Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:07 02.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Питанка за Швейцария...нови  
Автор vladimir1974m2 (минаващ)
Публикувано29.03.12 18:06

Привет, избрал съм си една екскурзия до Швейцария- Природа и култура на Оданс травел:

http://www.odans-travel.com/ekskurzia/381/75/0/швейцария-–-природа-и-култура.html

Много добре ми звучи.Това, за което искам да науча повече е прехода със зъбчатата железница до подножието на Юнгфрау.Гледах в интернет, че това е отсечка от около 10 километра, а цената на удоволствието е 138 шв.франка, което ми се вжда много.Знам, че си заслужава, но има ли някой тук, дето да е правил тоз преход с таз железница, да сподели мнение, да покаже снимки- интересно ще ми е.Пишете и на лична ако желаете:
e-mail: kandilo@mail.bg

Тема Re: Питанка за Швейцария...нови [re: vladimir1974m2]  
Автор дeлeв (непознат )
Публикувано31.03.12 20:43

Цената е малко висока, но определено си струва. Няма друг добър начин да се стигне до най-високата гара в Европа със зъбчатата железница. Много добре правят този маршрут и Мондел травъл- може би са първите. Ще останете много доволен.

Тема Re: Питанка за Швейцария... [re: vladimir1974m2]  
Автор Благун Калчев (Explorer)
Публикувано02.04.12 19:37

Зъбчатата железница до Jungfraujoch си е цифра. Но пък изобщо да не се вдигнеш нагоре от Интерлакен не е приемливо. Могат да се намалят разходите, като си вземете билет само до Kleine Scheidegg и пропуснете последната отсечка Kleine Scheidegg-Jungfraujoch. Всъщност 90% от тази последна отсечка са в тунел, т.е. нищо няма да видите. Горе има панорами, вижда се глетчерът отвисоко, има и зала с ледени фигурки. Ето снимки от околността:

, вие си преценете струва ли си или не.
Разбира се, при лошо време всяко ходене е напълно безпредметно.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Тема Re: Питанка за Швейцария...нови [re: Благун Калчев]  
Автор дeлeв (непознат )
Публикувано02.04.12 23:14

Да отидеш до Клайне шайдег и да не стигнеш до Юнгфрау е все едно да отидеш до Рим и да не видиш поне снимка на папата...Какво като се движи влака в тунел-първо има две спирки с панорамни изгледи по пътя а и панорамата от метеостанцията е впечатляваща. Или до най-високото или си стойте в Интерлакен и от там се вижда Клайне шайдег и Юнгфрау...

Автор Scarlett__ (непознат )
Публикувано18.04.12 18:49

Защо не си организрате сам пътуването? Ще ви излезе много по-приятно и комфортно, отколкото това с автобуса - брррр.... :)

Тема Re: Питанка за Швейцария...нови [re: Scarlett__]  
Автор Meйджъp (грингос)
Публикувано18.04.12 23:55

Защото турагенциите давали сигурност, бла-бла...

Тема Re: Питанка за Швейцария...нови [re: Meйджъp]  
Автор vladimir1974m2 (минаващ)
Публикувано20.04.12 11:05

Защото не говоря свободно нито немски, нито английски, а френският ми е на основно ниво.Защото с туроператора ще мога да обиколя повече места, за по-малко време и следващият път,когато реша да дойда сам, ще зная къде точно искам да ида.А ако реша да пътувам сам до Милано с автобусен билет, мога ли свободно от Милано с местен транспорт да ида в Швейцария ( в Цюрих например) искам да мина през тунела Сан Готардо и от там в Швейцария сам да си направя програма...Работата е там, че съм ограничен във времето ( никой няма да ми даде месец отпуска, да се мотам насам-натам, да имам време да се загубя и време да се намеря...),примерно...

Автор дeлeв (непознат )
Публикувано20.04.12 19:14

Добро решение сте взели. Не винаги индивидуалното пътуване е по - качествено и по - евтино от груповите.

Тема Re: Питанка за Швейцария...нови [re: дeлeв]  
Автор Koцeтo ((пишман коце))
Публикувано20.04.12 20:22

За мен, а и за хората, които познавам, очарованието на Бернски Оберланд е единствено във вледеняващата Мордванд - легендата на европейското планинарство.
Може преспокойно да изкараш в Клайне Шайдег в хипнотично съзерцание на Стената (или пък катерене по нея). Не виждам защо трябвало да се пътува непременно до Юнгфрау (любимият връх на местните водачи за водене на балъци от век насам).
Впрочем аз и в Рим не считам, че снимка на (с) папата е между десетте must see достопримечательности на вечния град. Вкусовете са различни.

Тема Re: Питанка за Швейцария...нови [re: дeлeв]  
Автор Meйджъp (грингос)
Публикувано20.04.12 22:43

Не винаги... само в около 98,5 % от случаите...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.