|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
търсим сиамец за разгонена сиамка
|
|
Автор | тeмидa (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.10.06 13:30 |
|
Нашата маца от вчера е разгонена. Тя е на 2 ,5 години и искаме да забременее и да се порадва на котенца. Разполагаме с транспорт, така че можем да я доведем на среща с избранника. Спешно е
| |
Тема
|
Re: търсим сиамец за разгонена сиамка
[re: тeмидa]
|
|
Автор |
Endaksi (cat person) |
Публикувано | 31.10.06 16:27 |
|
интересно ми е като им се порадва тя, че и вие, имате ли представа какво ще стане с тях? осигурили ли сте дом за 3-4 котета (обикновено се раждат по толкова). как си представяте освен това радостта на котката си-като пълно изтощение на организма от бременост и кърмене, опасностите за нейното здраве и дори живота й при раждането, или като безгрижни 4-5 месеца на безкрайно излежаване?
като си отговорите на тези въпроси заповядайте в клуб котки-да пуснете тази обява някъде където ще я видят повече хора с котки (има няколко потребителя с мъжки сиамци), или просто за да се поинтересувате от въпроси свързани с вашата котка.
| |
Тема
|
[re: Endaksi]
|
|
Публикувано | 31.10.06 18:28 |
|
спокойно, имаме си осигурени хора, които искат малки сиамчета. Освен това аз съм лекар и съм била бременна, та знам какво е и не мисля, че котката го преживява по-леко. Благодаря за мнението..
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Endaksi (cat person) |
Публикувано | 31.10.06 21:21 |
|
радвам се за тези неща, които пишете успех ви желая в намирането на котарак тогава. дано станат котета от първия път
| |
Тема
|
|
|
Автор | emetic (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.11.06 00:59 |
|
Странно лицемерие. От всички хора ти си единстения намиращ нов и нов котарак на котката ти. А съветваш всички останали да нямат котета. Особенно пък сиамчета. Най-съвършенните котки. Хайде моля те по леко.
| |
Тема
|
[re: emetic]
|
|
Автор |
Endaksi (cat person) |
Публикувано | 01.11.06 09:54 |
|
странно недочитане. не че ти дължа обяснение ама да ти кажа какво не си прочела-просто съм попитал дали има осигурени домове за котетата (има) и дали си дават сметка за рисковете около бременността (дали са си), и съм пожелал успех и котета от първия път (понеже аз може и да намирам нови и нови котараци, но котката ми не е родила още-случва се и така). къде видя да съветвам хората да си нямат котета?
хайде моля те по-леко.
ПС-не е странно недочитането. ти винаги си пишеш по акъла без да се замисляш (дали защото не можеш...)Редактирано от Endaksi на 01.11.06 09:56.
| |
Тема
|
|
|
Автор | TEMlDA (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.11.06 10:19 |
|
виждам, че се вихри някакъв спор, който за съжаление не ми помага в решаването на проблема. Вие какво коте имате? Нашата се разгонва няколко пъти чрез месец, после има половин година почивка и аиде пак. Не искам да и давам редовно хормони заради страничните им действия, ама иначе тя много се мъчи:( Пък и всяка жена трябва поне веднъж да се порадва на малки рожби...После ще я стерилизираме. така ни съветва нашия ветеринарен лекар....Сърдечни поздрави за всички любители на котки
Ще бъда благодарна за всякаква помощ илисъвет...Лиляна
| |
Тема
|
[re: TEMlDA]
|
|
Автор |
Endaksi (cat person) |
Публикувано | 01.11.06 10:52 |
|
моята е женска персийка на 3 годинки и половина вече. разгонва се средно на всеки два месеца за около седмица (обикновено по-малко). заради страничните ефекти на хапчетата никога не съм й давал нито тях, нито каквито и да са хормони. заради такива хапчета почина предишната ми котка. според мен не се мъчи докато е разгонена, просто е различна. дори става по гальовна и показва повече привързаност. аз искам котета от нея за да си оставя за мен и заради това опитвам вече за кой ли пореден път. след това ще я оставя да роди още един два пъти и чак след това ще я кастрираме. но ако не стане в най скоро време може би ще се разминем с котетата, защото ще стане възрастна за първо раждане и няма да поемам риска да я оставя да се рагонва цял живот.
след като вие също искате котета бих казал и вие така да направите-да я пуснете да роди един (или повече пъти), но като направи 5-6 годинки независимо дали е раждала да я кастрирате. след тази възраст раждането си е риск, а в същото време котката си е млада и здрава и понася операцията леко.
от друга страна ако искате да роди само за да е здрава, то това е напълно излишно. мит е че едно раждане осигурява някакво здраве. с него и без него, както се казва. но при всички случаи хормоналните препарати взимат от здравето (вие като лекар знаете че противозачатнъчите и при хората са със много странични ефекти и последните тенденции са да се прилагат само при лечението на хормонални проблеми, а не при здрави жени; при тях най много да предизвикат такива).
ако нямте претенции за цвета на котенцата друг съветсъщо бих ви дал-да намерите един красив черен котарак. ама чисто черен, без бели петна. и я съберете с него. ще ви се родят най-прекрасните черни котета на земята. това е генетично така, и не е просто мит. но най-антрацитно черните котки са микс на сиамска с черна котка.
а за спора с Еметик се извинявам. тя се опитва да пренесе негативното си отношение към мен във всяка тема където се изкажа. няма да се повтори
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ofika (непознат
) |
Публикувано | 01.11.06 11:08 |
|
Не сте писали откъде сте.
Вижте тук:
Обявата е малко старичка, но предполагам котаракът е в добро здраве.
| |
Тема
|
[re: ofika]
|
|
Публикувано | 01.11.06 13:43 |
|
да бе, вярно...Това е от недоспиване - маца се дере по цели нощи:)
От София сме. Сега ще проверя обявата. Благодаря!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|