Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:48 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Посещение Виенанови  
Автор detelina_bg (новак)
Публикувано02.07.10 11:31

Уважаеми пътешественици,

с приятеля ми имаме намерение да посетим Виена и моля от вашия опит да ни посъветвате как е по-добре пътуваме-организирано или не пред вид ограничените ни финансови възможности.
Благодаря ви много предварително

Тема Re: Посещение Виенанови [re: detelina_bg]  
Автор L.dof (Свободен човек)
Публикувано02.07.10 12:57

Не. Това е отговора на въпроса ти.
-Вариант "Кола"
Винетки -около 50 евро
Гориво около 170 евро
Нощувки :
-с палатка и кола 2 ма , 20-21 евро общо
-Без палатка ,но с кола ,2-ма души -35, 00 евро(в бунгало)
-Без палатка ,с кола ,4 човека - 55 евро общо
Това са цени за най-силният сезон!
Правил съм го последният вариант, на всички ни хареса.
Тъй че ,съберете се 4 човека ,заредете колата , направете си резервация за къмпинг Wien West или Wien Sud и действайте.Ако имате палатка, направете както правят всички европейски младежи- не правете резервация, просто тръгнете.

Автор 3a3y ()
Публикувано02.07.10 13:19

Здравей detelina_bg,

Кога, за колко време, само Виена ли искате да видите или имате интереси към обиколки и на други места.... ей такива работи трябва да обясниш. За да може приблизително да се пресметне кой вариант е по-икономичен и по-подходящ конкретно за вашия случай.

Иначе чисто теоретично, пресметнато в относителни стойности, ако пътувате самостоятелно ви излиза по-евтино на ден отколкото с агенция. Тоест ако агенцията ви иска 100 лв на ден за транспорт и спане, вие може да сведете сумата до примерно 70-80 лв за същото или по-малко, зависи от вас. В абсолютни цифри обаче цялата екскурзия излиза по-скъпо, обикновено защото хората отиват на такива пътешествия за повече време. Ако планирате пътуването за след 3 месеца , има надежда да се вместите в най-ниските възможни цени. Ако е за август месец обаче - никакъв шанс.
Следващото, което трябва да прецените, е дали предпочитате да препускате по обектите, но да ви водят и разказват/защото екскурзиите са само за по 3-4 дни, което е малко за град като Виена/. Или клоните към самостоятелна програма, с по-спокойно темпо, с повече време за разглеждане, шляене по улици, галерии и магазини, но за този вариант трябва да си отделите време за подготовка - пътеводители, карти, повечко четене и ровене в нета. И поне единия от двамата трябва да може да се оправя на елементарен английски или немски.
Та решете какво искате и пишете пак да помагаме.

Тема Re: Посещение Виенанови [re: 3a3y]  
Публикувано02.07.10 14:29

Благодаря,Зазу,ще обмислим всичко и пак ще пиша.
За първи път ще ходим там и специално за мен ще бъде вълнуващо преживяване

Автор kalina.s (непознат )
Публикувано02.07.10 14:42

Миналата година се бяхме засилили една голяма компания за към Австрия, но в последния момент се провали идеята за съжаление. Тази година ще пробваме пак, но вече сме само двама и ще ходим с агенция. Вярно е това, което пишеш за цените, обаче не съм съгласна с това:
екскурзиите са само за по 3-4 дни, което е малко за град като Виена
Ние намерихме седем дневна екскурзия за Виена на съвсем прилична цена и точно такава каквато описваш - без препускане и с много свободно време. При това се ходи и до долината Вахау, за която се приготвяхме и миналата година. Детелина, ето линка, ако ви хареса ще се радваме да пътуваме заедно с други млади хора.

Тема Re: Посещение Виенанови [re: kalina.s]  
Публикувано03.07.10 22:09

Благодаря,Калина,но септември не ни е възможно.Екскурзията е супер и жалко,че няма по-ранна дата.

Публикувано04.07.10 08:20

Здравей,Зазу

Идеята вече ме е обсебила и се събудих доста рано....
Аз планирам,говоря от мое име,защото приятелят ми не гори от желание за пътуване,да посетим само Виена в края на юли, за седмица. Наистина,когато ти си организираш нещата е малко по-трудно,но интересно. Много неща искам да разгледам във Виена....Относно транспорта-срещнах подобна тема,проверя Флай Ники и евентуално автобус.И другото,което ме безпокои-нощувките-хостел или някакъв евтен хотел в покрайнините? Пътеводител вече купих , а немският ми е на средното ниво.
Зазу,пред вид това,което споделих,какво би ни посъветвала?
Благодаря предварително

Автор ariel$$ (стар клубар)
Публикувано04.07.10 11:00

по-добре е самостоятелно. Ние пътувахме с ниско трифна компания и спахме в Академия хотел за 25 вро на нощ с включена закуска. Виена може да се разгледа за 3-4 дена. Имат страхотно метро.

Автор 3a3y ()
Публикувано04.07.10 14:19

Малко е късно за най-ниските цени, а нямате и никакво време да подбирате, защото местата в евтините хотели, ако не са се свършили вече, с всеки изминал ден намаляват. Така че побързайте с всичко.

По отношение на пътя – ако Флай Ники не ви удовлетворява като цени, ще трябва да ползвате автобуса. Най-комфортно се пътува с Ер Кона, има и много други фирми, които ходят до Виена, но много се оплакват от тях. Българите във Виена също предпочитат да пътуват с Ер Кона и затова линията е много натоварена. Не разчитайте на билети в последните дни преди тръгването. Потеглят към 4 следобед от централна гара/там се купуват и билетите/ и към 6 сутринта сте пристигнали. На връщане също пътуват през нощта, така че печелите 1 ден в повече.
Хотелите. Пробвайте чрез booking.com, може да излезе нещо евтино. Във всички случай търсете преспиване в рамките на града и близо до спирка на метро. Метрото върви до 24 ч. и ще може да се разхождате на воля до късно. Вземете си седмична карта за транспорт, мисля че беше около 16 евро за цялата мрежа. Тя е от понеделник до неделя, валидира се само при първото качване в преводно средство в понеделника и повече нищо не й правите. Купува се от магазинчетата за цигари Tabac.
Освен хотели може да потърсите и апартаменти. Обикновено са на цената на хотел 3*, но са много по-удобни за по-дълго пребиваване. Разгледай ги на този сайт:
http://www.apartmentsapart.com/Europe/Austria/Vienna

Освен това съм си фейвъритнала един пансион заради доброто му местоположение. Това е жилищен район, но е много близо до Марияхилфер щрасе, което е тяхната търговска улица и е близо до метро. На практика може и да не ползвате метрото, защото до центъра – спирка Museumsquartier – на практика е около 15 мин пеша. Ето сайта им, има и карта къде се намира, според мен е перфектно разположен.
http://www.pensionkraml.at/EN/index.html

Ами...разгледай ги и пиши какво още ще ти трябва. Много обичам Виена и с удоволствие ще те упътя, ако мога.

Публикувано08.07.10 13:58

Зазу,
вече сме готови с програмата.
Моля те да споделиш - забележителности, които не трябва да пропуснем, какво да опитаме като храна, откъде да купим сувенири и евентуално нещо друго,което не го пише в туристическите пътеводители.

...Резервирахме пансиона,изглежда страхотно,ще сме в центъра и вече нямам търпение да заминем.[усмихвам се

Редактирано от detelina_bg на 08.07.10 16:22.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.