Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:25 03.07.25 
Мобилни комуникации
   >> PDA
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Препоръчайте добро PDAнови  
Автор Toshko (луд)
Публикувано17.10.05 21:02

От няколко дена гледам разни PDA устройства. Ами хубави са, ама на всички все по нещо им куца. Единственото което ми грабна окото е QTek 9000, обаче то това не знам дали го има въобще в България, а и цената му е невероятна.
Има ли някое добро устройство за около 1000лв-1200лв, ама да си има Wi-Fi, GSM, Windows....може би и камера...?
Ама май по-добре ще е да изчакам няколко месеца (или години) докато QTek 9000 стане по-достъпен, защото като гледам има някои много важни предимства пред всички останали PDA-та.
И все пак какво е вашето мнение по въпроса?

Тема Re: Препоръчайте добро PDAнови [re: Toshko]  
Автор vga (непознат )
Публикувано18.10.05 10:26

това ГСМ дето си го написал обърква работата иначе веднага за до 1000 лева ти казвам- FS Pocket Loox 720, Dell x50v, HP HX4700, Asus MyPal A730w. Луукса има и камера и е много силен. Аз лично си избрах ХП обаче нямам пари в момента. винаги можеш да добавиш ГСМ модул така че просто сравни моделите-кой ще ти допадне най-много и ако си готов да дадеш 1200 лева ще направиш комбинацията ПДА+ГСМ модул. виж обявата за 4700 тук в клуба-чудесна е!-не ги слушай какво са писали-цената е такава каквато трябва да е.

Авторsta7 (Нерегистриран)
Публикувано18.10.05 12:44

Aко искаш PDA и GSM в едно устойство, избора все още не е голям, след 5-6 месеца няма да е проблем за цената която си посочил.

За мен PDA и GSM отделно е по-доброто решение. Така карам от 2 години. GSM може да се използва като модем за PDA през Bluetooth. Виж предишната тема за повече инфо по въпроса (за какво използвате джобните си компютри)

При положение че GSM e отделно ще имаш и доста голям избор. Има модели PDA на Fujitsu-Simens Loox 420 които доколко разбирам имат Wi-Fi и bluetooth и струват около 550лв без ДДС. Но нямат VGA екран и Windows няма да може да се upgradeva към Mobile 5 версията.

Ако търсиш най-доброто, както посочи VGA опираш до HP4700, Loox 720 може и Dell 50v. Dell 50v например може да се намери за около 340 USD на Ebay.com Ако имаш човек в щатите да го купи там и после да го прати по някой ще го имаш за около 600лв. За останалите 400 може да си купиш дори смартфон а не GSM.

Употребяван HP4700 за 1000 е доста. Може да се купи в момента чисто нов на тая цена, че и по ниско. JAR computers го имат в листата си за 490$. Не знам дали го имат в наличност. В Стемо са на промоция - 420 Eu. Loox 720 е 810 лв + ДДС, така че според мен не си струва да се купува нещо употребявано, вероятно без гаранция на такава цена. Виж ако ти го предлагат за към 600-700 лв. тогава може. И пак ще ти останат пари за хубав GSM.

Тема Re: Препоръчайте добро PDAнови [re: sta7]  
Автор Toshko (луд)
Публикувано18.10.05 14:52

Благодаря ви много за мненията! Сега ще погледна какво пише за PDA-тата които сте ми препоръчали. Само не разбрах как така винаги може да се добави GSM модул? Това нещо като допълнителна платка ли представлява?
А и относно Windows 5-та версия...ще може ли да се инсталира на PDA, на което в описанието му пише, че е с Windows Mobile 2003 ?
Междодругото никога не съм виждал на живо такава играчка, просто ми харесва какво пише за тях по интернет. Но често и попадам на статии, които честно казано ми убиват ентусиазмът с текстове от рода - "Това не може да се прави, онова работи кофти и т.н.". Та сега си задавам въпросът развили ли са се тези Molibe операционни системи до задоволително ниво или още много неща им куцат? И наистина ли може да се разглежда само по една страница в мобилният Internet Explorer?

Моделите на HP и Dell са страшни
Само дето нямат GSM модул, ама като се замисля сте доста прави, че е по-удобно с GSM + PDA. Само дето нямам GSM с Bluetooth

Редактирано от Toshko на 18.10.05 15:41.

Публикувано18.10.05 19:51

GSM модула се добавя през CF слота. GPS системи също оттам. Мисля, обаче, че да се слага GSM модул не е удачно решение. Някак си не се виждам как мъкна със себе си по цял ден един HP4700 и го използвам като телефон. Да не говорим че тоя модул няма да струва по-малко от 150 доларес и че в крайна сметка ще е много куцо и неудобно решение. Едно телефонче с Bluetooth e къде къде по-добро решение. Нямаш такова!!!, е ай-сега - иди на mobilebulgaria.com и се разгледай. Леко употребявани като SonyEricsson T610 вървят по 120лв!!! Нови модели на SE и Нокия вървят около 200. И по-евтино от GSM модул и много по-удобно. Не три трябва PDA, хоп GSM в джобчето и пей сърце. Трябва ти PDA - хоп в джоб на яке или раница. Трябва ти интернет, хоп пускаш го през Bluetootha. Може да прехвърляш също бележки, контакти и т.н. GSM ти все едно е модем за PDA.

