Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:28 09.05.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Тридневна екскурзия до Лондоннови  
Автор hedghog (бодлив)
Публикувано31.08.09 14:16

Малка групичка пътуваме за няколко дни до Лондон.
Къде да отседнем, в Нета ми прадлагат хостели с по 15 души в една стая .. сигурно е изгодно, но предпочитам самостоятелна стая.

Можете ли да ми помогнете?

Тема Re: Тридневна екскурзия до Лондоннови [re: hedghog]  
Автор rutomi26 (нов)
Публикувано31.08.09 15:26

За хостел не мога да ви помогна. Върнах се скоро от там и имам пресни впечатления. За цените на билетите на двуетажните автобуси в централната част - 2 паунда е билета за ползване на автобуси в рамките на 1 час след издаването му (от автомат). А целодневния билет е 3,80 паунда. Метрото излиза по-скъпо - от 6 паунда и нагоре за цял ден. На много места има автомати за минерална вода и напитки, цените варират от 1,20 до 1,95 за кока-кола и др. сокове, като ако е сок в картонена кутийка минималната цена е 0,70. Вестници - 1-2 паунда. Сандвичи- обикновено около 3 паунда средна цена. Една топка сладолед- от 1,40 до 2,25 паунда , зависи от къде се купува. Кафе. Кафето е силно разредено (филтрирано) и обикновено допълнено с мляко. Тъй като съм свикнала на нашенско кафе,т.е. силно концентрирано и без добавки , от техните кафета най-приемливо ми се стори капучиното (минимална цена - 1,50). Въпреки, че е с мляко за мен си заслужава като компромисен вариант. Веднъж се подлъгах и си купих еспресо от 1,40, но се оказа същото разредено кафе в по-малка чаша. Плод (банан/ябълка) от кафене - минимална цена 0,50.Посещение на платени музеи 12-13 паунда.Музея по естествена история и научния музей са безплатни, както и някои други музеи също са безплатни. Тоалетни - в 95% са безплатни, а само някои места са платени през автомат - 0,20.
Има обиколни туристически автобуси за разглеждане на забележителностите на града.Видях на 2 фирми-едните са яркочервени автобуси, а другите в тъмно вишнево със жълти надписи. Билети и дипляни за тези обиколни автобуси има в района на Виктория стейшън.
Много ми помогна подробна карта на Лондон на издателство Колинс, която е купена в България преди няколко години и е струвала 11.50 лева. С нея се ориентирах без никаква странична помощ в централната част. Тук съм виждала пътеводители и карти на Лондон в Кауфланд, но не съм разглеждала отвътре.Не е лошо да разполгате и с карта на градския транспорт - метро, автобуси,железница.
На възлови места(паркове,музеи,спирки) има указателни карти и информация за тоалетни, паркинги, автобуси, заведения за хранене. Автобусните спирки също имат карти и информация за ориентация. Внимавайте с лявото движение за да не хванете автобус в обратната посока.
По отношение на климата - въздухът е влажен и съчетан с вятър и по-ниска температура създава непривично за българите усещане за студ, въпреки че не е толкова студено. Става въпрос за специфична климатизация, която англичаните са я придобили с времето. Препоръчвам съвсем тънък вълнен пуловер/жилетка или много качествено тънко шушляково яке, което "да диша" (а не да запарва).Това е което се сещам за момента. Приятно пътуване!

Тема Re: Тридневна екскурзия до Лондоннови [re: rutomi26]  
Автор Фиш (SandsInMyShoes)
Публикувано31.08.09 15:49

Много благодаря за съветите за облеклото !

За кафето, мисля, че след италианско еспресо, никъде очакванията не бива да са прекалени

Автор hedghog (бодлив)
Публикувано03.09.09 11:12

Благодаря, четох поста ти с усмивка ..

Аз вече съм там(в сърцето си), така че почти се видях по улиците на Лондон с ябълка в ръка

Предполагам, че ще ходим по музеи, музея по Естествена история е добра идея също искам да видя Ботаническата Градина, Окото на Лондон, Бъкингамския дворец, Мостра с кулите, катедралата св.Пол ..

Автор lospepina (happy girl)
Публикувано03.09.09 15:03

За Ботаническата градина Kew Gardens,ти трябва най-малко един ден.Така че по-добре я остави за следващата ти визита.Просто времето за 3 дена няма да ти стигне.
Иначе е страхотно там, макар аз да не съм чак такъв голям любител и разбираш много, много от флора.
Приятно изкарване, в най-готината за мен лично столица на света!

Тема Re: Тридневна екскурзия до Лондоннови [re: lospepina]  
Автор rutomi26 (нов)
Публикувано03.09.09 15:40

Има много хубава карта на Лондон на сайта:
http://www.tfl.gov.uk/gettingaround/9440.aspx
Искам да направя разпечатка на:
Central London bus map (PDF 341KB)
Някой може ли да даде идея как да се разпечата във
по-голям формат, а не формат А4?

Публикувано03.09.09 15:50

Най-евтино откъм транспорт излиза ако си купите 3 дневна травел карта, за зоните , които ще посещавате.
Според мен, обаче разходхите ще бъдат съсредоточени в първа зона, така че, купувате една карта за 1 и 2 ( мисля , няма само за първа) и си се возите бързо и удобно с метрото, автобусите, влаковете( не вярвам , обаче да стигнете до тях).

Тема Re: Тридневна екскурзия до Лондон [re: lospepina]  
Автор temp1e (новак)
Публикувано04.09.09 09:51

az pyk mislia botanicheskata gradina da ia sychetaia s haptom court w edin den. dazhe mezhdu dwete smiatam da se privizha s lodka. inache do dvoreca i naobratno s vlakche.

http://picasaweb.google.com/boyan.dimitrov/

Автор Bлaди Гeoprиeв-Sali (непознат)
Публикувано09.09.09 19:37

Мен ако питате къде да отседнете- изберете си хотел в квартал СОХО.Това си е на центъра на Лондон и на по 10-15 до половин час пеша има какво да се види и къде да се забавлявате.Не пропускайте музея на восъчните фигури Мадам Тюсо- на метро " Baker street" ако не се лъжа.Просто тръгнете от там- имайте търпението да минете през дългата опашка- запасете се с храна и минерална вода, защото може да чакате поне два часа, за да влезете- повярвайте ми заслужава си.Минете през целият музей- той е надолу под земята-само надолу и стигнете до вагонетките, които ще ви изведат на изхода, като минете по едни супер красиви тунели с невероятни фигурки.От другата страна на парка е зоопарка.После можете да идете с метрото до станция " Knightsbridge"-От там като започнете със хипермаркет ХАРОДС,после се спуснете надолу по главната, минете през Музея на Виктория и Алберт, до него е Природо-научният музей; после идете на Окото на Лондон на станция Ватерлоо на метрото.От там се спуснете надолу по реката- вижте уличните музиканти и мимовете,вижте музея на Ужасите-тъмницата на Лондон; после идете на Covent Gardent,Разходете се и там.И накрая идете до Канари Ърф- вижте небостстъргачите

Тема Re: Тридневна екскурзия до Лондоннови [re: Bлaди Гeoprиeв-Sali]  
Публикувано10.09.09 00:57

Добре си го направил, но Мадам Тисо, за мен не си заслужава нито времето, нито парите.
Поздравления инъче, за краткото време, колко неща си видял.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.