|
Тема
|
Тибет
|
|
Автор |
leonora7 (momi4e) |
Публикувано | 06.09.12 03:50 |
|
Минаха цели 2 месеца,от как съм се върнала от Тибет и никъде в интернет пространството не съм го споделила.
Бях на пълен късмет.
2 седмици,преди да пътувам,китайците,променили закона-в момента,там могат да влизат,само 3 -ма от една и съща националност-естествено , че с група, а не бродещи сами.
Влязох,чрез голям зор,но след мен,китайците затвориха границите и аз не можех да повярвам на късмета си!
Вече бях там и си обикалях 12 дена,което беше в програмата ми и което обикновенно,не се посещава от европейци-Кайлас.
Видях го...........................
И мога да кажа-това не е планина.
Но това гласят и легендите на всички източни страни за Кайлас.
Та и в Тибет се разходих и сега искам Бурма,която се оказва,по-трудна за влизане.
Но за мен няма прегради.
Ще вляза в Бурма,когато съм решила.
Пишете,някой ако е ходил в Тибет?
| |
|
Надявам се ,че става дума за Бирма.Всъщност влизането беше наистина доста трудно.Ходих миналата година,като предварително се свързах с една местна агенция.Обещаха ми,че ще ми изкарат виза и ще ме чакат на летището.Беше малко инфарктно,тъй като визата стана един ден преди полета и ми пратиха по мейла някакво писмо на техния си език.На летището в Куала Лумпур ми отказаха да ме качат на самолета без виза.След като им дигнах един лют скандал един от персонала взе писмото ,ходи някъде и след час каза с половин уста,че може би ще ме качат на самолета.На летището в Ъангун ,където бях единствения чужденец,ме посрещнаха доста военни и една скромна девойка,която носеше някакви документи.Както и да е-пуснаха ме да вляза.След което се разплатих с нея.Попитах къде мога да сменя пари,при което тя отвори една чанта пълна с пари и попита-колко.Напараво ме напуши на смях.Бирма е чудесно място където можеш да избяга'ш от масовия туризъм
| |
|
Burma,е едно от най прекрасните места на Земята и в крайна сметка не се оказа,изобщо трудно.Ходих и се прибрах от там края на Март.Много , много ми хареса.Не съм била част от група.
Като имам някой ден време ще разкажа.Особено езерото Инле,ще остане завинаги в сърцето ми , както и Баган.
Каня се,не точно сега,но след време да ида на море в Бурма.Мисля че ще бъде много хубаво.
Нещо съм се наситила на Азия и пак ме влече към Латинска Америка,та там мисля следващото пътуване.
| |
|
Учи се от Домосед - слагай снимки. Иначе просто не е интересно.
| |
|
Monika,моите моменти са си мои и нямам намерение да ги пускам в интернет , та да правя на такива като теб интересно.
| |
|
Аха, значи само наминаваш да се похвалиш - поддържаш си егото.
| |
|
Аз, когато планирам някое пътуване , чета руските сайтове. Хората пътуват много и описват много грамотно с какво отиват, колко часа им отнема, с какви проблеми се сблъскват. Мисля, че това е едно колегиално и спортсменско отношение. А другото -личното преживяване наистина не можем да споделим, нито пък някой ще ни го отнеме ако кажем нещо повече от "Ах, колко съм велик, че бях там!"
| |
|
|
|
|