|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
ГЪРЦИЯ - ПАРАЛИЯ КАТАРИНИ
|
|
| Автор |
No_more (непознат
) |
| Публикувано | 02.08.09 16:04 |
|
|
Здравейте!
Търся съвети и мнения за почивка в Паралия Катарини или по-точно впечатления за курорта и хотел "ХОНОРАТА". Попаднах на промоция и се чудя дали си заслужава ? Как е обслужването? Хотелчето бива ли го? А храната как е? Плажът хубав ли е? На снимките не изглежда зле!? Свободен ли е достъпът до него? или трябва да поръчаш консумация, за да го ползваш? Ако някой тази година е почивал там, за мен ще е удоволствие, ако ми позволи да споделя впечатленията му. Благодаря предварително. И весело лято
| |
|
Тема
|
Re: ГЪРЦИЯ - ПАРАЛИЯ КАТАРИНИ
[re: No_more]
|
|
| Автор |
rutomi26 (нов) |
| Публикувано | 02.08.09 19:08 |
|
|
Тази година гръцкият туризъм отчита по-малко постъпления и по-малък туристически поток. Има рецесия и в другите важни отрасли на икономиката - строителство и корабоплаване. Сега са видяли, че няма туристи и са намалили цените в последния момент. Каквато и да е офертата, трябва да се възползвате от момента.Догодина не се знае какво ще стане.Плажовете на изток от Олимп са едни от най-чистите в Гърция и носители на "Син флаг" - звание за чистота на бреговете по 44 критерия на европейско ниво. Като навсякъде по света има различни места за плаж-малки селца,диви местности, луксозни курорти и малки градчета.Паралия Катерини е от типа малко градче. За цените на хр.стоки за Гърция са съпоставими с нашите, но сега в разгара на сезона предполагам че са по-високи. Приятна ваканция!!!
| |
|
Тема
|
[re: rutomi26]
|
|
| Автор |
No_more (непознат
) |
| Публикувано | 02.08.09 19:57 |
|
|
Благодаря за съвета. Надявам се икономическата обстановка и рецесията в Европа да предоставят възможност на нас българите да се възползваме от "сивата си икономика", като се насладим на европейско обслужване и чистота. Догодина вече ще я усетим по-осезателно и ние, но тогава ще му мислим. Що се отнася до почивката в Гърция - формулата: рецесия - по-малко туристи - конкуренция - по-атрактивни цени - работи в наша полза. Засега. Благодаря още веднъж за подкрепата и хубаво лято и на Вас!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
rutomi26 (нов) |
| Публикувано | 03.08.09 09:07 |
|
|
http://avtotravel-bg.blogspot.com
200 ЛЕВА ЗА 5 ДНИ ПЛАЖ В ГЪРЦИЯ..
Българи масово избират Гърция за ваканцията, твърдят родни туроператори. 5 дни море в южната ни съседка могат да излязат едва 200 лева, при това с транспорта.
Офертите включват нощувка и закуска в тризвезден хотел, каквито най-много се търсят от българите. Това обяви шефът на туроператора "Бохемия" Байко Байков. Най-предпочитана от нашенци е Олимпийската Ривиера. Офертите там включват 15% отстъпка от цената.
Българите обичат да плажуват и по крайбрежието на островите Тасос и Корфу. Най-евтините предложения - само със закуска, няма да утежнят бюджета ви. В същото време в таверните край хотелите можете да хапнете и за 10 евро.
Българите често избират и туристическите менюта - предварително подбрани ястия на цена от 6-8 евро, обясни Байков. Гръцките домакини обикновено прибавят и бонуси - десерт или малко узо.
По около 40 евро на ден трябва да приготвите, ако решите да почивате на остров Тасос на база закуска и вечеря в хотел три звезди. Ако предпочитате да платите за питиета и ястия предварително, пакетите ще ви струват по около 45-80 евро на ден.
Плажовете в Гърция са безплатни, а чадър и два шезлонга получавате безплатно за цял ден, ако си поръчате разхладително фрапе, което излиза 3,50 евро. Повечето плажове в Гърция имат син флаг заради чистата ивица и море.
