Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:01 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Тема Връх Араратнови  
Автор leonora7 (momi4e)
Публикувано02.06.11 15:05

Здраве на всички в клуба.
Каня се това лято да пообиколя Турция , на моя си измислена програма и много се заинтригувах от споменатия по-горе връх.
За изкачването му всеки се нуждае от специялна виза,която се подава,поне 2 месеца преди заминаването.Не е това , което ме безпокоии.
Най-голямата височина,която аз лично съм качвала е около 4400 в Андите и не съм имала, каквито и да е било болежки,оплаквания или неразположения.
Безпокоят ми последните 400 метра,преди върхът,за които пише , че трябвало да се минават само от много опитни туристи и планинари.
Тази отсечка била много трудна?Така ли е наистина?

Някой от тук пищешите покорявал ли е Арарат?

http://www.climbararat.com/ много полезен сайт.

И втори въпрос-някой ходил ли е самостоятелно до vruh Nemrut http://www.turkeyforholidays.com/Nemrut-tour.html

Вероятно това лято , така или инъче,не би ми стигнало времето за програмата, която съм си набелязала,но мисля,ако, не е чак, толкова за такива професионалисти( определено аз не съм, но пък съм голяма ентусиастка),да се запътя натм,догодина пролетта.
Бих била благодарна на всички със съвети и препоръки.

Много пътувания на всички!

Тема Re: Връх Араратнови [re: leonora7]  
Автор дoмoceд ()
Публикувано03.06.11 08:15

Попитай също и в клуб Туризъм.

/

Тема Re: Връх Арарат [re: дoмoceд]  
Автор leonora7 (momi4e)
Публикувано04.06.11 01:16

Мерси Димитър за идеята да питам в Туризъм
Почти веднага ми беше отговорено-ама човекът е някакъв як планинар!
Вчера се свързах с моя съученичка от София,която има туристичеко бюро( но за простолюдието екскурзии).Моят план за Турция, не го предлагат от България.
Та тя ми даде координати, на нейен приятел-турчин с такъв бизнес в Кападокия.
Който човек, бил супер да отговори на всичките ми въпроси, за Турция, където се каня да ходя.
Та да видим чичо, както моята приятелка го нарича,дали ще ми помогне( аз си плащам,не искам без пари)с инфо.
И пак ще пиша!
Мерси отново!

Автор tomov_st (непознат )
Публикувано19.02.12 22:20

здравей! от известно време на сама се интересувам много от армения и грузия. иска ми се тази година да ида до армения, дори на собствен ход с велосипед през турция. бих се радвал ако ми отговориш и обменим информация. предварително ти благодаря.

Тема Re: Връх Араратнови [re: tomov_st]  
Автор Арменак (непознат )
Публикувано01.04.12 18:17

За съжаление до Армения не можеш да стигнеш дитектно от Турция, защото няма работещ граничен пункт. Необходимо е да влезеш в Грузия и от там в Армения.

Автор byoko (новак)
Публикувано06.04.12 19:23

Ние с Вас имаме някакво паралелно мислене. През 2010 беше Боливия и Перу. Тази г. се каним да ходим в източна Турция, но на юг от Арарат - екскурзията ще бъде по-скоро по историческите обекти : Немрут, Мардин , Ахлат, Гьобекли тепе, Антиохия, Ексшехир, Чаталхююк /Нали звучи готино?/ и много още обекти. Даже ми се иска да пусна питане в отделна тема, защото това не са туристически дестинации.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.