|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Водя се по акъла на джапанките си, закупени за един долар от Техеран - виж също "Малкият Мук" или "Арабски пясъци" на Уилфред Тесигер (книга, която събуди интереса ми към тази страна в пъти повече от скучните стереотипи из пресата и препоръките на външно министерство).
| |
|
Домосед се върна и се изказа в другата тема.
ЧНГ!
Предупреждение - оверландерските агенции не винаги са добре светнати по визовите проблеми в Южна и Източна Африка, защото на обичайните им клиенти от Западна Европа, визи почти никъде не им трябват
/
| |
|
Ами завиждам ти......и на мен ми се ходи много в тази част н света.......смо дето нямам достатъчно време, а предполагам и средства за дълги обиколки.......
| |
|
Снимал си дини. Похвално !
От пътеписа се прокрадва умерен елиноцентризъм с твърдението, че Истанбул е столица на нещо.
Абдул Насър печели оскар
/
| |
|
Засега съм стъпвал един път в Гърция - на крачка от кльона на Славянка - между Царев и Гоцев връх. Скоро ще си посипя главата с вулканична пепел, но добре че Баязид, Сюлейман Великолепни и Селим Зловещи не четат и не списват в клубовете.
| |
|
Като навлезеш малко по-навътре в Гърция, първото, което установяваш, е горчивината останала от турците в гръцката народна душа. Проблемът не е толкова, че турците са насадили разни там Баязидовци, Сюлеймановци и Абдул Хамидовци на трона на гръцките (неутралният наблюдател би уточнил, че по-правилно би било "гръкоезичните") василевси за около половин хилядолетие. Да ти вземат империята се случва и в най-дорбите семейства. Но да понижат (даунгрейднат, англ.) Константинопол от имперска столица на окръжен град е непростимата кръвна обида
/
| |
Тема
|
Re: Йемен и остров Сокотра
[re: дoмoceд]
|
|
Автор |
temp1e (минаващ) |
Публикувано | 24.01.10 21:26 |
|
Mislia, che prekaleno se zaigrahte s istoriata. Istoriata e za narodi kato nashia, koito nishto drugo si niamat. Kato cialo gyrcite si imat naj-priatnata dyrzhawa za zhiweene w Evropa. A dyrzhawnite granici weche ne sa towa, koeto biaha, taka che niama kakwo da se syzhaliawa. Az dazhe se radwam, che sme zagubili Belomorska trakia. Hem Belomorskata ivica ne e unishtozhena po podobie na bylgarskata Chernomorska, hem moga da si hodia tam tochno kakto i na Cherno more.
http://picasaweb.google.com/boyan.dimitrov/
| |
|
| |
|
Виж ти кой се възвръна от забвение в клуба. LILITKA
/
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|