Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:19 12.10.24 
Хоби, Развлечения
   >> Домашни любимци
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема болно зайченови  
Авторab6 (Нерегистриран)
Публикувано11.01.05 22:16

Здрасти на всички!

Имам голям проблем с моето малко декоративно (Lionhead) зайче. Преди около 2 седмици се появи странен проблем, поне според мойте вет-медицински познания. Точно на врата му, зад главичката, под ушите, козинката му запозна да пада и се появика някакви люспи, нещо като пърхот. Питах във вет. аптека и ми казаха, че това са гъбички и ми казаха да го мажа с Прополосова мас. Ефект няма, проблема даже се разраства.

Днес се обадих в Авицена (доста популярна Вет. клиника в нет-а) и доктора там (според моето описание) ми каза да го мажа с НИЗОРАЛ крем (това май и ние хората го ползваме). Все още не съм започнал да го използвам последното.

Цял ден търсих из нета някои ветеринар със интернет сайт (Боже, а живеем в 21 век) и нищо не намерих (с изключение на Авицена).

МОЛЯ ВИ, ако някой има идея какво му е или каде да го заведа на преглед, нека ми пише. Ще Ви бъда безкрайно благодарен.

e-mail: ab @ absix.net

Тема Re: болно зайченови [re: ab6]  
Автор zoomaniak (Стамен Стаменов)
Публикувано11.01.05 23:23

намажи го с крем за ръце
и наблюдавай как се развива петното всеки ден
трябва да спре лекувал съм зайци така но не при всеки действа и хамстери
от кой град си
вземи проба от пъргота или внимателно вземи козинка от петното и отнеси на некой ветеринар с микроскоп и той ще ти каже :) кво е може и да са космояди :(

& stamen_zoomania@abv.bg
ICQ 268568381

Автор *Ginger* (непознат )
Публикувано12.01.05 08:15

Zdrasti, toku 6to popitah edna macka, koqto raboti vav spasitelna slujba i klinika za zaici, minalata sedmica sa prieli zai4e sas po4ti gol grab i sa6tite ljuspi podobni na parhut, problema e bil paraziti. Ne moga da ti prepora4am klinika v BG poneje nqmam absoljutno nikakav opit tam, no za6to ne otide6 vav zoomagazina na solunska, imam dosta dobri vpe4atleniq ot nego, govori sas sobstvenika, toi moje bi 6te ti prepora4a podhodq6ta klinika. Nizoral e dosta silen preparat, puk i ne si siguren kakva to4no e diagnozata, proveri vse pak za paraziti. 6te te darja v te4enie kogato otkriq pove4e informaciq po vaprosa !!!

Тема Re: болно зайченови [re: *Ginger*]  
Публикувано12.01.05 08:29

Takaa, sobstvenik na drug lionhead e imal sa6tiq problem /ne, 4e na drugite porodi ne im se slu4va/. Napisa mi, 4e tova sa "fur mites", 6tom e okolo u6ite moje da se e razprostranilo i tam, proveri u6ite dali sa mrusni i ima li sekreti ot vatre6nata strana. 4esto li si 4isti u6ite? Bili mnoo uporiti i trqbva da se lekuvat prodaljitelno i da se pravqt profilakti4ni pregledi. Krem za race, koito prepora4va zoomaniak nqma da ubie parazitite!!!! ne probvai! Preparata, koito pomagal se kazva Ivormectin wormer, pasta za oralno prilojenie, ima go za kone, no ne znam kade v BG da go otkrie6, tova e problema :( prodaljavam da pitam...

Тема statiiнови [re: *Ginger*]  
Публикувано12.01.05 08:54

Fur Mites: Fur mites gather round the head, back and shoulders. Signs include red flaky skin and crusty deposits. They are not as irritating as fleas so scratching is not seen much. *TIP* you can give rabbits ivermectin 1.87% wormer for horses, give a pea size dollop on the paw (the rabbit will lick it off) and repeat 10 days later. This is not text book, i cannot guarantee it will work, and it may not be compatible with your rabbit. It works for both ear and fur mites.

Ear Mites (Inside the ears): The ears on bunnies (especially lops) is great for mites to hide so check regularly. Symptoms include red patches and sores, brownish patches and head shaking. Your bunny will scratch the ears too. Do not try to scrape the crusts off, instead use olive/mineral oil to soften the crusts then a few later wipe the ear with cotton wool. *TIP* like fur mites you can treat ear mites with ivermectin paste 1.87%,give a pea size dollop on the paw (the rabbit will lick it off) and repeat 10 days later but it is not text book so if you don't want to do this take the bunny to the vet.

Ringworm: Despite what the name may suggest ringworm is not a parasite but a fungal infection. Ringworm causes loss of fur in circular patches. The skin will become scaly, inflamed and itchy. In young rabbits ringworm usually affects the legs and feet but in older rabbits it can affect any area of the body. Ringworm can be passed onto humans so handle infected rabbits wearing gloves. Take your rabbit to the vet for treatment and ask for a safe disinfectant to use to clean the rabbits environment. Ringworm spores can survive for a long time so to help prevent the problem recurring keep your rabbits home and accessories very clean.

eto i dva linka sas statii za vazmojnite pri4initeli:

http://www.bio.miami.edu/hare/furloss.html
http://www.hrss.net/aar/health/health_furmites.html

Авторagripina (Нерегистриран)
Публикувано12.01.05 14:27

Oтговорих ти в другия форум,но не зная кое ще прочетеш първо.Мисля,че е космояд,имах същия проблем преди време,не е страшно лекува се бързо.Въпроса е да реагираш по-бързо за да бъдат по-малки последствията.Има спрей за тази цел,напръскай го и убий гадинката и готово.Успех!

Тема Re: болно зайченови [re: agripina]  
Авторab6 (Нерегистриран)
Публикувано13.01.05 14:08

Здрасти!

Следя и двата форума, така че няма значение каде ми отговаряте. Толкова много варианти ми предложихте, че наистина се обърках.

Проблема е, че не знам каде да го заведа. Някой специалист да ми каже какво е и как да го излекувам.

Жал ме е за дребосъка, иначе си яде, пие вода, игрив е, всичко точно. Мие се редовно, по мойте наблюдения. Приятелката ще ме затрие, ако му стане нещо на това зайче. Купих и го само преди 2 месеца (зайчето беше бебенце на 1м.).

Моля Ви, дайте ми съвет.

ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ!

Автор Tiziana (дразнител)
Публикувано13.01.05 16:54

Отиди в Ветеринарната клиника в Овча купел. Точно до автогарата!!!

Тема Re: болно зайченови [re: Tiziana]  
Автор zoomaniak (Стамен Стаменов)
Публикувано13.01.05 18:45

ти доволна ли си от нея

& stamen_zoomania@abv.bg
ICQ 268568381

Тема Re: болно зайченови [re: zoomaniak]  
Автор Tiziana (дразнител)
Публикувано14.01.05 01:01

Ми да. Помогнаха ми два пъти:).

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.