които котките не желаят да дерат.Аз,за15 години до сега.една не улучих

Тема Re: ПОМОЩ - котетата ми дерат дивана!нови [re: 4и4koтpeви4ko]  
Автор denii (писанка)
Публикувано30.09.07 22:28

о, има, само че не знам как се казва. бяхме купили нов диван преди години. заедно с два фьотьола. 4 котки се смениха на него, то не беше дране, дори бяха повръщали върху него по време на болест. и досега стои като нов. съвсем честно. майка ми беше възхитена и сега смята да тапицира всичко с този плат. ще питам как се казва и ще ви кажа.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.