|
Тема
|
Пътуване на дете до Англия
|
|
Автор |
varbin (непознат
) |
Публикувано | 15.05.13 10:36 |
|
Моля ако някой знае да ме насочи за:
Дъщеря ми ще пътева м.юни за Великобритания, няма навършени 18 год. - има навършени 17 г. Ще пътува със самолет от София за Лондон. Връщането от Лондон ще бъде с кола - с приятелско българско семейство от Лондон.
Въпросът ми е какви документи трябва да подготвим за връщането със кола за пред граничните власти.
Да поясня - само един родител. баща й почина нелепо тази година м. Януари.
При нотариус ще отида да подпиша декларация за пътуване сама. Не знам за летищните такси дали не трябва пак документи някакви, но най - вече за връщането й с кола-какво е необходимо. Много моля ако някой е запознат да ми отговори. Благодаря предварително!
| |
Тема
|
Re: Пътуване на дете до Англия
[re: varbin]
|
|
Автор |
won (cool) |
Публикувано | 16.05.13 16:38 |
|
Аз не мога да ти отговоря. Тук сигурно ще получиш отговор, но не знам колко бързо.
Не трябва ли да попиташ в посолството за този казус? Не могат ли и да се поинтересуват и приятелите ти в Англия, щото все пак те се ангажират да отговарят за детето през целия път?
Успех и късмет!
No esperes que te olvide, ni olvides que te espero.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
3a3y () |
Публикувано | 16.05.13 19:37 |
|
на този въпрос може да ти отговори всеки нотариус. Предполагам само, че ще трябват две заверени нотариално декларации - едната за самолета и втората на името на някой от приятелското семейство. Също смъртен акт на бащата. Трябва да са точно указани датите за пътуването.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Фиш Л (Емарципанена) |
Публикувано | 17.05.13 11:05 |
|
Мисля, че Зазу доста точно Ви е оринтирал.
| |
|
За връщането с кола обратно не ви трябват абсолютно никакви документи - само паспорта/ личната карта на момичето.
За тръгването от България -нотариално заверена декларация от името на родителя -оригинал и копие за пред българските гранични власти и оригинал и копие на смъртния акт на бащата.
| |
|
|
|
|