Ниските цени, спокойствието и чистотата са причина до края юни българските туристи в Гърция да са с 6% повече спрямо първите 6 месеца на 2008 г.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
lover_bg (непознат) |
| Публикувано | 03.08.09 13:40 |
|
|
това е един от най-комфортните плажове на С. Гърция. Имам предвид откъм ширина на пясъчната ивица, ситен пясък, полегат бряг. Тази година видях, че това е голямо предимство, защото този път отседнахме на Халкидики, където плажните имици са доста тесни и каменливи, но пък си има разбира се, други много положителни страни. На Катерини повечето от хотелите са подобни, като изключим малкото на брой с повече звезди. Имат си всичко необходимо и са чисти. Ние дори имахме организирана гръцка вечер от управителя на хотелчето и беше много приятно, с бозукисти а ла натюр. В магазините е евтино, поне на мене така ми се вижда.
| |
|
Тема
|
[re: lover_bg]
|
|
| Автор |
No_more (непознат
) |
| Публикувано | 03.08.09 20:22 |
|
|
Относно плажа съм съгласна, поне на снимката изглежда много добре - някак си приветлив!?. В офертата ми виж http://www.bohemia.bg/pochivka_ex.php?PP=3701&SPP=3703&c=15 пише, че при 30 градуса ще бъдат вкл. климатиците?!? Това малко ме смущава, но не съм придирчива. С две думи от климатиците нищо хубаво не съм видяла, но не отричам полезността им. Досега не съм отсядала в хотели с две звезди и половина .
Относно храната туроператорката ми подсказа, че с/у 10 евро можеш сам да избереш менюто за вечерята. Това също не е проблем. Ако има хипермаркети наблизо, а доколкото разбирам това е малко градче, като се има предвид, че хотела който съм избрала е в центъра, едва ли ще остана гладна . Така че независимо дали ще има организирана гръцка вечеря или не .. важното е да умееш да прецениш дали тази обстановка ще ти се отрази добре или отново ще трябва да се съобразяваш с някой и да преглъщаш неизказани думи.
Що се отнася до каменистия бряг и той си има своите достойнства. Дали те не се крият в подводните спортове? Гмуркане и т.н.т. ?
Ако имате възм. за снимки или клипче, а може и впечатления описани с думи ... Ви благодаря предварително. Всеки от нас по-различен начин улавя и усеща природата. За другото не питам.
| |
|
Тема
|
[re: rutomi26]
|
|
| Автор |
No_more (непознат
) |
| Публикувано | 03.08.09 21:00 |
|
|
Грешка - открих оферта за Испания, която е изкл. съблазнителна и чийто срок за записване е изтекъл. Открих я във вашия сайт. Благодаря.
Информацията е като статистическо проучване. Уплаших се като прочетох толкова изчерпателен ценови анализ и прецизен поглед в/у бюджета на българския джоб ? Моите впечатления са .. почти същите. С времето наблюдавам промени в поведението на българина - еволюира.
Първоначално граничеше със снобизъм, но малко по-малко проличава и европейското влияние. Оказва се, че сме съхранили едно изкл. ценно човешко качество - срама. Той е спомагателен двигател за превъзпитанието на българина. Май отбих съвсем от темата... Съжалявам, но пиша това вече за трети път. Първите два "увиснах" и загубих информацията и целите писма. А текста нямаше нищо общо с написаното досега. Дано не съм досадила ...
Благодаря за отзивчивостта. Ще използвам цялата информация и се надяявам да разказвам след това.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
dorry_1 (непознат) |
| Публикувано | 04.08.09 10:21 |
|
|
Ние миналата година пак бяхме на Паралия, тази също ще бъдем, писала съм малко лични впечатления в блога си, може на някой да е полезно :)
http://okolosveta.blog.bg/turizam/2009/03/11/paralia-katerini.302962
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
temp1e (новак) |
| Публикувано | 04.08.09 14:49 |
|
|
Ot 2-3 dena gledam temata i se chudeh kakwi prichini mogat da otvedat horata na plazhowete pod Solun, pri polozhenie, che Gyrcia razpolaga s edna ot naj-hubawite plazhni ivici, ako ne w sveta, to pone w ewropa. Ta 2te prichini, koito uspiah da se setia sa:
- Pytuwa se pri nenalichieto na lichen avtomobil
- Edinstwenata druga alternativa e bila letuwane na cherno more.
http://picasaweb.google.com/boyan.dimitrov/
| |
|
Тема
|
[re: temp1e]
|
|
| Автор |
No_more (непознат
) |
| Публикувано | 04.08.09 18:44 |
|
|
Причини много - близо, удобно, чисто, друга алтернатива - ха, има места за всички промоции и екскурзии, защо ли? Гърция като дестинация е като почивка на черноморието, но с европейски стандарт и ... все пак имам нещо наум, което не мога да коментирам засега.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|