|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
От Рим до Венеция
|
|
Автор |
Cлънчeвoзaйчe (път) |
Публикувано | 16.11.09 11:18 |
|
Здравейте, пътешественици! Помагайте, моля.
Март месец ми предстои пътешествие до Италия. Кацаме групичка от 6 души в Рим. След 6 дни трябва да сме във Венеция, от където със самолет летим обратно за България. Та чуденето и маенето е с какво е най-добре да се придвижим от Рим до Венеция. Под най-добре имам предвид и финансово, и така че да можем да видим колкото се може повече от Италия. Кола под наем или влак? А може би автобус? Пътувал ли е някой това разстояние и с какво? Какви са цените и от къде непременно да минем? Какво си заслужава да се види /този въпрос е труден, щом става дума за Италия, но не мога да не го задам/. По колко дни да отделим за отделните градове. Къде да нощуваме, ако имате опит? И изобщо приемам всякакви съвети, разкази и мнения. Благодаря предварително. Осъзнавам, че 6 дни са недостатъчни, за да се види Италия, но колкото-толкова. :-)
нека вали
| |
|
Шест дни не са много за Италия, затова ви препоръчвам да се съсредоточите само в двата града. За Венеция са ми казвали, че 2 дни са достатъчни, но от опит знам, че 4 дни в Рим ще са ви малко, за да разгледате дори само основните туристически обекти. В този ред на мисли най-евтин вариант за придвижване е влакът. Тук проверете цените за вашите дати
Ако останете 4 дни в Рим, наемете си апартамент/повечето имат ограничение минимум 3 нощувки/ - това е и по-евтино, и определено по-приятно от тризвездния хотелски "лукс". По пътя мужду двата града ви се пада Флоренция, но аз лично не виждам смисъл да слизате там за един ден - така няма да се насладите нито на Рим, нито на Флоренция и рискувате пътуването да си изроди в бройкаджийство.
| |
|
Много благодаря за мнението. Мислихме да направим точно така. 4 дни в Рим и 2 във Венеция, но не се знае дали ще може и друг път да посетим Италия, за това ще минем и през Флоренция, та дори да минем като бройкаджии. :-) Видях цените в този сайт за влаковете. От Рим до Флоренция обаче е към 80 евро. Това на човек. И много се чудя наистина дали с автомобил под наем няма да ни излезе същите пари, само дето ще ни даде възможност да пообиколим повече. Не съм сигурна дали съм права. За забележителностите в Рим...аз си признавам, че не съм от обикалящите музеите хора и не се натискам изобщо да посетя всички там. Предпочитам малки, италиански улички, чаша капучино и повече пейзажи, които да отнеса в съзнанието си обратно в България.
нека вали
| |
|
Италия е скъпа държава, спор няма ;)
Имат и някакви влакове Реджионале, ние пътувахме с такъв и цената беше около 30Е от Флоренция до Рим. Не мога в момента да ги намеря в нета, но на гарата си купихме билети за тях. Иначе с колите е хубава работа, има обаче един проблем - с влизането в градовете и паркирането. Специално в старата централна част на Флоренция няма да можете да влезете с кола и ще се налага да я оставяте някъде. Вероятно подробностите по пътуване с кола под наем ще може най-добре да ви разкажат там, на място, както и да ви дадат цени last minute.
| |
|
Екстра са си 6 дена в Италия! 4 дена са много за Рим ,бих отделил максимум 3! 1 ден отсам реката, 1 оттам реката(Св. Петър) 1 за Ватикана и безцелни разходки. То като се замисля и 2 са си достатъчно ,но нека да има 1 ден за мотане безцелно или за Ватикана ,да речем. Сутринта от най-крайния коловоз тръгва влак за Венеция, във Флоренция е след 2 часа , значи ако го хванете към 8, в 10 сте на пъпа на Флоренция, направете си резервация за някой хотел в центъра-то там е и гарата, да не губите време. 1 ден и 1 вечер във Флоренция ще ви се отразят мнооооого добре! Не се набутвайте в галерия Уфици-не е кой знае какво(в сравнение с други толкова известни галерии)Картините не са показани както трябва ,има бликове от прозорците-разочарован съм. Къде-къде е Прадо! И на половин цена! Качете се на купола на Катедралата ,сташни снимки за спомен ще станат. От другата страна на моста няма смисъл да губите време ,ако не сте маниаци ,де !
