Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:19 05.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Тема GPSнови  
Автор brodnik (непознат )
Публикувано11.10.09 11:45

Колеги, нуждая се от ограмотителна информация! Предстои ми пътуване с кола из Европа. Възнамерявам да си купя GPS като съвременна алтернатива на хартиена карта и по-подробна информация за пътя. Обаче се колебая за модела. Ето и моите въпроси:
Какво трябва да гледам при избора? Карта за България например съдържа ли подробна информация и за градовете или са нужни още отделни карти за всеки град или група градове? Откъде се купуват картите? Има ли значение модела на GPS за избор на карта или картите важат за всички модели? Цената на GPS отразява ли функционалността му или е по-скоро отражение на престижа на фирмата?
извинявайте за може би доста елементарните въпроси, но наистина съм съвсем бос по въпроса . Предварително благодаря за информацията

!

Тема Re: GPSнови [re: brodnik]  
Автор kkkolio ((Бай Кольо))
Публикувано12.10.09 09:24

Здравей Бродник,
Ето и моя опит. За избор на такава машинка не е важна марката. Важни са картите. Обяснявам. Машинката само те позиционира къде си с gps координати, а от добрата карта зависи да ти даде верен отговор и посока. Аз имам китайска с IGO - това е програмата на която работи. Избрал съм тази програма тъй като има много карти свободни за сваляне, е не съвсем свободни, но доста народ помага да се хакват. За Европа има всичко, актуални, даже къде се ремонтира участък, знаят. За извън Европа не е съвсем така. За България също е зле. Това зависи от информацията, коята подава съответната държава. Сещай се нашата колко е отзивчива. Ако искаш добра за България, тогава избери Гармин. В клуб Офроуд са я правили, много е добра, там има и най-много познавачи на тази тема. Добри хора са помагат. Аз моят го купих за 400 лв от сервиз за аларми диагонално с/у Била на бул. България. Върви с пълен к-т аксесоари и карти на Европа. А скоро приятел си търси и си купи този - китайски GPS WayteQ-N310 за 198 лв. много е доволен. Повтарям, важни са картите. Имаш ли добри карти машинката е подробност. Ако имаш по-скъп телефон или покет ПС те също имат GPS комуникатор и се нуждаят само от програма и карти за да тръгнат. Надявам се да съм полезен.
Успех!

<<&>>

Тема Re: GPSнови [re: kkkolio]  
Автор brodnik (непознат )
Публикувано14.10.09 11:41

Бачо Кольо, голямо благодарско за информацията. Ще последвам съветите ти.

Тема Re: GPS [re: brodnik]  
Автор wasserman (Mr)
Публикувано14.10.09 15:24

Виж сайта www.pocketbulgaria.com и форума му,пълен е с актуална информация и карти и софтуер.Аз ползвам GPS модул(антена) която с блутут се връзва към джобен PC-Asus MyPal 730 -купен преди 5 години вече и двете са морално остарели но вършат идеaлна работа.Разбира се има и много телефони и др устройства с вграден ГПС ,според мен за навигация в кола всички са еднакво добри.По моя преценка ИГО е най-добрата карта за Западна Европа и Израел,важно да имаш последната актуализация за да има по малко изненади,все пак не се предоверявай на картата.България е дадена съвсем оскъдно -Варна,София,малко Русе другото са магистрали,източна Европа като цяло не я търси в ИГО.
Гармин наистина са най-добрия вариянт за БГ, но той иска специален ГПС приемник ,ако не ти се занимава с разни полулегални конвертори.

Nazdrave

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.