|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
Сама на екскурзия
|
|
| Автор |
merilin_n (непознат
) |
| Публикувано | 27.06.10 22:25 |
|
|
Мили клубари,
какво е мнението ви за пътуването сам т. е.без компания. Ако човек се присъедини към група дали би се чувствал самотен.
Възможно ли е да срещнеш в групата и други сами хора и да се сприятелите. Неприятно ли е да си сам в свободното време? А ако си жена? Има ли някой опит с това? Благодаря предварително
| |
|
Тема
|
Re: Сама на екскурзия
[re: merilin_n]
|
|
| Автор |
ЛЯTO (one) |
| Публикувано | 28.06.10 09:35 |
|
|
Съжалявам, че не мога да ти дам отговор, защото си задавам често същите въпроси Ако намериш отговор или достигнеш до решение преди мен, дай знак!
Хубава седмица!
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той
| |
|
Тема
|
[re: merilin_n]
|
|
| Автор |
L.dof (Свободен човек) |
| Публикувано | 28.06.10 16:44 |
|
|
Не се притеснявай изобщо!Ако програмата на екскурзията ви е наситена и има какво да правите- много бързо ще се създаде спойка на колектива. Помня след една мижава дегустация в Барселона как един руснак извади 3 бутилки коняк от 80 евра в автобуса и каза: Дегустация не хватала ,пуст сделаем как нада ,отпи яки гълтоци и раздаде бутилките назад. Такъв купон стана.....
| |
|
Тема
|
[re: L.dof]
|
|
| Автор |
merilin_n (непознат
) |
| Публикувано | 28.06.10 17:15 |
|
|
Обикновено,когато съм ходила на подобни екскурзии,преобладаващата част от хората са били възрастни,над 60 г. и това се отразяваше на атмосферата.Добре,че тогава си имах компания,но сега като ми се налага да съм сама не зная да ли ще имам късмет с група...
| |
|
|
|
Как ще се чувстваш зависи предимно от твоя характер, и по-малко от групата. А и предварително няма как да знаеш каква ще е групата.
Аз съм пътувал много сам, без екскурзия. Никакви проблеми. Предпочитам малка група приятели (макс. 4), или сам. Не харесвам екскурзии, не обичам да се съобразявам с хора, с които нямам нищо общо.
| |
|
|
|
Ако ти се налага да бъдеш сама на почивка,по-добре отиди в някойспа център,отколкото на екскурзия
| |
|
|
|
Привет,
като отявлена сама пътешественичка, мога само да те поощря в тази насока. При обиколките ми през три континента съм била сама в по-голямата част от случаите. Никога не съм имала проблеми с намирането на компания или приятно изкарване. Както са ти казали и по-нагоре, намирането на компания в крайна сметка зависи от собствената ти настройка.
Преди няколко години се случи така, че в групата, в която бях на екскурзия в Тунис само аз бях сама. Групата почти ме осинови до края на престоя ни там.
Така че, ако имаш желание да пътуваш, направи го, смело и без притеснения, компания ще си намериш със сигурност.
| |
|
|
|
Пътувала съм 2 пъти сама, с група - веднъж в гърция - автобусна и веднъж в Тайланд. На автобусната из Гърция, за 6 дни, имаше още поне 5-6 човека по сами. Момиче на моята възраст, доста възрастен дядо, жена на средна възраст и т.н. Запознахме се всички, така или иначе постоянно сте заедно, защото има целодневна програма, няма къде да останеш сама и да искаш.
В Тайланд бях единствена сама. Там всеки беше в хотел, който си е избрал предварително, програмата - свободна. Бях в един хотел с още 7 българи от групата и се сприятелих с 5-ма от тях. Ходихме заедно на обиколки, веселихме се, беше незабравимо. Като цяло на острова (Пукет) туристите тръгнали съвсем сами, дори без групи, не бяха никак малко. Сам турист по света не е необичайна гледка. Това, да се срамуваш, че си сам и да ти е неудобно е повече български комплекс, струва ми се.
| |
|
|
|
Всъщност по-скоро се притеснявам от въпросите-ама как така сама,нямате ли приятел и др.подобни,които ме нервират.И трябва да обяснявам и едва ли не да се оправдавам.....
| |
|
|
|
Не са ми задавали такива въпроси, нито в агенцията, когато съм плащала екскурзията, нито после екскурзовода на групата, нито другите участници в екскурзията. Аз приятел си имах, дори живеехме заедно (сега вече ми е съпруг), но в Гърция на него не му се ходеше, а за Тайланд нямаше пари, а аз исках на живот и смърт да отида. Така, че причините някой да тръгне сам са много. Една от жените, които бяха сами в Гърция, имаше съпруг, дъщеря - голяма, но си беше събирала пари цяла година и си беше подарила тази екскурзия. Имаше млада жена, с малки деца, която беше оставила децата на съпруга си и беше тръгнала сама. Хората искат да видят света независимо от дребните житейски спънки.
Да не си от някой малък град? Какви са тези притеснения? На кого му влиза в работата имаш ли приятел или не? Пък и хората, тръгнали на екскурзии не си ги представяй само по двойки - има и по 3-ма приятели, има тийнейджъри с баба си и дядо си и всякакви конфигурации.
Грабвай се и отивай да приключенстваш, остави ги тия предразсъдъци и тесногръдие - живота е кратък, света е голям, няма време за губене.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|