Гробницата на Медичите също е безмислена инвестиция, виж да видите Давид в оригинал (не тоя на площада) си струва.Бе Флоренция не е за изпускане- дори само да се мотаете по улиците. От Флоренция до Венеция влаковете са доста на често и се пътува пак около 2 часа. Във Венеция си направете сметка как да стигнете до Тревизо, щото WIZZ искат да сте на летището поне час и половина преди полета. Не че ще тръгне в уречения час ,ама да сте си там.
Виждам че има влакове от Рим до Фиренце в 7,45 8,05 и 8,15 и цената е 44 евро до там! Ние май в 8,05 взехме влака и се пътува час и 20 минути!!!!!!!<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от L.dof на 16.11.09 15:57.</EM></FONT></P>
Сега ,като се замисля, не ми е ясно какво ще правите втория ден във Венеция? Най-много да хванете ревматизъм.....Редактирано от L.dof на 16.11.09 16:01.
| |
|
Благодаря ти много! Точно натам върви май нашия план за сега. Билети явно на място ще купуваме. Венеция може и за един ден да я оставим и да си направим разходка до Верона евентуално. Ако се сещаш за още нещо, моля те сподели го.
нека вали
| |
Тема
|
Re: От Рим до Венеция
[re: L.dof]
|
|
Автор |
n_ikito (непознат) |
Публикувано | 16.11.09 19:57 |
|
Даже предлагам в Рим само една разходка с панорамно автобусче и....... бегом. Смешна работа, как ще биеш толкова път и да се превърнеш в конника без глава?
| |
|
:-) Няма нужда от сарказъм. Сигурна съм, че и една година да имам из Италия пак няма да мога да видя всичко. За 6 дни обаче бих предпочела максимално да обиколя, тъй като не знам дали ще имам възможност друг път изобщо да посетя тази страна и ще ми е в помощ всякаква информация. Щом имаш мнение по въпроса разкажи какво къде те е впечатлило в Рим, Венеция, Флоренция...Кое да не пропусна в Италия? Така ще ми помогнеш. От тази забележка никой не печели. Хайде, със здраве и благодаря все пак за включването. :-)
нека вали
| |
|
Здравей,в края на март и началото на април бяхме там,виж http://patepis.com/?cat=2294.За мен идеалния вариант по маршрута е РИМ-ФЛОРЕНЦИЯ-ВЕРОНА -ВЕНЕЦИЯ.С влак ЕВРОСТАР НАИСТИНА Е ПО ОКОЛО 80 евро на човек ,но ако ползвате обикновените влакове е наполовина.Например МИЛАНО-ФЛОРЕНЦИЯ с ЕВРОСТАР-42 евко а с ординарето е 18.Влака е най - удобен защото всички гари са в историческите центрове и направо от тях почват катедрали музеи и т.н.Около гарите има и доста хотелчета и ресторантаи на поносими цени.А и от влака май се виждат повече неща отколкото по магистралите.По маршрута щом ще спирате ще се налага да наемате кола 2-3 пъти за да не и плащате по време на престоя ,а и задръстванията и неизбежното мотане по обърканите улички ще ви отнеме много нерви и време.Аз мога много точно да ви начертая и маршрута и къде да спите и какво и къде да хапвете, но то е дълга и широка.Ако ви е интересно обадете ми се на майла-има го в пътеписа.:)
| |
|
Сарказъма ми не беше насочен спрямо теб, а към по-горното мнение. Всеки си прави избора в живота, но лично за мен когато смяташ да направиш нещо , направи го както трябва. Пример за базиликата Св.Петър и площада - отидохме в 9.00 излязахме към 16,30ч. /включително катеренето до купола/ Искам да ти споделя нещо. Като влезеш в базиликата и си се подготвил с малко инфо какво , защо и как е направил в нея, като си се запознал дори най-бегло с историята, тя изглежда по различен начин. След толкова време ти трябва глътка въздух за почивка за доизживяване на видяното и т.н. Както написах по горе всеки си решава как да си прекара времето и изхарчи парите, ти решаваш. Ама някой да твърди че за Рим 3 дена са много.... извинете и че Уфици не струвала.....
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|