| 

| 

| 
                   Тема
                    | 
                     Връх Арарат 
 | 

|  
| Автор | 
leonora7 (momi4e) |  
| Публикувано | 02.06.11 15:05 |  
             |  
           | 

Здраве на всички в клуба.
 Каня се това лято да пообиколя Турция , на моя си измислена програма и много се заинтригувах от споменатия по-горе връх.
 За изкачването му всеки се нуждае от специялна виза,която се подава,поне 2 месеца преди заминаването.Не е това , което ме безпокоии.
 Най-голямата височина,която аз лично съм качвала е около 4400 в Андите и не съм имала, каквито и да е било болежки,оплаквания или неразположения.
 Безпокоят ми последните 400 метра,преди върхът,за които пише , че трябвало да се минават само от много опитни туристи и планинари.
 Тази отсечка била много трудна?Така ли е наистина?

Някой от тук пищешите покорявал ли е Арарат?

http://www.climbararat.com/ много полезен сайт.

И втори въпрос-някой ходил ли е самостоятелно до vruh  Nemrut http://www.turkeyforholidays.com/Nemrut-tour.html

Вероятно това лято , така или инъче,не би ми стигнало времето за програмата, която съм си набелязала,но мисля,ако, не е чак, толкова за такива професионалисти( определено аз не съм, но пък съм голяма ентусиастка),да се запътя натм,догодина пролетта.
 Бих била благодарна на всички със съвети и препоръки.

Много пътувания на всички!

|   |  

| 

|  
           | 

Попитай също и в клуб Туризъм.
   / 

|   |  

| 

|  
           | 

Мерси Димитър за идеята да питам в Туризъм
 Почти веднага ми беше отговорено-ама човекът е някакъв як планинар!
 Вчера се свързах с моя съученичка от София,която има туристичеко бюро( но за простолюдието екскурзии).Моят план за Турция, не го предлагат от България.
 Та тя ми даде координати, на нейен приятел-турчин с такъв бизнес в Кападокия.
 Който човек, бил супер да отговори на всичките ми въпроси, за Турция, където се каня да ходя.
 Та да видим чичо, както моята приятелка го нарича,дали ще ми помогне( аз си плащам,не искам без пари)с инфо.
 И пак ще пиша!
 Мерси отново!

|   |  

| 

|  
           | 

здравей! от известно време на сама се интересувам много от армения и грузия. иска ми се тази година да ида до армения, дори на собствен ход с велосипед през турция. бих се радвал ако ми отговориш и обменим информация. предварително ти благодаря.

|   |  

| 

|  
           | 

За съжаление до Армения не можеш да стигнеш дитектно от Турция, защото няма работещ граничен пункт. Необходимо е да влезеш в Грузия и от там в Армения.

|   |  

| 

|  
           | 

Ние с Вас имаме някакво паралелно мислене. През 2010 беше Боливия и Перу. Тази г. се каним да ходим в източна Турция, но на юг от Арарат - екскурзията ще бъде по-скоро по историческите обекти : Немрут, Мардин , Ахлат, Гьобекли тепе, Антиохия, Ексшехир, Чаталхююк /Нали звучи готино?/ и много още обекти. Даже ми се иска да пусна питане в отделна тема, защото това не са туристически дестинации.

|   |  
  |   

|  
 |   
 |