Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:53 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Египет-Петранови  
Автор leonora7 (непознат )
Публикувано30.09.09 12:27

Мисля, тази година да по4ина малко в Египет и от там да прескоча до Петра за 2 дена.
Организираните екскурзии не ми харесват, защото реално за Петра остават само няколко часа.
та въпросът ми е , някой правил ли си е сам това пътуване и евентуално да ме насочи от къде и как да започна.
Предварително благодаря за отделеното време!

Тема Re: Египет-Петранови [re: leonora7]  
Автор дoмoceд ()
Публикувано01.10.09 23:16

То малко зависи и откъде в Египет ти е изходната точка.
Аз си бях поставил подобна задача през април тая година.
Как да се добера от плажовете на Синай до Петра.
Разликата е, че нямах намерение да се връщам в Египет.
Проучванията показаха, че макар и със сигурност да има разни египетски обществени транспорти като рейсове и ферибот поне до Акаба, е много трудно на турист да си ги уреди в Шарм-ел-Шейх. От чужденците се очаква да се записват единствено за въпросните еднодневни екскурзии. И в никакъв случай еднопосочно.
И в крайна сметка, понеже не ми се разправяше, избрах най-лесният начин - със самолет до Аман и оттам на място си намерих транспорти и до Петра и до разни други места, че и до Йерусалим даже. Някой ден, като се стигна, ще пусна по-подробен пътепис по въпроса.

/

Тема Re: Египет-Петранови [re: дoмoceд]  
Публикувано01.10.09 23:29

Мерси за бързият отговор.
Аз вчера горе долу съставих плана и мисля че съм абсол#тно на верен път.
И аз няколко дена се чудих как да стигна до Акуба от Шарм-ел-Шейх и изведнъж ми светна, че изобщо не е нужно да бъда там.
Планът е купувам си почивка за Таба.А в там е ферибота за Акуба.
Таба ми се струва супер интересно.
Освен че има плаж( държа 10 дена да си пекна дупето и отмарям на слънце), наоколо има планини..............Просто за мен е нещо невероятно.
Малко оператори предлагат пакет, ама и това намерих вече.За 2 седмици идеална цена и супер удобно за мен време.
Та много се рових из нета за самостоятелни пътешественици дали са минали моите стъпки и останах приятно изненадана.
Мисля 8 сутринта да хванем ферито-час и половина било до Акуба и както го смятам до 3 ще сме в Петра.
Аз държа да видя нощното "шоу"-или многото свещи осветяващи наоколо.Било невероятно.Ще си намеря спане в Бедуиснка ............шатра, къща или както и да кажем и мисля следващия цял ден да прекарам там.
А може евентуално и 2 цели дни да остана там, ама на мято ще преценя.
Струва ли ти се разумен и изпълним моя план?
Колко време препоръчваш за Петра?
Мерси за времето!

Автор дoмoceд ()
Публикувано01.10.09 23:49

Това с Таба е добра идея!
Аз Петра държах не толкова да я видя нощем, а да я видя рано сутрин. Първи и съвсем сам. Като Индиана Джоунс

За това имаш шанс, ако можеш ходиш бързо и изпревариш останалите туристи, също чакали като тебе да отворят портите в 6 сутринта. За трите километра през каньона до хазната, успях да си докарам авантаж от около 3-4 минути пред следващия бързокрак. Напълно достатъчно! Оттам-нататък Петра е голям град, разпръснат, с най-различни каньончета и пътеки нагоре-надолу към потайни храмове, обелиски и гробници и гледки към непотайните. Аз се наситих (и доста поуморих) докъм 2 следобед. Ако имаш ден-два в повече, има варианти да минеш до самия град по обходни пътеки, а не през каньона. Дотам не стигнах.

/

Публикувано01.10.09 23:57

Пропуснах и аз да кажа, че освен нощното шоу искам и изгревът да видя.
Ами смятам на 01/12 да потегляме и като се върна ще пиша.
А имам странното усещане,че Таба предлага, много повече като курорт, в сравнение с Шарм-ел-Шейх или Хугарда.
Ама това ще се изясни на място.
И аз понеже много ме влекат сукаците, каманците и старините, усещам че ще се спи 2 нощи в Петра.
Мерси отново и много път и прикл#чения ти желая!

Автор Cтpeйнджъp (змийче усойче)
Публикувано02.10.09 15:42

Няма по-мистично и романтично място от Петра. Въобще Йордания е страна с огромно историческо наследство, която е наситена с контрасти и преживявания.

Специално Petra by Night ние не можахме да посетим, но по програма беше в дни, в които ние нямаше да бъдем там и пропуснахме...
Самата Петра обаче не може да се обходи за един ден.

Автор HL (Hanibal Lecktor)
Публикувано06.10.09 21:22

Кога, отиваш, за колко дни?

Look in thy glass, and tell the face thou viewest
Now is the time that face should form another

Тема Re: Египет-Петранови [re: HL]  
Публикувано06.10.09 21:41

Aми мисля в понеделник да си купя почивка за Таба-държа да се въргалям на плажа.Почивката за Таба ще бъде за 14 нощувки и смятам да отделя 3 дена за Петра.
Около Таба има много интересни неща за гледане, така че няма да се скучае.
Заминаване 01/12/09.

Автор HL (Hanibal Lecktor)
Публикувано06.10.09 22:17

Таба (където и да е), става ли за гмуркане?
Колко ще ти излезе таба и отделно прескока до Петра?

Look in thy glass, and tell the face thou viewest
Now is the time that face should form another

Тема Re: Египет-Петранови [re: HL]  
Публикувано06.10.09 22:38

Става за гмуркане.Наоколо има корали, планини,пустиня.Ккавото се сетиш.
Лондон - Таба-ал инкл. за 14 нощувки ще ми излезе 470 паунда на човек.Мисля че е супер!!!!!!!!С трансфер от летището и всичко.Хотелът не е лош, така ми се вижда в нета.
Входа за Петра е около 20 долара ли беше, паунда ли беше за един ден, а за 3 дена е 26.Мисля да спя в пещерите-не нелегално разбира се, а се предлагала такава услуга от бедуините.Имам тел. ще се свържа тези дни и стях.
Нощувкаат не вярвам да е по скъпа от 20 долара на човек!
Таба-Акуба, ще го минем с ферибота.Знам че тръгва в 8 сутрин, ама за цена, още не съм проверила и като си платя почивката за Таба, ще се свържа с хотела за съвет.Кола няма да вземаме, така че ще бъде по-евтино.
От Акуба до Петра, било около 2.5 часа с кола.На пристанището в Акуба чакали микробуси, таксита и директно към Петра.
Мисля от Таба до Петра, да се вкл#ча в бюджет от към 150паунда на човек.Ама аз като ходя на почивка съм много разточителна и не мисля много, много.
И аз си правя нещаат едно по-едно.Като платя др.седмица( че има една много малка вероятност да не мога да отпътувам) Таба, ще почна детаилите за Петра.Това е само груба информация, която проучих, но която ми се вижда много добре!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.