Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:17 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Домашни любимци
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Съжителство на сиамка и новородено бебе?нови  
Автор Cvetko (непознат)
Публикувано26.05.05 18:10

Здравейте! Скоро ще си имаме бебе. До тук добре....обаче от 4 години си имаме друго- машата любима Езра(сиамско женско коте). Тя според мен не е типична сиамска котка - добра, кротка, не се разгонва-правено й е операция. Идва момент, в който трябва най-вероятно да й намерим нов дом. Пробвахме в един приятел, който обича много котки. За съжаление тя не се климатизира, опишка половината къща(в това отношение иначе е много възпитана). Може би трябва повече търпение(държахме я само един ден), незнам. Чудим се дали няма да можем, въпреки всичко да си я гледаме заедно с новороденото бебе!

Тема Re: Съжителство на сиамка и новородено бебе?нови [re: Cvetko]  
АвторAди (Нерегистриран)
Публикувано26.05.05 21:36

Не виждам проблем за съжителството. Обикновено
бабите на бебето изпадат в ужас и предизвикват
страхове. Хуманните лекари - също, но трябва да
знаеш, че те по принцип (поне 95 % от тях)
ненавиждат животните - нямам представа защо.
Нещо подобно на разпространената заблуда, че
сиамските котки били лоши - нищо подобно, имам 2
такива, имала съм безброй сиамчета, много мои
познати също отглеждат сиамки. Досега съм виждала
само една злобна сиамка.
Съветвам те да пишеш в клуб "котки" - в "Общества" -
там ще намериш много хора, които са отгледали
бебетата си заедно с котки.
Успех. И не се поддавай на глупави внушения.

Тема Re: Съжителство на сиамка и новородено бебе?нови [re: Aди]  
Автор Eni12 (непознат)
Публикувано26.05.05 22:41

Не виждам никакъв проблем. Като се спазва нужната хигиена, и бебето и котката не се оставят заедно без надзор, няма да има проблеми. Вкъщи гледаме двумесечно бебе и петмесечен лабрадор. И всичко е нормално. И доста приятно.

Тема Re: Съжителство на сиамка и новородено бебе?нови [re: Cvetko]  
АвторБoнбoн (Нерегистриран)
Публикувано27.05.05 16:28

Новородено бебе и котка? Нима има проблем?
А непознатото жилище трябва да се маркира като нова територия на котката. Няма нищо необичайно в поведението на писаната.

Тема Re: Съжителство на сиамка и новородено бебе?нови [re: Бoнбoн]  
Авторacтpa (Нерегистриран)
Публикувано29.05.05 18:49

Чела съм за семейство, в което две бебета последователно мистериозно умират от задушаване. Оказва се, че сиамката, която много обича миризмата на малки деца е лягала до главичката на бебетата и ги е задушавала... от любов. Този случай беше изнесен в пресата преди няколко години.
Аз също имах сиамка, която непрекъснато се гушкаше и притискаше до детето ми, но то вече беше пораснало.

Тема Re: Съжителство на сиамка и новородено бебе?нови [re: acтpa]  
Авторemetic (Нерегистриран)
Публикувано29.05.05 19:07

Сигурна ли си че не е било в някое сериалче

Тема Re: Съжителство на сиамка и новородено бебе?нови [re: acтpa]  
АвторEni12 (Нерегистриран)
Публикувано29.05.05 20:07

Е кои нормални родители ще оставят котката да се гушка до главата на бебето? Това, че гледаш бебе и домашен любимец, не значи , че трябва да спят заедно.

Тема Няма никакъв проблем!нови [re: Cvetko]  
Автор Чpeвoyroдниk (яде и пие)
Публикувано29.05.05 22:12

Гледам котка на 14 години, куче на 13 и дете на 12! Поредността в годините показва кой кога е дошъл в къщата. Когато се роди дъщеря ми, котката беше на 2 години, а кучето на 9 месеца. Живеехме в двустаен апртамент. Нямали сме проблеми през всичките тези години. Котката си умираше да влезе в кошчето при бебето, но ние и го разрешавахме само като бебето е извадено от там. Душеше му завивките с голямо любопитство. Докато не се уверих, че бебето може само да се обръща, не допусках котката да влиза при него - именно заради "легендите" за затиснатите бебета. Когато бебето проходи пък стана абсолютно невъзможно да ги събера с котката в една стая. Тя бягаше панически от него и се криеше под леглата. Започна да ходи доброволно при него, едва когато стана 5-6 годишно и вече разбираше, че това не е плюшена играчка за стискане....

Тема Re: Съжителство на сиамка и новородено бебе? [re: Eni12]  
Авторacтpa (Нерегистриран)
Публикувано29.05.05 22:12

Бебето спи по няколко часа през деня, кой ще седи да го пази? Или ще будуват цяла нощ? Не са съобразили да не пускат котето в стаята.
Моите котки винаги спят на леглото ми. Не по моя покана. Така предпочитат.
И все на врата ми се свиват, но аз ги изблъсквам към краката, защото ми пречат и загряват.
Не е сериал, вестник беше. Случаят е някъде в североизточна България - Добрич или Шумен, забравих.

Тема Re: Съжителство на сиамка и новородено бебе?нови [re: Eni12]  
АвторПиca (Нерегистриран)
Публикувано30.05.05 15:34

Огромно удоволствие е да спиш със сиамска котка. Много интелигентно и умно животно. Имам приятелка, чиято дъщеря като бебе си удряше главата в леглото и едва след като СИАМСКАТА коткатка започна да спи до главата на детето, то се успокои. А моята дъщеря-7г. спря да се напикава и да сънува кошмари, след като й подарихме сиамско котенце. Котето почина след 11 години,но сме й безкрайно благодарни за всичко, което направи за семеството ни. Сега отново имаме сиамско коте и не бих се лишила от компанията му дори и аз и дъщеря ми да зебременеем.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.