|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Гватемала - кой каквото знае?!
|
|
Автор |
sayaro (ентусиаст) |
Публикувано | 19.09.09 18:00 |
|
Здравейте!
Планирам езиков курс в Гватемала през февруари. Цените за ученето и пребиваването са ми ясни; цените на полетите също ги докарваме горе-долу. Интересува ме има ли някой от вас личен опит в тази част на света!
Благодаря предварително!
| |
|
Аз точно от тази част на света лични впечатления нямам, затова мога да ти предложа само официална информация: . И да ти напомня, че Хондурас е наблизо, а там имаше преврат, който не беше приет добре от съседните държави, така че имай си едно на ум.
| |
Тема
|
Re: Гватемала - кой каквото знае?!
[re: devaluator]
|
|
Автор |
sayaro (ентусиаст) |
Публикувано | 19.09.09 20:01 |
|
Благодаря ти! Ако реализирам пътуването, със сигурност ще искам да пътувам от Гватемала до Коста Рика. В този случай ще се информирам подробно за рисковете от преминаване през Хондурас. Местните хора и чужденците, които се обучават в Гватемала, твърдят, че рисковете не са много големи - просто да се спазват някои основни правила за безопасност. Ще видим как ще стане!
| |
|
Бях преди няколко години-с нищо не е по различна от останалите латиноамерикански странии,значително по безопасна от ПЕРУ,ВЕНЕЦУЕЛА,МЕКСИКО.След 1 седмица там ще си като риба във вода.Ако можеш иди до вулканите на НИКАРАГУА и джунглата на КОСТА РИКА.
| |
Тема
|
[re: peterky2OO8]
|
|
Автор |
sayaro (ентусиаст) |
Публикувано | 20.09.09 10:51 |
|
Благодаря! Ще се постарая да посетя първо вулканите, езерата и градовете на маите в Гватемала. После, ако е здраве и живот, ще попътувам до съседните страни за по един бърз поглед.
| |
Тема
|
[re: sayaro]
|
|
Автор |
hedgehog (бодлив) |
Публикувано | 20.09.09 20:24 |
|
Разкажи повече, какви са тези езикови курсове?
| |
Тема
|
[re: sayaro]
|
|
Автор |
sayaro (ентусиаст) |
Публикувано | 20.09.09 23:34 |
|
Курсовете са по испански език. В Гватемала има мнооого училища, в които можеш да си избереш удобната за теб форма на обучение - сам, в група, 6-5 или 4 часа дневно и т.н. Училищата предлагат семейства хостове, които поемат и храненето 3 пъти на ден. Повечето школи организират "социални програми" - екскурзии през уикендите и пр. Училите там съветват да смениш 2-3 школи, за да опознаеш цялата страна. Приятелите ми, които са учили там, твърдят, че за два месеца са докарали чудно ниво, останало им само да усъвършенстват и обогатят лексиката. Гватемала е централноамериканската страна, която най-много се препоръчва за обучение по испански език, защото най-много се доближава до испанските стандарти /за разлика от латиноамериканските школи/. Цени /приблизителни/: 3 седмици учене + семейство хост + 3 хранения дневно - около 500-600 долара .
Подготовката не е еднакво добра, трябва да си потърсят отзиви и пр. Ето някои основни линкове, чрез тях можете да си изчислите вашия вариант:
http://www.guatemala365.com/
http://www.learnspanish-guatemala.com/index.html
Ако има още въпроси, питайте - ще разкажа онова, което съм научила до този момент.
Поздрави:
Редактирано от sayaro на 20.09.09 23:35.
| |
|
> с нищо не е по различна от останалите латиноамерикански странии
Имаше в близкото минало един американски президент, на когото приписваха, че като се върнал от обиколка из Латинска Америка, възкликнал пред журнатлистите - "Знаете ли? Оказва се, че те всичките са различни държави!"
И как да не се обърка човекът, като вулкани и джунгла има и в ГВАТЕМАЛА. А в джунглата са се съхранили най-внушителните образци от наследството на предколумбовата цивилизация на маите.
/
| |
|
Личен опит:
/
| |
|
Видях, прочетох! Добавям текста към фаворитите и благодаря за споделения лечен опит - доизясних си доста неща. Едно въпросче: необходими ли са визи за Белиз, защото ми излиза противоречива информация в официалните БГ сайтове? Ако има още нещо, което смяташ за полезно, казвай!
Поздрави!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|