|
|
|
Тема
|
Идеи за пътуване през септември
|
|
| Автор |
DarlingOrange (непознат) |
| Публикувано | 10.03.12 02:53 |
|
|
Здравейте,
чета с голям интерес темите в клуба и се надявам да ми помогнете. Обичам много да пътувам,но досега винаги съм участвала в организирани екскурзии. Тази година искам сама да си организирам пътешествието. Възниква въпроса накъде...Като първа идея ми дойде Южна Америка и по-точно Аржентина,заради тангото и от разказите на мои колеги. Това,което искам да видя в една държава е бита на хората,обичаите,нетрадиционна медицина.Природни забележителности също,но не съм много по изкачването на върхове. Не търся лукс,а по-скоро искам да се доближа до живота на хората живеещи там. Това което ме притеснява за Южна Америка е,че не говоря испански,а с англииски и френски незнам дали ще се оправя там?! Най-вероятно ще бъда сама така,че безопасността на сама пътуваща жена също е критерий. Отпуската ми е септември около 20 дни, трябва да го съобразя и с климата. Жегата ме притеснява повече,отколкото студа...
А,да..тръгвам от Монтреал. Приемам идеи,съвети всякакви за 20дневно пътешествие през септември(предпочитам извън Европа),а ако има желаещи да се присъединят са добре дошли
| |
|
|
|
Лично според мен сама жена може да пътува само из Европа, САЩ и Канада ;) другите дестинации не мисля, че са за сам човек изобщо! Това е моето мнение. До Аржентина не съм ходила, но от приятели знам, че за Бразилия и Аржентина не е добре да пътуваш сам...
| |
|
|
|
Аржентина си е направо европейска страна в сравнение с останалата Южна Америка. Още повече Буенос Айрес ми заприлича на смес от Лондон и Италия. Ама аз съм мъж де, може би не ми е меродавно мнението.
Септември там е пролет.
| |
|
Тема
|
Re: Идеи за пътуване през септември
[re: Cтpeйнджъp]
|
|
| Автор |
Meйджъp (грингос) |
| Публикувано | 11.03.12 03:21 |
|
|
другите дестинации не мисля, че са за сам човек изобщо!
Причина: Друго си е да сте поне двама в казана...
| |
|
|
|
И аз това четох за Буенос Айрес. Пролетта не ме притеснява,по-скоро не говоренето на испански. Но ако взема решение за тази посока,записвам се на курс и за 6 месеца поне малко ще науча
Европа съм обиколила доста,в Канада където сега живея съм разгледала всички провинции,остана ми само Нюфаундленд,колкото до САЩ незнам защо но нямам много желание.
| |
|
|
|
Здравей и браво за идеите , които си заформила.
За Аржентина,обаче,не мога да ти бъда от полза с лична информация,защото никога не съм била там.Но както някой писа по-горе,от това , което съм чувала и чела,то тя е най-Европейската страна,ако може така да се каже там.
Септ 2010 посетих Перу и Боливия.Много съм доволна.Още не мога да се отърся от вълнението.
Вярно,че ако не знаеш испански ще ти бъде малко трудно за комуникации,но в крайна сметка,зависи,от програмата , която ще си направиш.
Убедена съм и от опит споделям,в по-големите населени места,англ ще ти бъде достатъчен.
Както казах,зависи,къде плануваш да пътуваш.
Перу е доста туристическа дестинация и бих казала,ако сама не си търсиш някакви проблеми,спрямо безопастност ще бъдеш наред!
Там се запознахме с една Индонезийка,бивша стюардеса,много красива жена,която обикаляше Южна Америка от година,сам самичка.
А иам и нещо друго.През деня,по светло си е Ок.Вечер,като ти се прииска да седнеш,пиеш бира или просто да си полафиш,то винаги,без да ставаш в очите на някой досадна,се присламчваш при някои пътешественици и така пак няма да бъдеш сама.
В Боливя,се запознахме с една чехкиня,която също обикаляше континента , сам самичка,от последните 6 мес.И личното ми усещане-там е много безопасно.
По-ми би било страшно може би,ако бродех сама из България,в някакви диви планински местенца.
Та,хич не се безпокой за това че ще бъдеш сама.Няма да си първата,нито последната пътешественичка,така разхождаща се.
А ако имаш време да понаучиш испански,ще ти е само от полза,но бъдеи сигурна и без него,някак си ще се оправиш!
Успех и с удоволствие,ако решиш Перу и Боливия,бих споделяла,всичко което те интересува и ще ти бъде от полза.
| |
|
|
|
Южна Корея е приказна през септември. И определено има какво да се види там. Всъщност, сещам се, че през септември е техният най-обичан национален празник "чусок".
| |
|
|
|
|