|
Тема
|
болен курцхаар
|
|
Автор | geni (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.01.06 20:26 |
|
имам женски курцхаар на 2 год.от една седмица е болна.лекаря смяташе че се е разгонила.започна да и тече гной.заведох я на друг лекар.сега и бият антибиотик.5 дни.каза че ако не помогне ще се наложи операция.някой сблъсквал ли се е с подобен проблем.лекаря смята ,че от 20 само 1 куче се справя без операция.
| |
Тема
|
Re: болен курцхаар
[re: geni]
|
|
Автор |
Megas (cat person) |
Публикувано | 12.01.06 20:37 |
|
направо си е за операция и изчакването може много да влоши нещата.
Nice!
| |
Тема
|
[re: Megas]
|
|
Публикувано | 12.01.06 20:55 |
|
а каква е гаранцията ,че ще оцелее при операцията?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Megas (cat person) |
Публикувано | 12.01.06 21:06 |
|
ами каквато е от всяка една друга операция. единственото сигурно е че без операция няма да ви се размине. колкото по рано я направите толкова шансовете за пълно оправяне са по добри.
Nice!
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 12.01.06 21:23 |
|
ще послушам съвета ви.аз също смятам ,че това е решението,но просто ужасно се страхувам за нея.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bushkata (непознат) |
Публикувано | 12.01.06 21:40 |
|
Опрерацията при пиометра е тежка, но от така наречените "рутинни" операции - правени много пъти. Възстановяването е пълно и безпроблемно. Важното е да изберете правилния лекар, който да извърши операцията.
Успех!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Megas (cat person) |
Публикувано | 12.01.06 21:45 |
|
ами мисля че така е парвилно, но се уверете във възможностите на доктора. много е важна неговата кмпетентност за изхода от ситуацията а предложението му да чакате ме кара да се усъмня. за такъв тип проблеми в клуб котки препоръчваме този доктор-мисля че и за вас ще е подходящ. успех!
доц.д-р Тодор Маринков - София
Белите брези бл.15-16
раб.време 10-13 и 16-20ч.
неделя 10-13ч.
тел. 02/9581078
0887/681772
Nice!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bushkata (непознат) |
Публикувано | 12.01.06 21:48 |
|
Именно! Ако диагнозата наистина е пиометра (а прилича именно на това) - се налага НЕЗАБАВНА операция. Лекар, който при подобна диагноза ви каза да чакате, трябва да бъде поставен под съмнение!
| |
Тема
|
[re: bushkata]
|
|
Публикувано | 12.01.06 22:08 |
|
относно диагнозата.кучето е с температура.секрета в началото беше по-тъмен,зеленикав.вече е по-малко и е бял на цвят.храни се нормално,играе.лекарят обясни ,че се е замърсила и ако антибиотиците не помогнат,ще се наложи операция.да и махнат матката.имало малък шанс да се справи без операция,защото била млада.бият и инжекции и мисля че е малко по-сънлива.при прегледа лекарят я натисна по корема и тогава каза,че нещата са зле.днес и беше втората инжекция и той смята ,че секрета е намалял.първият лекар е доста добър специалист и не проумявам как не можа да разбере че кучето е с проблем.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
CHEЖAHKA (crazy) |
Публикувано | 13.01.06 00:57 |
|
Заведи я за операция колкото се може по-бързо.
И то при ТРЕТИ лекар.
Тези двамата явно нищо не разбират.
Първия щом не може да различи разгонване от пиометра - "евала"
Втория - дори не ви е споменал възможна диагноза, не е предложил изследвания, при очевидни признаци (гной, температура).
За мен това не са специалисти, а квартални фелдшери.
Стискам палци кученцето да се оправи възможно най-бързо.
Още повече е младо и възстановяването ще бъде надявам се по-бързо.
Операцията не е толкова страшна. Добрите лекари знаят да дозират точно упойки и какво да правят натам.
Преди 3 месеца оперираха моето куче от пиометра. Тя е на 10 години. Та искам да кажа, че съм минала през това.
| |
|
|
|
|