Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:52 03.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема All-Inc в Халкидики и практическите му аспектинови  
Автор berys (непознат)
Публикувано12.02.11 20:30

Преди началото на сезона и по време на ранните резервация ще бъде добре да споделите лични впечатления за това :
"Що е ол инклузив в Гърция, в частност - Халкидики и има ли данни за някакви негови особености?".
Интересно би било да се сподели за различности в All-Inc между отделните класове хотели. Впечатлява ме, че доста 3*-хотели предлагат Aii-Inc с доплащане къв HB. (Това какво може да означава - само обяд (тип FB) или класиката "Каквото, колкото и когато искаш")?
Въпроса ми тръгна от това, че когато исках да заявя резервация в Хотел "Toroni blue sea & spa 4*" Торони, Ситония, от агенцията услужливо ме посъветваха да се откажа, защото "там хранят недостатъчно"....

Тема Re: All-Inc в Халкидики и практическите му аспектинови [re: berys]  
Автор seymour_stz (любопитен)
Публикувано13.02.11 11:59

Абе мани я гърция

Все едни и същи боклуци на петорни цени, отвратително обслужване и надути мазни византийци
Ни стотинка през живота си повече няма да дам на гърчулята мръсни...

Спрете земята - искам да сляза!

Тема Re: All-Inc в Халкидики и практическите му аспектинови [re: seymour_stz]  
Автор berys (непознат)
Публикувано15.02.11 19:53

... липсва ми някаква аргументация за тази отвратена емоционалност - все още "не ми се слиза" от Гърция

Тема Отиди в Турциянови [re: berys]  
Автор KGM (Разбиращ)
Публикувано16.02.11 09:11

Отиди в Турция - със сигурност ще останеш по доволен. (Освен ако си нямаш предразсъдъци към Турция)
Бил съм два пъти в петзвезден хотел - Aqua Fantasy и Adakule - абсолютно удоволствие. Мисля че в Гърция няма да намериш такъв сервиз и добро отношение - за такива пари.
Проблем е по дългото пътуване (ако не си със самолет) и хотела нека да е 5 зв. За 3 и 4 звезден не знам.

When the going get tough, the tough get going !

Редактирано от KGM на 16.02.11 09:11.

Тема Re: Отиди в Турциянови [re: KGM]  
Автор L.dof (Свободен човек)
Публикувано16.02.11 17:50

Ходил съм 2 пъти с личния си автомобил в Аквафентъзи. Първият път бях омагьосан. Вторият път се събудих..... Ресторант Тропикана не работеше на обед, даваха само пиле на грил,на който му се яде -бегом до другия край на комплекса. За готините дюнери и следобедни дояждания -пак до другия край на комплекса. А той е голям...
Обслужването : Знаете ли че момчетата там бачкат от 6,00 до 23,00 ч нон стоп ? А знаете ли че работят безплатно ? Води им се стаж щото са от туристически колежи от забутанита села на Анадолла ? А Мерси ! Същото като в Египет- за тебе купон, а камериерката получава 6 долара заплата....
Освен всичко всяка следваща година ми повишават цената с по 150 евро за моето семейство. Бяхме на 900 евро, после на 1120, после на 1280 ,сега ми искат 1860 евра ,въпреки чи и 2-те деца са под 12 г. А в Турция лирата се обезцени, хората обедняха ...... и въпреки това ? Алчни ,мазни бейове....
Намерил съм едно място в Гърция - миналото лято изкарахме 1 седмица за 1,50 евра. Ще видя как ще е тая година......

Тема Re: Отиди в Турциянови [re: L.dof]  
Автор berys (непознат)
Публикувано16.02.11 22:53

...това е вече дискусия....

Принципно, нямам предразсъдъци за Турция - единственото нещо което би ме нервило, е очакваната "интонационна среда": кючеци и маанета в развлекателните програми, и въобще -музикалния тон.
Освен това - крайбрежието в Халкидиките е несравнимо "напред" спрямо популярните в България крайбрежия на Турция.
Присъединявам се към тези, които в клуба изказват мнението, че на Халкидики има плажни райони, които съперничат на най-добрите!
Това за мен е важно.
Другото важно е, да не изпитам гадното чувство на тръгване, че съм бил "минат"! Ясно е какво значи това - всички познаваме Бг-черноморие.
Но от този пример, който привеждаш, става ясно, че и в прехвалената Турска ривиера, и то 5*, може да ти се случи това.

