|
|
Върнах се преди два дни, определено няма много хора. Фериботите са почти празни, заведенията също.
Керамотския плаж е рай за деца - идеален пясък без камъчета, повече от 100 м навътре водата е до колене, пясъчно дъно, без морски таралежи.
От по-дълбокото обаче извадих нещо като рапан с опашка и бодли:
Значи, все пак трябва да се внимава, някой ако знае какво е това животно, да пише.
Следващите няколко снимки са от Тасос, вилната зона Дасилио на Скала Принос, бях я разглеждал в интернет, сега имах време за разузнаване на място. Плажът е доста добър, макар и с обли камъчета.
Зад плажа е горичка.
А зад горичката е това местенце
Жалко, че нямат по-големи апартаменти, иначе студио за 3-ма цената е 50 Е сега. Собствениците говорят английски, има сайт. Когато ги попитах за тристаен апартамент, ме отведоха до други две места, които определено не ми харесаха с малките си помещения за 75 Е. На Керамоти отсядам в огромен тристаен /с две спални и хол, плазма, булсатком, Ви-Фи / за 80-90 Е, исках да разнообразя другата година, но явно на острова отдавна не са си сверявали часовника със сушата.
Накрая ще завърша с един много вкусен зеленчук, който не бях опитвал, келнерката го нарича "рока" , някой знае ли какво всъщност е ?
| |
|
/
| |
|
За 50 евро мои познати са в момента на Албена с две деца All inclusive. Не виждам просто защо се бутате в тая Гърция.Пък може и аз да съм ги намразил гърците заради фотоапарата ,който ми откраднаха в първите 5 минути след като пристигнах.Или унижението което трябваше да изтърпя на границата(преди доста години) да ме разпитват.Или пък да им търпя мързела да ги чакам да си отворят местния магазин вместо да играят табла или си въртят броениците.Просто лично мнение.Миналата седмица отскочих до Приморско.Плажът на ММЦ-то си е все така супер както едно време.Взех си апартамент за 30 лв. с четри легла.Никакви 70-100 евро.
Редактирано от swimmer9 на 12.07.11 20:58.
| |
|
Рукола е.И в Кипър е много популярна.Има интересен вкус...щипе на езика.
| |
Тема
|
Re: Сводка от Керамоти и Тасос
[re: swimmer9]
|
|
Автор |
bobyb (ентусиаст) |
Публикувано | 13.07.11 16:34 |
|
Е къде ги намираш тия цени - 50 евро за четиримата???
И апартамент за 30 лв?
| |
Тема
|
Re: Сводка от Керамоти и Тасос
[re: bobyb]
|
|
Автор |
swimmer9 (новак) |
Публикувано | 13.07.11 16:51 |
|
Ми толкова ми казаха,че са платили като децата са под 12 години.А пък аз като щракнах на Албена и ми излезе това
А на Приморско ще питам как се казваше хотела защото аз пристигнах с едни приятели,които ме водеха и даже не видях как се казва.Но имаше 4 легла,хладилник,телевизор,баня и т.н.Ние платихме 30 лв. защото бяхме трима.
| |
|
хотели деца под 12 години не се таксуват или са на половин тарифа.
Българския ол-инклузив няма да го коментирам (че става смешно), само ще спомена че масово народа живее с деца в "студио" което си е една стая. Зле та зле - и без пари дори да е!
На Приморско хотел "Мария" е евтиния но е гола вода - и той, и Приморско барабар с онуй дето го наричат "плажове".
ПП: При 4 легла очаквам поне 2 стаи в които са леглата, отделно баня НАД 1м2 , тоалетна , тераса и прочие. Сори но не съм роб на галерата че да се примирявам с разни душегубки, Ако и да стрували с 10лв на ден по-евтино!
Задължителният климатик няма да коментирам. Ако мислиш че говоря наизуст - на море ходим двойка с ТРИ деца...
| |
|
На Приморско ще се върна когато:
- на плажа има толкова хора, колкото тук
- ми се изтрие спомена от воя на Орхан Мурад в р-т "Кошарите" до 4 ч сутринта
Последното беше миналия век, но цялото семейство още сънува кошмари от тази почивка
| |
|
Въобще не може да ме впечатлиш с това Керамоти.Ще ти дам малко тема за размисъл
| |
|
Ти изглежда приемаш нещата лично, а не трябва. Просто съм дал определена информация за определено място, която би представлявала интерес за определен тип семейни пътешественици с деца. Чисто и тихо място на 4-5 часа път с кола.
Иначе снимките са ти чудесни.
| |
|
|
|
|