Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:35 06.07.25 
Мобилни комуникации
   >> PDA
*Кратък преглед

Тема Търся CF WiFi и CF LANнови  
Автор Mитko (www.bol.bg)
Публикувано06.09.04 21:30

Търся CompactFlash (CF) WiFi карта, както и LAN карта. За предпочитане NE2000 compatible за да не се мъча с драйверите на Zaurus-а. Ако някой има излишна, или знае къде се продават, ще съм благодарен ако ми остави бележка.

Митко

Тема Re: Търся CF WiFi и CF LANнови [re: Mитko]  
Автор Илko ()
Публикувано06.09.04 22:30

Комелсофт май продаваха нещо на Linksys ...

Авторdecho (Нерегистриран)
Публикувано07.09.04 01:11

a dell prodavat tehnite TrueMobile

-------------------------------------------------------

Тема Re: Търся CF WiFi и CF LANнови [re: Илko]  
Автор Mитko (www.bol.bg)
Публикувано20.09.04 21:00

Май това е единственото такова нещо на пазара. Направо съм озадачен. В днешно време компютър без Интернет е само купчина мъртво желязо. Респективно джобен компютър без Интернет е купчина мъртво желязо в джоба. А на пазара няма (практически) никакви мрежови продукти за CF или SD интерфейс. В повечето фирми дори любезно ми обясняваха, че CF (Compact Flash) било само за памети. Всички производители имат такива продукти в каталога си, но българските им представители май не виждат особен смисъл да се занимават с тях.

Linksys WCF12 го намерих, но има много скромна поддръжка. Не работи под никакъв друг уиндоус, освен CE 3.0. Т.е. не работи под 98/XP с PCMCIA-CF адаптер, нито под Windows CE 2.x. Слава Богу, че Zaurus-ът ми е под Linux и има поддръжка за Prism 2.5 чипсета, но не мога да си използвам картата с Aero-то и с лаптопа :(

Фомус продават комбинирана WIFI+RAM карта на SanDisk, но тя е с Prism 3 и не работи под Linux и Windows CE. Под Linux тръгва само като памет.

Накратко - у нас няма WiFi карта, която да може да се използва едновременно във всички мобилни компютри :(

Митко

P.S. Продължавам да търся CF LAN карта

Автор Илko ()
Публикувано20.09.04 22:23

За лаптоп може би е най добре да се вземе PC Card - цените много паднаха. Наскоро гледах дори WLAN USB Dongle за 50лв.Неудобството е само че стърчи от лаптопа.

И аз търсих навремето докато не си реших проблема с един iPAQ 5450 с вградени WLAN и Bluetooth. Сега май по голямо разпространение получават SD картите ... вероятно ако си вземеш такава ще можеш да я ползваш навсякъде където имаш SDIO.

Тема Re: Търся CF WiFi и CF LANнови [re: Илko]  
Автор Mитko (www.bol.bg)
Публикувано21.09.04 10:51

Ами аз имам два слота в Зауруса - CF i SD. Но SD ми е зает от паметта, така че за безжичната карта остава CF. Комбинираните карти памет+WIFI засега се броят на един пръст и работят само с Pocket PC. А и си представям какво учудване ще настане по компютърните фирми ако взема да ги питам и за SDIO платки - в каталозите им обикновено SD i CF са в графа "памети".

За лаптопа имам PCMCIA карта, дори имам десетина такива - все пак работя в ISP и безжичните мрежи са ни част от портфолиото :). Но работата е другаде - картата си има MAC адрес, който е разрешен на сто места в мрежата. Ако имам три карти за трите мобилни компютъра, ще трябва да въвеждам по три MAC адреса и респективно три различни IP адреса. Значително по-удобно ми е ако мрежата "вижда" еднакво различните ми компютри (т.е. не ги различава един от друг).

За iPAQ-а проблемът го "реших" като му купих т.нар. "жилетка", в която се поставя обикновена PCMCIA карта, но това е куцо решение - твърде много се увеличават размера и теглото (плюс е, че в жилетката има допълнителна батерия и може доста по-дълго да работи с включено WiFi).

Пък и аз не се ядосвам толкова от личните си проблеми - все някак ще си ги реша: има ebay и amazon в крайна сметка. Ама се чудя на фирмите вносителки защо не продават аксесоарите, а се задоволяват само с основния продукт. Поне за мен наличието на голям брой аксесоари винаги е било едно от предимставата, когато съм си избирал какъвто и да е продукт (дори за прахосмукачката е важно колко приставки имаш или можеш да си купиш).

Митко

Тема Re: Търся CF WiFi и CF LAN [re: Mитko]  
Автор Илko ()
Публикувано21.09.04 11:36

Ето тук мернах друга CF карта - на SMC в сайта на JMT

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.