|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
2 въпроса, свързани с Рим
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 03.02.12 17:00 |
|
Моля някой запознат да ми каже какви са актуалните цени за вход във Ватиканските музеи? Без намаления, без гидове, просто входа.
Другият ми въпрос е задължително ли е обвързването на Римския Форум с Колизея? Някои казват,че във Форума се влиза безплатно, а се плаща само Колизея, но където и да ровя из ИНет навсякъде се предлагат комб. билети и за двете + Палатинския хълм.
Благодаря.
| |
|
на Форума се влиза с пари . Плащаш на касата, правиш кръгче из Палатинския хълм и после слизаш на Форума. Билетът за Палатин, важи и за Колизея. Цените много не ги помня. Пролетта комбинираният билет май беше 12 еврака. Ватиканските музеи бяха по 15.
| |
Тема
|
Re: 2 въпроса, свързани с Рим
[re: Cтepн™]
|
|
Автор |
Cтpeйнджъp (змийче усойче) |
Публикувано | 03.02.12 21:30 |
|
Вземи си Рома Пас и го ползвай първо на Колизеума :) и готово... Излиза си на сметка :) вече не помня кое колко беше, че ходихме в далечната 2009 г. Задължително си резервирайте онЛайн билети за Вила Боргезе... Лично за мен това беше наистина страхотно изживяване...
| |
|
Мерси.
Беше малко неясно из сайтовете - пишат, че Форумът е фрий, но пък никъде не видях да продават билети само за Колизея - навсякъде комб. билет.
С други думи Форумът е безплатен, но се влиза с билет за Колизея
| |
Тема
|
[re: Cтpeйнджъp]
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 04.02.12 10:18 |
|
Pass-картите са чудесно нещо, но не ми вършат работа при организирана екскурзия. Специално римската е с гаднички условия - първите 2 обекта са безплатни, а следващите са с отстъпка. Вярно, че важи и като транспортна карта, но за малкото часове няма къде да се ползва транспорт повече от веднъж. А цената е 30 евра. За сравнение парижката е 35 евро, но ти осигурява вход в над 60 обекта - съвсем безплатен и без да се чакат опашките за Орси, Версай, Лувъра; при това само кулата и Гревен са извън обхвата й, всичко друго влиза.
Лани в Париж ползвахме, но там си бяхме самостоятелно за седмица и свърши чудесна работа, заедно с транспортна карта.
А самостоятелна обиколка на Италия с предварително букване на хотели и транспорт се оказа толкова сложна работа, че се принудихме за омразно организирано пътуване, където се съобразяваш с над 20 човека и няма смисъл от пасс-карти. Примерно в Рим ти правят автобусна обиколка докъм 14 часа, оставят те на "Испания" и имаш 5-6 часа свободни до автобуса, чакащ на "Венеция". Колкото да се видят 2-3 църкви и Форума, ако няма големи опашки на касите
Същото е на следващия ден във Ватикана.
Та тънката ми мисъл беше,ако във Форума се влиза свободно да минем там, ако има опашки за Колизея да ги пропуснем, пък ако няма ще е добре дошло. Но уви.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mmayacol (непознат
) |
Публикувано | 04.02.12 10:47 |
|
защо да е сложно самостоятелното пътуване, бяхме в Италия през октомври за 10 дни с колата. Всичко си организирахме сами. Верно, изисква време и търпение, но не е трудно. Обиколихме от Венеция през Флоренция, Пиза, Рим, Помпей, Матера, Алберобело до Бриндизи и се прибрахме с ферибота. Видяхме много и остана още МНОГО за гледане. В Рим бяхме 3 дни. Вход Ватикана 15 евро на каса. Опашка 10 минути. Вход Колизеум 17-18 евро и с билета се влиза и на форума. Колизеумът е прекрасен, форума не ми хареса много. Ако не е късно за съвет - тръгвайте смело сами. Много хора от този клуб ми помогнаха в организацията, за което горещо им благодаря!
| |
|
Да, самостоятелна обиколка на Италия си е доста грандиозно начинание. Аз лично бих ти препоръчал да почнеш само от Рим. Най-добре - самоорганизирано. Буквате си апартаментче, купувате си лоу кост самолетни билети и след това се разхождате където искате и гледате каквото ви хареса. Даже и 5 дена в Рим са малко. Аз тая пролет пак ще се понеса натам да 'доразгледам'.
| |
Тема
|
[re: mmayacol]
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 04.02.12 11:54 |
|
Ами това с колата го правим редовно в България и в съседните страни, но не мога да се доверя напълно на 8 год. кола за толкова много път. А и само аз съм шофьор и 10-ина дена в път не ми се нравят.
Затова доста гледах за отиване/връщане с Уиз и обществен транспорт в страната. Но ми се стори или доста сложно за синхронизиране, или доста скъпо.
Така че клекнахме на организиран тур.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mmayacol (непознат
) |
Публикувано | 04.02.12 12:04 |
|
От все сърце ти желая късмет с екскурзовода и организацията от фирмата, за да видите колкото може повече.
| |
Тема
|
[re: mmayacol]
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 04.02.12 14:14 |
|
Ами, благодаря. При тези организирани екскурзии късметът е важна компонента.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|