|
Тема
|
остров Миконос
|
|
Автор |
ajeliazkova (непознат
) |
Публикувано | 25.05.11 16:14 |
|
Въпросът ми е към тези, които вече са го посетили: струва ли си? Звучи глупаво, но аз си задавам този въпрос. Голям фен съм на гръцките острови, наумила съм си 3-4 дни това лято на Миконос, но се опасявам след Санторини дали няма да се разочаровам. Целта ми не е купон, а просто да се наладя на красотата в бяло и синьо.
| |
|
Струва си, разбира се! Твърде е различен от Санторини-там преобладава природната красота на вулкана и архитектурата на върха на кратера. На Миконос е различно, но не отстъпва по никакъв начин. Отивайте и за миг не се замисляйте!
Редактирано от voposh на 27.05.11 18:16.
| |
|
Много благодаря. Разглеждах вариантите за нощувка на Миконос и ми се струва, че е по-скъпо и от Санторини. Но както се казва: кеф цена няма. Може ли да ме посъветвате накъде да се насочим са нощувка - идеята е да има гледка и да усетим специфичната атмосфера. Така както Ойа е топ мястото за Санторини оставам с впечатлението, че за Миконос това е пристанището, около мелниците.
Моля отново за споделено мнение
| |
|
Трудно ми е да Ви посъветвам. Зависи от много фактори. Първо как смятате да идете до Миконос? Второ по кое време на годината. Ако пътувате от остров на остров или нещо подобно и нямате строго начертан във времето маршрут може да разчитате да наемете квартира на пристанището. На повечето гръцки острови при пристигането на фериботите на пристанището чакат хора, които дават стаи и апартаменти и там си избирате вида квартира и мястото. При това пазарлъкът за цената е задължителен. Друг вариант е чрез www.booking.com - тогава си запазвате квартира и може да подберете и мястото чрез картата на сайта. Но, разбира се, зависи и от времето, когато искате да отидете. Миконос е от най-топкурортите на средиземноморието, така че си е скъпо. Около пристанището е калабалък и безкраен купон. Не мога да Ви посъветвам много вещо. Отсреща е остров Делос, който е много интересен за разглеждане. По принцип на гръцките острови с много малки изключения най-интересен е главният град на острова, така че най-добре е да отседнете там. Плажовете не са съвсем наблизо, но има автобусен транспорт, а също можете да си наемете мотор, ако Ви е удобно. С кола на Миконос не е подходящо да се ходи, само ще Ви пречи. Ако имате още въпроси бих помогнал, ако мога.
| |
|
Ще пътуваме с кола като идеята е на Миконос да сме 9-10 август. Досега сме практикували и двата варианта на резервация: на място търсене и предварителна. Иска ми се на такова красиво място като Миконос намясто да изберем, за да има гледка и атмосфера. Там сме 4 нощувки, след което отиваме към Крит. Бюджетните ни разчети са около 50 Е на човек за нощувка на Миконос. Винаги се пазарим, но на такива топ места става по-трудно.
Оставам с впечатлението, че на Миконос трябва да търсим атмосферата на тесните улички и къщите в бяло и синьо, а не пейзажите на Санторини.
| |
|
9-10 август е връх топ сезона. Според мен си запазете. Ще е фраш. А как ще комбинирате гледката с атмосферата и паркинг за колата не знам. Сложна работа! Най-добре чрез booking.com. Успех!
| |
|
|
|
|