Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:45 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Перу и Боливия - без засечканови  
Автор byoko (новак)
Публикувано22.12.10 10:35

Ние бяхме там през ноември, всичко си букнахме предварително от София агенция използвахме само за Боливия, агенцията се оказа френска, много сме доволни от тях. Дано да ми остане време по праздниците да спретна един пътепис. Друго си е да пътуваш така, иначе виждаш какво? петзвездните хотели и каквото е преценил туроператора.

Тема Re: Перу и Боливия - без засечканови [re: byoko]  
Автор bva (новак)
Публикувано22.12.10 18:42

Би ли казал вярно ли е 4е с български паспорт можеш да вземеш боливииска виза на границата на Боливия?

Поздрави, бва

Тема Re: Перу и Боливия - без засечканови [re: bva]  
Автор leonora7 (momi4e)
Публикувано22.12.10 19:27

Моля те пиши за Боливия твоите впечетления.
Аз съм вл'бена в красотата на тази страна, хората й, изобщо съм луднала.
И аз се моля по празниците, малко време да ми остане и да продължа с моето писане.
Къде ходихте в Боливия?
Аз си мисля, догодина пак в Перу, но да разгледам и посетя различни места от тази.
Вчера си представях звездите над Титикака, залеза.............
Никога не съм се вл#бвала така в място.
Прекрасно е за мен!
И със сигурност пак ще отида в Боливия!

Редактирано от leonora7 на 22.12.10 19:28.

Автор byoko (новак)
Публикувано23.12.10 09:21

Д, да хубаво е в Боливия. Съжалявам , че нямахме повече време там. Ще пиша.
Колкото до видата, то беше цяла драма.От София си бяхме подготвили попълнени бланки за визи, със залепени снимки и тъй като в Лима бяхме в неделя, отиваме в консулството в Пуно. Събуждаме консула от следобедната му дрямка и се почва:
- Тези бланки са за американски граждани.
- ?!
- Трябва да попълните други.
- Добре.
- Ваксинации имате ли?
- Ама ние сме само до Ла пас /лъжа/.
- Няма значение.
- ....
- Самолетен билет за напускане на Боливия.
- Ама ние ще се върнем по шосе в Пуно.
- Няма значение, самолетен билет до България тогава.
- Но той е електронен...
И пред във въображението ни се появява един черен печат на мястото на Боливийската виза.
Излизаме на улицата и решаваме: никакво връщане, утре на границата.
На другата сутрин към Боливийската граница се отправят 3 /три!/ автобуса пълни с туристи.
- Споко, четох че на руснаците даже снимка не са им искали – успокоявам аз, но всички сме принеснени.
И наистина, никаква снимка, всички на конвейра, само дето се оказа , че според боливийците България не е в Европа и ни изсурвакаха с по 50 долара.
Това е.

Автор leonora7 (momi4e)
Публикувано23.12.10 15:14

Важното , че си влязал.Аз навремето, така за глупости с визи, не успях да вляза в Камбоджа.
3 автобуса туристи-то е било цяла навалица.
В Пуно пристигнахме от Куско към 5 сутринта и щяхме да подминем Пуно.Една коза в Куско, ни убеждаваше, че няма да сменяме автобус в Пуно и директно в Копакабана.
Бяхме заспали и се събудихме случайно в Пуно, автобусът , като спрял.Излязох по чорапи и щяха да ми останат обувките вътре.
В Пуно набрахме всичкия студ до 7 сутринта.Обаче в кафето на 2-я етаж, като седнахме да закусваме и хората бяха толкова добри-без да ги молим, сложиха до нас печка да се стоплим, като питахме, къде се пуши-казаха пушете тука, толкова е студено на вън.
И вярваш или не-бусът , който дойде от Боливия да ни вземе-вътре бяхме точно 4 човека.Много хубав беше .
Стигнахме граничния пункт, преди Копакабана , шофорът каза, спирам еди къде си и ви чакм да си оправите нещата.
Преди нас 4-та имаше някаква френска група(много французи видях в Боливия),минаха за 10 мин и ние.
Имиграционният беше или напушен или луд.Хилеше се и питаше-искам някой да ми говори на немски и всяка 2-ра дума му беше-Гутен Так и такива фрази.
Минахме и ние за 5 мин и след 10,15 мин се озовахме в Копакабана.
В автобуса, след граничния пункт се появи, някакъв образ и предлагаше хотели, място за оставане на големите багажи( много полезно)+ни продаде билети за лодката на обяд за Острова на слънцето.
Та жалко, дето си имал, неприятни емоции , но аз пък ги имах в Перу, та едно пътуване, винаги е съпроводено с перипетии, ама те всякаш най-остават.
Ще чакм с нетърпение да пишеш и аз се каня да сторя същото тези дни.Но аз пиша ден по ден и още съм на Лима.Та до Боливия, дано го завърша до Великден.

Тема Re: Перу и Боливия - без засечка [re: byoko]  
Автор bva (новак)
Публикувано23.12.10 17:14

Blagodaria, toest 50 USD plateni na granicata i vlizash? Pri nas vsi4ko izbroeno ot teb e na lice, bileti, hotelski rezervacii i pr + vaksina za gulta treska...druga iskat li?

Pozdravi, bva

Автор temp1e (минаващ)
Публикувано24.12.10 21:44

hajde slagajte snimki da gledame :)

http://picasaweb.google.com/boyan.dimitrov/

Тема Re: Перу и Боливия - без засечканови [re: temp1e]  
Автор leonora7 (momi4e)
Публикувано24.12.10 22:22

Аз съм много технически необразована +мързелива да се уча, на такива неща и ако има желаещ да ми пусне на лична емайла си и ще пратя снимки от Боливия и езерото Титикака и някой ако му се занимава и има време-карт бланш да ги пусне тук!
Весела Коледа на всчики и многог, много пътешестивя!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тема Re: Перу и Боливия - без засечканови [re: temp1e]  
Автор byoko (новак)
Публикувано25.12.10 18:00

Нали писах - искат билет за напускане на Боливия.
Вие къде мислите да ходите?

Автор byoko (новак)
Публикувано25.12.10 19:28

Ето малко снимки, за съжаление не можах да ги преименовам
http://picasaweb.google.com/byokoy/UntitledAlbum#

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.