Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:22 11.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Иерусалимнови  
Автор дoмoceд ()
Публикувано09.11.09 22:22

С методични митарствания човек рано или късно и до Божи гроб стига и се издига в класата на хаджиите - благородниците от епохата на Възраждането. Но ... първо трябва да мине израелската граница.

Момичето на граничния пункт ме посреща ... на български! Майка и била от Пловдив. От вълнение ме вписва в компютъра като жена, което ще ми се отрази в излишни въпороси на връщане. И не пропуска да се намръщи, преглеждайки внимателно другите страници в паспорта ми: И какво собствено си търсил в Ливан? Все едно чувам колежката си Михал Телавивска: Не мога да разбера, защо изобщо ше ходиш в Ливан, след като Израел е толкова по-интересен и богат на зебележителности ....

Продължението:

Илюстрациите:

/

Тема Re: Иерусалимнови [re: дoмoceд]  
Автор lover_bg (новак)
Публикувано11.11.09 11:13

Понеже съм си заплюла Близкия Изток, а няма време засега, много ме кефиш с твоите неща за този район. Ако понаобиколиш и Магреба, та да ми дадеш възможност да се докосна през твоите очи и до този район, много ще те обичам

.

Поздрави

Автор wasserman (Mr)
Публикувано12.11.09 17:36

Както винаги твоите пътеписи са супер.Живял съм години в Йерусалим ,но се посмях от сърце.Само там ли ходи наоколо има много места които си струват посещение и описание?
Насам в Централно-западна Африка няма ли да идваш скоро?

Nazdrave

Тема Re: Иерусалимнови [re: wasserman]  
Автор дoмoceд ()
Публикувано12.11.09 18:34

Къде е това "насам"? В Екваториална Гвинея ли?
Веднага наострям уши, защото тоя район ми е бяло петно.
Дай повече инфо какво/как има/може да се прави там.
Или ми пиши мейл/бележка.

(Не, че съм ходил и в Магреба, но не ми е първо желание на този етап)

/

Автор wasserman (Mr)
Публикувано12.11.09 19:29

Прегледах пътеписите ти и май най-близо до насам си стигал до Гана,а Камерун,Габон и Екваториална Гвинея също хора живеят.
За най-обща представа от мястото пращам линк към блога на жена ми ,тя е таланта вкъщи :

http://deni1978.wordpress.com/2009/10/13/%D0%B5%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%8F-i/

виж с обектива ме бива малко повече отколкото с перото(word в най-общия случай)

http://picasaweb.google.com/kpetrow75
има много снимки вкл. от Гвинея.

и един доста информативен сайт от местен авнатюрист:

http://www.visitguineaecuatorial.com/

Накратко -не е място за туристи,един от сериозните проблеми е изискването на виза предварително,трудно се минава без такава ,а също има много полицейски проверки по пътищата
Най-известните обекти са Остров Биоко с няколко вулкана и запазена природа и някакви много специфични горили.Остров Кориско малкък вулканичен остров на 15тина мили в морето ,красива девствена природа,големи костенурки,крокодили и ..стоножки.на материка парка МОнте Ален е много известен аз съм бил няколко пъти там но прословутите маймуни и слонове така и не ги видях,май отдавна си изядени от местните"пазачи".Има красиви мангрови джунгли с крокодилчета по големите реки.
Крокодилчетета се предлагат и в много ресторанти и на пазара,
Може би е добра комбинация Камерун-ЕГ-Габон,макар че заради визите може спокойно да се пропусне ЕГ.

Nazdrave

Автор дoмoceд ()
Публикувано13.11.09 00:02

Благодаря! Ще прочета/разгледам.
От няколко месеца откриха директна линия на South African Airways от Йоханесбург до Дуала. Ще е срамота да не я подкрепя. Затова и проучавам какво има из Камерун и региона.
Поздрави от Претория.

/

Автор lover_bg (новак)
Публикувано13.11.09 16:33

Значи си в Претория. Тъкмо се чудех кой е най-удачният полет, за да сме максимално близо до водопада Виктория и без джингибайски проблеми. Давай предложения!

Автор wasserman (Mr)
Публикувано13.11.09 19:39

Дуала си е Швейцария в сравнение с Гвинея Екваториал .Казват там кредитните карти се упортебявали и имали централно електроснабдяване,тук еволюцията е спряла на ниво дизел генератор.Ще трябва да си излъскаш френския за Камерун и Габон.

Nazdrave

Тема водопад Викториянови [re: lover_bg]  
Автор дoмoceд ()
Публикувано13.11.09 23:23

И от двете страни на водопада Виктория има международни летища: Ливингстън (LVI) в Замбия и Витория Фолс (VFA) в Зимбабве. И до двете най-удобните връзки са през Йоханесбург. По линиите се конкурират няколко авиокомании, сред които South African Airways и регионалния франчайз на British Airways. Има и вътрешни полети до съответните столици - Лусака и Хараре, като от Лусака може да се лети директно от/до Лондон.

Друг е въпросът, че до водопада Виктория може и се препоръчва да се стигне по суша на сафари. Вариантите и маршрутите са най-разлчини - от юг през Южна Африка и Намибия и/или Ботсвана, и/или Зимбабве, и/или Мозамбик; от Север през Кения, Танзания, Малави, Замбия.

Замбия е по-достъпната откъм визи държава - дават ги на границата/летището срещу $25. Зимбабвийската виза трябва да си я уредиш предварително.

/

Автор дoмoceд ()
Публикувано13.11.09 23:34

Излиза, че Екваториална Гвинея е една от двете африкански държави, които нямат посолство в Претория. Другата още не съм открил коя е

Затова пък има послства на имагинерни държави от рода на Демократична арабска република Сахрави.

/

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.