Само някои модел PDA ще може да се upgrade ват към MS Mobile 5. Производителите са обявили вече. HP4700, Dell 50v а и Loox 720 са измежду тях. По ниските класове като Loox 420 обаче не. Не им стига паметта а и производителите не са заитересовани.

Недей обръща много внимание какво пише по статиите. Всяка машинка а и човек си има кусури, но някои все пак са по-добри от други и най-важното вършат работата за която си ги взел. Ползвам PDA повече от 3 години. Тогава GSMте бяха назад с материала, но сега доста от нещата за които използвах PDA могат да се прехвърлят на смарт, но далеч не всичко. Използвам моя PDA за работа, а не като "играчка". Доколкото разбирам ти си се ориентирал към второто.:)) Няма лошо. Но ако не си сигурен дали ще ти хареса, по-добре не се хвърляй на скъпа играчка в началото. Поразрови се малко и ще намериш нещо на по прилична цена. Поразпитай за приятели в USA. На Ebay има последните модели на Dell без VGA екран но със Wi-Fi и Bluetooth za по 230$. Айде 20-30$ пощенски и пак ще ти излезе в рамките на 350-400лв. Един телефон за около 100 и на половин цена си оборудван. С останалите пари може да заведеш гаджето или жената до Виена или на ски в планината.:)))

За част от нещата за които може да се използва PDA пише тук:
http://www.aximsite.com/articles/link.php?id=22

И това далеч не е всичко. И през ум например не ми е минавало, че PDA може да се използва за да се шашкат гаджета :))), ама на имам вече 3 такива случая. Или пък може да се използва като джобно фенерче, когато спре тока. :))) Моя PDA сега сигурно струва не повече от 150$, но като го взема в ръце за да запиша е-майл или бележка и реакцията отсреща е мигновена. "А кво е тва? Я дай да го видя." :)) Жените са си любопитни, но сигурно и аз бих реагирал така ако го видя за пръв път. Да не земеш да си помислиш сега, че с PDA може да се свалят гаджета. :)))

Ако PDA ти хареса, може да го запазиш или по късно смениш с по-хубав. Загубите ще са минимални. Ако купиш скъп нов и не ти хареса и решиш да го продадеш, загубите ще са значително по-големи. Добре е да имаш впредвид и тая аритметика. Първия ми PDA беше стар модел и струваше само 170$, нямаше всичко дето новите модели имат, но исках да пробвам това чудо ша ли ми върши работа или не. Направих един списък на нещата за които може да го използвам и те бяха не малко. Впоследствие в практиката се оказа, че ми върши чудесна работа. Година по-късно го продадох за 120$ и си купих един добър модел на DELL с който съм и понастоящем вече 2 години.

Та това е моя опит и идеи, ти си решавай.

Публикувано18.10.05 20:08

Добре е да пробваш малко някой PDA преди да купуваш. Ей тъй от любопитство, а и око да види ръка да пипне както казва народа. Може в магазин или ако знаеш накой далечен познат дето има такова чудо.

А и ако си купуш такова нещо и някоя мацка поиска да го разгледа да не вземеш да и го дадеш. По законите на Мърфи, тя ще отвори най-напред точно този файл или контакти в адресната книга, които не трябва, след като по същите тези закони ти си забравил да ги заключиш или криптираш.:))

Автор Toshko (луд)
Публикувано19.10.05 01:44

Хехе относно жените...аз не бих им оставил такава техника в рацете. Не за друго, ама някои са много кьопави и ще вземат да го изписнат.
Относно PDA-то...и идея си нямам за какво ще ми служи. Просто ми харесва идеята за такова устройство и си представям как мога у нас да си лежа в леглото и да си браузвам Web странички през Wi-Fi. Друго което ми звучи много интересно е възможността да му се слжи GPS модул. Това наистина може да свърши някога полезна работа.
И на мен много ми се иска да видя такова нещо на живо преди да го купя, но живея в малък град (Пазарджик). Тук трудно ще намеря човек с таково устройство. То даже никаде не открих по магазините да се продават
А за скъпият модел...сега като се замисля си много прав. Ако мога да взема устройство за примерно 500-600лв. ще ми е доста по-приятно за джоба. То май единственото, което ще загубя са екранът 640х480 и Windows Mobile 5.
Сега ще взема да разгледам и по-евтините модели, може да си харесам нещо
Благодаря много за изчерпателните коментари. Ако се сетите още нещо може да пишете. Чета мненията с огромен интерес.

Тема Вижте какво открихнови [re: Toshko]  
Автор Toshko (луд)
Публикувано19.10.05 01:58

Dell Axim X3i ето и линк:

Това ми се вижда супер като съотношение екстри/цена. Вие какво ще кажете по въпроса? Заслужава ли си това устройство? И на него ще може ли да му се слагат допълнителни карти за памет и примерно GPS модул?

Тема Re: Вижте какво открихнови [re: Toshko]  
Автор ~!@$%^amp;*()_+ (целия горен ред)
Публикувано19.10.05 08:22

много е скъпо за такива пари можеш да вземеш x30 mid и даже high ако имаш късмет, а те са едно поколение на горе

Тема Re: Вижте какво открихнови [re: ~!@$%^amp;*()_+]  
Автор Toshko (луд)
Публикувано19.10.05 13:13

За Dell Axim X3i ли става въпрос, че е скъпо? Аз за този Dell Axim X30 Mid така и неможах да намеря цена, ама така и не разбрах с какво по-хубав.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.