Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:36 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Домашни любимци
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Help - коте в беданови  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано17.02.05 16:17

Нещо ми стана на котака - спря да яде и да ходи на тоалетна, което е нещо крайно нетипично за него. По цял ден лежи и гледа да не се движи, а вчера и повръщаше. Имам подозрения, че може да си е запушил червата с едни кокали дето яде или с козина, щото сега си я сменя.

Въобще дайте някакви идеи какво може да се направи.

Тема Re: Help - коте в беданови [re: .]  
АвторБoнбoн (Нерегистриран)
Публикувано17.02.05 16:29

1.Бързо на ветеринар.
2.Пиши и в клуба на котките. Намира се пак в dir.bg - "Общества" - "Любители на животните" - "Котки"
3.Ако /в клуба на котките/ влезеш в темата "Как да накарам котето да повърне!" /или беше нещо подобно/, ще намериш GSM на PanTer. Бързо, докато модераторът не го е изтрил. Тя обикновено се включва доста компетентно, но ми се струва нередно да разпространявам телефона й тук.
4.Защо си мислиш, че котките се хранят с кокали?

Автор PanTer ()
Публикувано17.02.05 17:03

С момичето се чухме.
За останалите - не мисля, че запушване на червата може да предизвика двудневно повръщане, но със сигурност при толкова дълъг отказ да ходи до тоалетна се нуждае от повече от спешен лекар без да говорим за останалите симптоми.
Успех!!!!
И моля, пиши какво става.
И знам, че ти е далеч, но в името на котето не експериментирай с непознати ветеринари.
Ако някой знае добър ама наистина добър ветеринр до студентски град да пише, защото я пратих до Белите брези.

Тема Re: Help - коте в беданови [re: PanTer]  
АвторRoksi (Нерегистриран)
Публикувано18.02.05 15:05

Имах същия проблем миналата година,незнам защо бях и дала на моята принцеса пилешки шиики,същото повръщане и тоалетната празна няколко дни,за съжаление не е в мен визитната картичка на лекарката,но и на Плиска има добър специалист,правиха и снимки и след това и давахме прясно мляко с масло,казаха да изчакаме да видим дали ще и подейства диуретично,ако не трябваше да я водим на операция, е за наша радост след 2 часа маца използва тоалетната,та ни се размина

Тема Re: Help - коте в беда [re: PanTer]  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано18.02.05 22:18

Ами значи котето още не се оправя. Доктора ни каза да му даваме някакво разхлабително (Дуфалак) и вчера вечерта успя да се изходи. Съответно тази сутрин беше значително по-добре, но още не яде. В последствие (през деня) продължи да се влошава и тази вечер си е на същото положение, като снощи.
Ще пробваме рецептата с млякото и маслото, дано помогне...

Тема Re: Help - коте в беданови [re: Roksi]  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано18.02.05 22:19

Ще можеш ли да дадеш някакви координати на ветеринара, който е около Плиска? Мерси предварително.

Автор PanTer ()
Публикувано19.02.05 15:11

На кой доктор го води?
Какво каза като диагноза?

Автор. (Нерегистриран)
Публикувано19.02.05 18:49

Ами на същия - Маринков в Бели Брези. Нищо не каза като конкретна диагноза - можело да бъде и инфекция, и затлачване.... А котето от 3 дена не се е изхождало.
Чакам го още 1 ден и му правя собственоръчно клизма - стария си котарак така го спасих, когато беше в подобна ситуация.

Аман от ветеринари. Аман...

Автор PanTer ()
Публикувано19.02.05 19:34

Хм, това ме учудва. Не предложи ли изследвания? Лечение?
Има едни детски свещички - нещо от рода на безилакс (извинявай, не се сещам точното име). Това нещо го режеш по дължина, поставяш в ануса едната половинка и държиш котката 10ина минутки да се разтопи.
Обаче сама не можеш. Трябва ти помощник.

Мен обаче ме притеснява факта, че веднъж се е изходило, а после пак е спряло.
Явно обаче ходи по малка нужда, което все пак е добре.
Каквото и да му даваш през устата го спри ако не го е предписал доцента.
Предното лято имахме подобен проблем с Туфито, но не в толкова тежка форма. Оказа се, че какъвто и да е бил началния проблем е решен, но последствията от рициновото масло бяха много тежки. Трябваше да спрем всяка интервенция и да оставим котката сама да се възстанови. Тогава и давах кисело мляко с кайсия та и помагах. Както и тези свещички.
От тях слагаш една вечерта и ако няма ефект на сутринта пак.

Пиши какво става, но според мен ако проблема продължи ти трябва ехограф или рентген за да се види дали има нещо твърдо (запушване) в червата или е възпаление и трябват антибиотици и прочие.

Автор. (Нерегистриран)
Публикувано20.02.05 00:01

Ами доктора не предложи никакви изследвания - би му няколко инжекции и каза 'утре пак' и така.
Иначе и аз искам направо да го заведа за снимки, но не знам къде. Би ли ми казала къде мога да намеря ехограф за котки?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.