|
Тема
|
Коста дел Сол Испания,споделете
|
|
Автор |
vladimir1974m2 (минаващ) |
Публикувано | 13.09.12 15:44 |
|
От далече, за да е леко.Така се опитвам да си помогна отрано, за да ми се получат нещата, както ми се иска.И понеже вече съм си казал, че никога повече на море в България ( по ред причини, защото мисля, че не съм на стопанска сметка, за да пълня джобовете на незаслужаващи това търговци) За 2013 г, си мисля да отида на море в Испания. Директно се насочвам към Малага,Марбея, Турмолинос и Бенамалдена за седмица да кажем, да бъда за по малко в тази част.Някой да е ходил натам тази година? Приемам впечатления, съвети, препоръки.Избирам си точка на пристигане Малага.А дали мога да отида по някакъв начин (откъде е най-лесно и на каква цена)- до Лисабон( виждам, че не е далеч.).Или да пристигна директно в Лисабон, а да си тръгна от Малага за България.Говорим за сухопътен транспорт.Примерно автобус до Малага (или Лисабон), или влак от Лисабон до Малага).Е, вие сте наред.Просто искам да си планирам нещо такова от далече, за да мога да събирам и пари в същото време.И моля не ме зарибявайте с евтини самолетни билети).
| |
Тема
|
Re: Коста дел Сол Испания,споделете
[re: vladimir1974m2]
|
|
Автор |
bva (новак) |
Публикувано | 02.10.12 06:59 |
|
Бързам и доста на кратко, според мен то4но Торемолинос си е нормален морски курорт, а наоколо има според мен доста интересни места....в малага замъкът Ал Казабър и музеи, но препоръ4вам Ал-амбра в Гранада....до Торемолинос е Марбея, което на времето се с4иташе за баровски курорт /за онези които го с4итаха такъв/, но на северозапад от него се намира много гивописно място- Ронда ....., а на югозапад Гибралтар....ето и малко снимки :
bva
| |
Тема
|
Re: Коста дел Сол Испания,споделете
[re: vladimir1974m2]
|
|
Автор |
L.dof (Свободен човек) |
Публикувано | 16.10.12 22:55 |
|
Първата нормална държава ,която посетих беше Испания през далечната 2006 г,когато вече нямаше визи ,но се пътуваше с паспорт. Какво направихме ние , и ти го препоръчвам:
-Купихме пакетна почивка от известна наша туристическа фирма за 1 седмица в Санта Сузана- това е северно от Барселона. Доплатихме още по 60 евро на човек да не се връщаме на 7-мие ден ,а билетите ни да са чак на 14-тия.
-Така на летището ни посрещна българка ,представителка на фирмата, отведе ни с автобус до хотела и ни настани. 7 дена ползвахме или не ползвахме организираните екскурзии . 2 дена самостоятелно разгледахме Барселона и на 7-мие ден ,с предварително купените билети направихме тур из Испания- Мадрид,Толедо, Бенидорм,Валенсия.
Пътувал съм след това в южна Испания ,но не можа да ме грабне.Единственно Гранада. Препоръчвам ти море на север от Барселона: Калея,Санта сузана, Пинеда дел мар ,Малград да мар. Но не по- на север от Бланес !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И в никакъв случай в Йорет да мар или както го пишат Lloret de Mar.Защото няма удобен превоз до Барселона. Торемолинос и Малага ги остави за руснаците .Там не е за нас- няма да ти хареса.
Има и курорт, има и интересни места за разглеждане и най-важното - има Барселона !
| |
|
|
|
|