Очаквам, надявам се да надигнат глас и хора, за които комплексните НАТРУПАНИ впечатления от почивка и обслужване на Халкидики са позитивни.

Тема Re: Отиди в Турциянови [re: berys]  
Публикувано17.02.11 14:24

Значи ,в Турция след 28-29 август няма кючеци, маанета ,гюбеци и интонационни среди. Особено в Аквафентъзи. А това ,че в Турция ол инклузива е на светлинни години пред Гръцкия или Българският- то е съвсем ясно.
Гърците не могат да им стъпят на малкия пръст даже....
Сравнявам Аквафентъзи с Океания клуб....
Но ,има някои простотии ,които ме възпират да потретя в Турция . Подобни простотии има и в Гърция ,но засега ще повторя, а дали ще потретя- не знам.
Докато Гърция се задържи като евтина дестинация за мене- ще я посещавам.

Автор lover_bg (минаващ)
Публикувано18.02.11 14:45

Моята препоръка е да не правиш предварителни резервации за Халкидики. Торони е вълшебно място и същевременно много диво, разбира се, и тук срещнахме други българи (от тия, дето вечно мърморят, че не им харесва в Гърция;), но почти нямаше пълни хотели, места бол. Там ще си избереш на място, каквото ти хареса. Ние винаги поръчваме само със закуска, защото ако не седнеме на таверна вечерта, ни се загубва удоволствието от курорта. Торони е крайната точка на тази страна на Ситония (най-южната) Защо не отседнете в столицата на ръкава - Неас Мармарас? Там изборът от хотели и къщи е богат. Ако друго те интересува конкретно, питай!

Тема Re: All-Inc в Халкидики и практическите му аспектинови [re: lover_bg]  
Автор berys (непознат)
Публикувано18.02.11 21:58

Не разбирам тези, които са отишли в Торони - заради удоволствието да мърмориш на място!
Отива се там, където ИСКАШ да бъдеш.
Аз искам Ситония, и най-вече - Сарти.
Към Торони проявих интерес като близко място до Сарти с добър хотел по каталог, тъй като няма предлагане на пакети от действащи оператори в хотели там, а само студиа и апартаменти - и то от "импровизирани Бг-туроператори".
Така наричам например благоевградския сайт http://www.greek-hotels.ltd.bg, за когото май е още твърде хладно за бизнес, или все още чакат 2011 г.
От местния сайт www.sarti.gr се убедих, че няма предлагане на такъв тип почивки в Сарти: пакети в свестни места.
Твоя съвет е компромис в обслужването срещу свободата на конкретния избор.
Ако ще го правя, ще бъде в Сарти.
(Очевидно си падам по по-диви места, жените ги наричат "романтични")
Бил ли си в Сарти?

Публикувано19.02.11 11:14

Сарти е по-добре от Торони. Пясъкът е по-фин, селото е по-голямо, гледката към Атон е допълнителен плюс.В Торони има една крайбрежна улица ,един супермаркет ,5 сергии и 10 капанчета на улицата. В разгарът на сезона да си намериш място да паркираш на разходката до самия плаж е нещо съвсем обичайно. Сезон 2010 беше уникално слаб за тоя район на Гърция, едва ли някой ще си прави трудът да систематизира хотели, да прави оферти със ,без и т.н. та да ги предлага на някакъв пазар..... Всичко е свободно.Имаше даже хотели в които през август имаше само 1 пазач, без туристи, без персонал...
Даже когато повторих през октомври , намерих гърци ,които много бяха почнали да уважават българите ,и даже не се гнусяха да пият Ариана със салам Бургас със нас на сладка раздумка по обичайни икономически и политически въпроси....
Нещата почват полека да се получават......

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.