|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Истамбул: Отогар-летище Сабиха
|
|
| Автор |
drobolina (непознат
) |
| Публикувано | 25.10.10 13:46 |
|
|
Моля за съвет как да стигна от централната автогара до летището в азиатската част.
| |
|
|
|
Хващаш метрото и слизаш на Аксарай(Aksaray).Оттам трамвай посока Kabatas.Слизаш на Eminonu; откъдето хващаш ферибот до Kadikoy.Оттам автобус Е10 (питаш е он )ще ти кажат откъде тръгва.На 50 метра е от ферито.Автобуса отива направо на Сабиха.Цялото упражнение трае около 3 часа.Рекорда ми е 2 часа и 15 минути.Ако нещо не ти е ясно - питай.
Редактирано от swimmer9 на 25.10.10 15:05.
| |
|
|
|
Благодаря много! Разполагам точно с 4 часа за това упражнение и съм с 25 кг багаж.
Намерих в нета разписание на някакъв градски бус № 830 до Таксим , а от там директен рейс до летището (HAVAS за 13 лири). И двата са през 20-тина минути по разписание и маршрутът им трае по около 1-2 часа в зависимост от трафика. Достоверна ли е информацията?
| |
|
|
|
Ммм -да.Това е другия вариант,който е два пъти по-скъп.Някъде бях чел ,че тоя HAVAS ще го спират ама не съм много сигурен кога.Иначе с него ще ти трябват около 2 часа от Отогар до Сабиха.
| |
|
|
|
Още веднъж благодаря :)
| |
|
|
|
Плувецът много добре ти го е обяснил (само да каже метрото в коя посока се хваща, макар че и по досегашните му указания можеш да се ориентираш), аз ще си позволя да ти предложа малко допълнителна информация за автобусите, които би могла да ползваш:
На четирите "here" ще намериш разписанието на автобусите по часове и по минути, може да ти е от полза. Можеш също така да питаш персонала на автогарата - обикновено тези, които посрещат автобусите от България, говорят български и биха могли да ти дадат някакви по-специфични напътствия. Не съм сигурен дали е позволено и би се получило, но може би самият шофьор на автобуса, с който ще пристигнеш от България, би могъл да спре и да те остави на някое "удобно" място - откъдето би могла да хванеш някоя от гореспоменатите директни линии например. А може да се окаже и че още някой от твоите спътници ще се придвижва към същото летище, което означава да се примолиш да те води или да хванете такси и да делите цената... С питане и до (летището на) Цариград се стига :) Успех!
| |
|
|
|
Всъщност ако пътуваш с автобус на фирма НИШИКЛИ,те имат безплатни микробуси до Аксарай.Така,че става още по-удобно по този маршрут.
| |
|
Тема
|
Re: Истамбул: Отогар-летище Сабиха
[re: drobolina]
|
|
| Автор |
Jair () |
| Публикувано | 01.11.10 02:55 |
|
|
Може би се обаждам не на място, но ако плана ти е да пътуваш с автобус от България и да хванеш самолет за някъде другаде, може би по-удобен вариант ще е да летиш от София директно до Сабиха. flypgs.com почнаха полети от скоро и цените им са по 30-40 евро, погледни дали ще ти свършат работа.
| |
|
|
|
1) Метро в посока летището за 3-4 спирки до Merter.
2) На 20 м от там се хваща метробус 34 за 10-ина спирки в посока Zincirkoyu (която май е и последната). Движи се в отделна лента и е по-бърз и от такси.
3) От същата спирка (която май е и начална) тръгва друг метробус 34Z до спирка Uzuncayir.
4) На 100 метра от метробуса минава вече упоменатия Е10, чиято последна спирка е Сабиха.
Чакане може да падне само на Е10. В празничен ден цялата процедура ни отне малко над час и половина. Като цена общо е 6 лири.
| |
|
|
|
Браво,перфектни,подробни и полезни отговори
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|