Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:31 09.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Тема питане за праганови  
Автор neiwena (непознат )
Публикувано23.02.12 21:39

Моля някой да сподели опит - цени на хотели/хостели/пансиони. Бихте ли ми препоръчали нещо ? С какъв превозвач сте пътували ? Обмислям кратка екскурзия през април, самостоятелно т.е. без тур. агенция. Мерси!

Тема Re: питане за праганови [re: neiwena]  
Автор Meйджъp (грингос)
Публикувано25.02.12 13:55

Навремето пътувах с Груп, което си е едно доста изморително, близо 24-часово пътуване в едната посока, което не бих препоръчал.

Ако пътувах утре, щях да направя следното:

София - Виена - София (с промоционалните билети на австрийските авиолинии = 200 лв)
Виена - Прага - Виена (с автобусния превозвач

- двупосочен билет = 60 лева, пътуването в едната посока е около 5 часа).

Алтернативен вариант:

София - Будапеща - София (с УизЕър, излиза пак около 200 лева)
Будапеща - Прага - Будапеща (пак със - двупосочен за около 70 лева и пътуване около 7 часа посоката).

Вероятно има и други атрактивни наземни опции от Будапеща и Виена, но на мен тези са ми проверени.

За хотелите имаш хиляди опции. Ако те мързи да търсиш -> www.booking.com

п.п. Много ясно, че без туристическа агенция. Иначе ще осакатиш непоправимо екскурзията си до най-красивия европейски град.

Автор 3a3y ()
Публикувано26.02.12 13:55

http://www.oebb.at/en/index.jsp

http://www.cd.cz/en/default.htm

Може и с влак от Виена до Прага, при това може да си купиш онлайн билетите от чешките железници, защото са два пъти по-евтини от австрийските. Горе са сайтовете на двете компании.
Вероятно най-евтиния вариант и с автобус дирекно до Прага, но е дълъг път и е досадно. Линията е много натоварена и не разчитай на празни седалки, за да се опънеш.

Автор won (cool)
Публикувано26.02.12 22:26

Опитай на този сайт за търсене и резервации на нощувки в хостел

. Можеш да търсиш хостели в Прага по рейтинг, цена, достъпност и т.н.

Growing old is mandatory; growing up is optional.

Автор leonora7 (momi4e)
Публикувано27.02.12 02:30

Прага,за мен е най-глупавият и грозен град,който аз съм посетила,но това не трябва да значи за автора на темата.
Сега ще ти кажа,едно лесно да си търсиш хотела.В Прага,имат кодове,както и в цяла Европа.
Когато си търсиш хотел,гледай,да ти пише-Прага 1,2,3-това значи център.
Ако видиш-5,7-значи е далече от центъра.
И пак бих ти препоръчала-Будапеща,Лондон,Париж,,,,,,,,,,,,,,,
Прага е ................аз не харесвам този град,но това си е мое мнение.
Може би ти ще го харесаш!
Успех!

Тема Re: питане за праганови [re: leonora7]  
Автор Meйджъp (грингос)
Публикувано27.02.12 13:46

Eто по-подбробно за зонирането на Прага:

За мен приемлива опция цена/качество е Прага 3, в близост до метростанция. Но и в по-централните части се намират добри оферти, стига да се търси.

~ ~ ~

п.п. Прага,за мен е най-глупавият и грозен град,който аз съм посетила

Нека позная: Милано и Виена са ти в топ 5 на най-красивите градове. Няма лошо - въпрос на вкус. Жалко, че повече хора не мислят като теб, защото ако има нещо, с което Прага неимоверно много дразни, то това е огромният поток туристи - особено онези, комерсиалните, дето се влачат като зомбирано стадо от магазин в магазин и от атракция на атракция, неумеещи да улавят и да се наслаждават на уникалния дух на мястото, ами само пречкащи се по улиците с фотоапарат в ръка.

Редактирано от Meйджъp на 27.02.12 13:54.

Тема Re: питане за прага [re: Meйджъp]  
Автор leonora7 (momi4e)
Публикувано27.02.12 15:45

В пълна грешка си-Виена ми е много студена,а Италия никога не ме е привличала.
Прав си за досадните туристи,дето бродят без цел и посока и не само в Прага,а къде ли не.
За пръв път и само там ми се е случвало,че искам по-скоро да се прибирам в къщи.
Европа, като цяло ми е скучна,но ако говорим,кой ми е любимият град в Европа,то без да се замислия,ще кажа-Лондон.

Различните човешки очи,виждат красотата на разлчини места!

Автор Koцeтo ((пишман коце))
Публикувано06.03.12 11:19

Привет,
Да допълня, че има и полет на Wizzair Бургас - Прага, но за каквито и дати да съм разглеждал, не е за без пари (в смисъл на 50-60 лв). Иначе септември месец пътувах с Груп и бях забравил какво удоволствие е. Шкембелия-шофьор: "Питнайси минути почивка! Има бизплатна тоалетна, да ни опикайти сичко наоколо!". :) Не се бях возил по Европата с автобус от 10-на г. и си мислех в ЕС сме, туй-онуй - ще има някаква промяна. Чушки.
Иначе автобусите не са пълни - карат по някоя група гастарбайтери за пражките строежи и това е.
При вариант с евтин полет до Будапеща - хубава унгарска автобусна линия до Прага е и

. Цена Будапеща - Прага - 19 евро (нашите преминаващи тулупи от Груп, Юнион-Ивкони и прочие паплач искат за същата отсечка 80 лв.).
За нощувки си избери от сайтовете за хостели - възможности много. Мотае ми се вкъщи брошурка на
Поздрави и чудесно изкарване в чудесния град!
Коце

Тема Re: питане за праганови [re: Koцeтo]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано06.03.12 17:26

Първите полети са чак към юни.

Автор neiwena (непознат )
Публикувано09.03.12 22:06

Благодаря на всички, които се отзоваха с положителни съвети, знаех си, че мога да разчитам на вас.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.