|
Тема
|
Проблем с iPAQ rx3715 при връзка по BT с Panasonic
|
|
Автор |
Ивo (Егоист) |
Публикувано | 14.11.05 22:16 |
|
Не мога да направя връзка с Интернет от iPAQ rx3715 през GSM Panasonic X70. Доста е странно - двете устройства се откриват и чифтосват без проблем, но като му задам да набира, нещата стигат до там - изписва на екрана на PDA-то, че набира 1000, ама ГСМ-ът не реагира и не светва да набира. С ГСМ-ът на един приятел - SonyEricsson обаче става без проблем. Нормално е да се помисли, че нещо не ми е в ред телефонът, обаче пък като си сложа на деск-топа BT-донгъла, прави връзка през него без проблем. Така че съм в пълен шах...
Имам такъв въпрос - има ли евентуално други програми за dial-up, освен това, което си е заложено изначално в PDA-то?
Благодаря предварително.
С утра не выпил, день пропал...
| |
Тема
|
Re: Проблем с iPAQ rx3715 при връзка по BT с Panasonic
[re: Ивo]
|
|
Автор |
DTMF (фантом) |
Публикувано | 15.11.05 22:54 |
|
Не знам,ама май трябваше ГСМ-а да има и модем,не само ИР/БТ връзка.
един съвет ,инсталирай си джава опера УЕБ браузър в телефона,страшно е икономичен от към трафик
| |
Тема
|
[re: DTMF]
|
|
Автор |
Ивo (Егоист) |
Публикувано | 16.11.05 19:37 |
|
Ee, ти пък, естествено, че ГСМ-ът си има модем, и от настолния компютър няма проблем - прави връзката през ВТ и тръгва, въпросът е защо не ще откъм ПДА-то.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DTMF (фантом) |
Публикувано | 16.11.05 22:30 |
|
не знам,трябва да търсиш нещо точно за твоя модел ,преди години голям зор видях докато подкарам един стар палм през инфрапорта, то не бяха стрингове,команди някакви в настройката на палма))
| |
Тема
|
[re: DTMF]
|
|
Автор |
Ивo (Егоист) |
Публикувано | 18.11.05 21:45 |
|
През инфра-червеното тръгва ОК, през ВТ-то не ще мамицата му 
| |
Тема
|
Re: Проблем с iPAQ rx3715 при връзка по BT с Panas
|
|
Автор |
Vladoliki (SNOB) |
Публикувано | 01.12.05 11:38 |
|
Пробвай в "Extra dial-string modem commands" да сложиш в началото "Z; " (без кавичките и обърни внимание че има интервал след точката и запетаята).
Трябва да изглежда ей така точно:
Z; +cgdcont=1,"IP","inet-gprs.mtel.bg"
Така преди установяването на връзката се ресетира модема на телефона и всичко става ОК. Аз така си реших същия проблем, който си описал...
Не знам в панасоника къде е CID на GPRS настройките ти, но ако ти знаеш, виж го и ако не е =1 смени +cgdcont=n, където n=CID и съответно *99# промени на *99***n#, където n отново е =CID
Аре стига толкова, че сам се обърках вече...

| |
Тема
|
[re: Vladoliki]
|
|
Автор |
Ивo (Егоист) |
Публикувано | 03.12.05 21:28 |
|
Здрасти,
Значи при мен става въпрос за връзка не през GPRS, а през dial-up през номер 1000, имаш ли представа в такъв случай какъв ще е стрингът?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Vladoliki (SNOB) |
Публикувано | 06.12.05 10:38 |
|
Ами не, за съжаление нямам представа при този случай какво трябва да направиш...
Това, което съм написал преди е от форума на esato.com, та ако искаш провери там дали не е писано нещо по въпроса.
Успех!
П.С. Всъщност не виждам защо да не пробваш стринга да ти бъде само "Z; ". Това така или иначе би трябвало да рестартира модема... 
| |
|
|
|
|