|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
за какво използвате джобните си компютри
|
|
Автор |
anti.dir.bg.fen (DTMF) |
Публикувано | 15.10.05 00:55 |
|
След като с обикновен несмарт мобилен телефон вече може да се браузва в интернет,да се свалят и изпращат файлове,ICQ,IRC,пълноценен имейл,да се четат книги,да ползвате речници, да се гледат клипове,МР3,фотоапарат....?
| |
Тема
|
Re: за какво използвате джобните си компютри
[re: anti.dir.bg.fen]
|
|
Автор | 911 (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.10.05 19:07 |
|
Само ще ти кажа, че за ПДА има над 20 000 програми, а за телефон колко има?
Сам си направи извода.
| |
Тема
|
[re: 911]
|
|
Автор | yuyu (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.10.05 20:25 |
|
19000 примерно?
PDA вече е минало... както лентовия фотоапарат...
| |
Тема
|
[re: yuyu]
|
|
Автор | PDA-Pro (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.10.05 22:05 |
|
Моят iPaq прави свирки.
А вашите?
| |
Тема
|
[re: 911]
|
|
Автор |
anti.dir.bg.fen (DTMF) |
Публикувано | 15.10.05 22:10 |
|
То има 20 000,но колко от тях използваш и кои са най-необходимите без които не можеш?))
И аз имам ПДА,но вече не ми трябва
| |
Тема
|
|
|
Автор | Бyлдoзep (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.05 12:14 |
|
Е с несмарт телефон браузването трудно може да се нарече приятно преживяване. Пробвай каква е разликата на един телефон, на SE P900 с операта (който е джобен компютър а не само телефон) и накрая на Pocket PC с резолюция 640х480- ми има разлика и е доста съществена. Вярно е че има ICQ и за телефончета ама приятно писане :) без тъчскрийн ще си е живо мъчение ако се сещаш. Има и и-мейл ама приятно писане ако се наложи да напишеш 20-30 реда, пък и за офис пакет за телефон нещо не съм чувал. Да се четат книги сигурно може ама на дисплейчето на телефона (максимум 2.2 инча) ще е "неповторимо" изживяване. Да се гледат клипове може и на телефон ама размера на екрана има значение нали? Да ползваш пълноценен речник на несмарт телефон не можеш. Даже и на смарт телефон докато въведеш думата която търсиш ще минат минути.
Не че телефоните не правят много работи но просто все още ПДА-тата ги правят по-добре и освен това са по-евтини от телефон с много екстри. Ползвах смарт телефон но се отказах- по-добре си е на 3.5 инча тъчскрийн. А и засега телефоните не успяват да изместят пда-тата (продажбите на пда не намаляват- даже растат)
| |
|
не падам от небето и с р900 съм си играл както и с ПДА
за сега само офис пакет няма за несмарт телефон, а за смартовете отдавна има ,както и за ПДА ама те са още по тежки и големи и нямат бъдеще
с речника нямаш грижи ,пишеш няколко букви и ти излизат всички възможни думи, и това на джава..става за секунди..не знам за какви минути говориш))
Операта за джава е предостатъчно добра
| |
|
Я кажи къде е тоя речник за несмарт телефон и как точно въвеждаш в офис пакет без тъчскрийн. А и колко телефона имат WiFi? Няма смисъл от спора- ПДА-тата ще си останат и ще се ползват- имат си пазарна ниша имат си и потребители. За Джава речник с повече от 5000 думи Българо-Английски Няма. А речник с 5000 думи е напълно безполезен. Аз на палм-а си имам с 250000 ли бяха с повече ли ... не помня. Като ти напише някой речник с толкова думи за джаба ще призная че и телефоните стават все за нещо. Операта за джава била добра .... аре няма нужда- адресите на сайтовете как ги въвеждаш- като цъкаш като халтав по клавишчетата И за какво по-дяволите ми е телефон с екстри като едно ПДА с блутуут се намира под 500 лева вече а един телефон с блутуут под 200 ? Тъчскрийн-а си е тъчскрийн и нищо не може да го замени. Пък и пак казвам- 2.8-3.5 инчови екрани - размера май има значение
Добре де- сигурно на някой и телефон с джава му върши работа ама друго си е ПДА-то. Спора е безмислен- всеки ползва каквото иска.
RED PRIDE
| |
Тема
|
|
|
Автор |
TUONO (непознаваем) |
Публикувано | 17.10.05 13:10 |
|
Имал съм и смартфон, но PDA-то е незаменимо, поне за мен. И по-точно факта, че всичко, което ми трябва е в джоба ми - чертежи, схеми, база данни, ГПС карти. ЛапТопа е голям за да си го носиш всеки ден. За инженерите ПДА-то неможе да се сравни с нищо друго по функционалност, стига, разбира се, да знаеш как да го използваш.
Не си ли забелязал, че повечето хора, които имат смартфони и други сложни машинки, идея си нямат как да натоварят тази техника на максимум. Повече за фасон и тежкарлък ги имат. Отиват в магазина и казват "Дай ми най-доброто и най-скъпото"... и толкова.
"...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
=== http://ftp.domainbg.com/tuono/ ===
| |
|
тук малко се поизхвърляш ,значи имам един речник който в разархивиран нежар формат е 5 мегабайта. не мисля да броя колко думи има,пък и винаги за секунди може да се сглоби по-голям речник ,само ми трябва база данни с думи.
Операта е много лесна за навигация ,телефоните отдавна си имат джойстик с 9 позиции-8 посоки и 1 надолу-никакъв проблем
Виж Туоно вече каза нещо смислено
спора естествено е безмислен тоно в клуб където всики са фенове на ПДА
Редактирано от anti.dir.bg.fen на 18.10.05 02:02.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|