Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:14 29.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема 96 часова виза за Дубайнови  
Автор sayaro (ентусиаст)
Публикувано26.08.10 17:56

Здравейте!
Някой от вас ползвал ли е 96 часова виза за Дубай? Моля, ако имате опит, споделете!
Благодаря предварително

Тема Re: 96 часова виза за Дубайнови [re: sayaro]  
Автор swimmer9 (новак)
Публикувано26.08.10 21:20

Аз ползвах тази година на път за Непал.Само,че минавах през Шаржа.Искаха ми билет за продължаване и ми я издадоха за около 2 часа.Взеха ми около 38
евро.Още в Истанбул като питах на летището ми казаха ако искам да се обадя и визата да ме чака на летището.Но беше по-скъпо, пък аз нямах бърза работа.Преди това питах и за летището в Дубай.Пак дават,но искат да ползваш услугите на летището на Marhabah service.И е май доста по-скъпо.
Накъде си се запътил?

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от swimmer9 на 26.08.10 21:22.</EM></FONT></P>

Редактирано от swimmer9 на 26.08.10 21:24.

Тема Re: 96-часова виза за Дубайнови [re: swimmer9]  
Автор sayaro (ентусиаст)
Публикувано28.08.10 18:49

Мнооого ти благодаря за ценната информация! При нас също става дума за Шаржа. Планът е да се пътува лоу кост от Истанбул до Шаржа, да останем 1-2 в Дубай-Шаржа и да продължим пак оттам за Шри Ланка - Куала Лумпур - Виетнам - Лаос.
Не искам да те притискам с въпроси, но съществува ли някакъв риск да не получим въпросната виза на летището? Всичко, което изчетох в българските форуми е твърде смущаващо и постоянно се намесва идеята, че без агенция си загубен.
И още: има ли нужда да се консултираме предварително с представителите на авиокомпанията в София за съдействие или смело да пътуваме към Емиратите? Ти как си закупи билетите - чрез агенция или по интернет?
Много ти благодаря за информацията!

Тема Re: 96-часова виза за Дубай [re: sayaro]  
Автор swimmer9 (новак)
Публикувано30.08.10 07:52

Няма опасност да не ти дадат виза.Само че ако смяташ да стоиш 2 дена в Дубай ще трябва да си купиш два отделни билета Истанбул -Шаржа и Шаржа-Коломбо.А моят беше един с 24 часов престой.Аз преди да заминна звъннах в агенцията в Истанбул и там ми казаха за визите.Билетите си ги купих on--line с карта Виза.Не знам защо Мастеркард ми я отхвърлят всички арабски агенции.
Всъщност аз заминавам този път с жена ми през март по почти същия маршрут
Истанбул - Шри Ланка-Куала Лумпур -Лаос - Бирма -Малаизия(о-в Перхентиан)
-Лондон -Варна.Като на отиване също ще летя с Air Arabia.
Ти кога смяташ да пътуваш?Също ако те интересува нещо за Малайзия.Шри Ланка и Виетнам -като хотели места,плжове-питай смело.

Редактирано от swimmer9 на 30.08.10 07:57.

Тема Re: 96-часова виза за Дубайнови [re: swimmer9]  
Автор sayaro (ентусиаст)
Публикувано30.08.10 10:48

Много ти благодаря отново! Нашият план е да тръгнем около 20 януари и да се приберем до края на февруари. С билетите Истанбул-Шаржа, Шаржа-Коломбо нещата стоят точно така - два дена престой в Емиратите. За Шри Ланка отделяме 3-4 дни. От Шри Ланка има лоу кост полети на Air Asia до Куала Лумпур. Пак с тях ще летим до Хо Ши Мин или до Лаос - още не сме уточнили, защото проучваме трудностите, свързани с придвижването заради Лунната Нова година във Виетнам. Връщането също смятаме да направим с Air Asia до Лондон. Ако не си видял промоциите им - ето ги тук, валидни са до 5 септември:

http://www.airasia.com/gb/en/promotion/rr100103.html

Всичко за Виетнам и Шри Ланка ме интересува. Малайзия няма да я обикаляме вероятно, ще се задоволим само с Куала Лумпур, още не зная.
Ние комбинираме престои в гестхауз/и/ и couchsurfing.org

Хубав ден!

Тема Re: 96-часова виза за Дубайнови [re: sayaro]  
Автор swimmer9 (новак)
Публикувано30.08.10 11:09

Шри Ланка е интересно място.Поне на мен ми хареса много.Бих ти препоръчал да си оставиш седмица за там.Ние ходихме до Kandy,Sigiriya и на юг до Mirissa на плаж.Доскоро там имаше война и мястото е незасегнато от голяма туристическа индустрия.Има с километри девственни плажове.От Mirissа можеш да наемеш лодка и да видиш мигриращите китове.
От Виетнам не съм очарован.Единственното което ми хареса беше Халонг бей.
Но и там е голям калабалък от лодки с туристи.Всъщност,ако не си ходил в Камбоджа,бих ти препоръчал да отидеш до Angkor Wat вместо Виетнам.

Редактирано от swimmer9 на 30.08.10 11:17.

Автор sayaro (ентусиаст)
Публикувано30.08.10 11:57

Ще доизмислим плана, имаме време. Идеите ти за Шри Ланка ми харесват. Ако се сетиш за още нещо, пиши.

Автор swimmer9 (новак)
Публикувано30.08.10 15:10

Не бързай много с билетите.
Yesterday the Sri Lankan Government decided in its wisdom to withdraw the system of providing entry visas on arrival from the end of September. Apparently this would apply to all countries which expect Sri Lankans to obtain a visa before flying to them - in other words, almost every country. It was described as "reciprocal action."
После май са размислили.Ама знае ли ги човек.Аз след като купих билетите вече ми въведоха визи за Бирма и сега се чудя къде да ги вадя.Ако и тия въведат визи става много неприятно.Май света започва вместо да се отваря,да се капсулира.

Тема Re:нови [re: swimmer9]  
Автор дoмoceд ()
Публикувано31.08.10 08:18

Плувецо, на sayaro и е неудобно да те поправи, за да не се разводнява темата, но е жена

/

Тема Re:нови [re: дoмoceд]  
Автор swimmer9 (новак)
Публикувано31.08.10 09:43

Ха!Не знаех.Съжалявам за което.Предлагам при регистрацията да въведат някакъв знак за мъж ,жена.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.