Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:22 03.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ФЕРИБОТ ОТ.......нови  
Автор Cпpял_нa_cвeтoфapa (познат)
Публикувано21.07.09 19:47

.............ИСПАНИЯ ДО юЖНА АФРИКА. ОБЪРНАХ МРЕЖАТА НАОПЪКИ ДА ТЪРСЯ НЕЩО ПОДОБНО И НИЩО НЕ ОТКРИХ. ПРОБЛЕМЪТ Е ДА СИ ПРЕКАРАМ КОЛАТА ДО ТАМ ЗА ЕДНА ДЪЛГА ВАКАНЦИЯ И ПОСЛЕ ДА СЕ ВЪРНА. ОБРАТНИЯТ ПЪТ СЪМ ГО МИНАВАЛ С КОЛА ПО СУША, НО Е МНОГО РИСКОВАНО, ОСОБЕНО В СУДАН.
АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ С ИНФО- МНОГО БЛАГОДАРНОСТИ.

Тема Re: ФЕРИБОТ ОТ.......нови [re: Cпpял_нa_cвeтoфapa]  
Автор Zest ()
Публикувано21.07.09 20:27

такъв ферибот няма

На теб ти трябва спедитор. Намери транспортна фирма в Испания, качи си колата в контейнер а ти си хвани самолета. След 20 дни ще си я получиш, там

Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано22.07.09 02:10

На такова голямо разстояние няма ли да е по-изгодно да наемеш rent-a-car на място?

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Тема Опит за помощнови [re: Блaryн Kaлчeв]  
Автор rutomi26 (нов)
Публикувано22.07.09 11:37

От сайта www.portarrivals.com избираме Port Arrivals
by Port (кораби пристигащи в дадено пристанище).
Напр.Durban,
http://www.portarrivals.com/list.asp?sec=Port&item=46850&t=DURBAN
след това в Ship Type търсим VEHICLES CARRIER /CAR CARRIER/ Ro-Ro.
Напр. H0EGH LONDON-- VEHICLES CARRIER
http://www.portarrivals.com/vsl.asp?item=258981000
Излиза:
SANTANDER, Spain 03 July 2009 05:00
DURBAN, South Africa 20 July 2009 05:00
Обнадеждаващо е че все пак има такива кораби, но не е ясно как
точно работят.

Тема Re: Опит за помощнови [re: rutomi26]  
Автор _snowqueen_ (sincera)
Публикувано22.07.09 13:20

Работят както е казал Zest горе - слагат колата в контейнер, товарят я на ро-ро, и след n-но време си я получаваш в порта на местоназначението. Ти си пътуваш отделно.

п.п. И аз не виждам смисъла да се транспортира собствената кола на такова разстояние. В ЮАР може да се наеме каквато кола ти душа иска.

Публикувано22.07.09 15:51

АЗ БЛАГОДАРЯ НА ВСИ4КИ, КОИТО СТЕ МИ ОТГОВОРИЛИ. О4АКВАХ ЗАПИТВАНИЯ ОТ РОДА НА КОЛА ПОД НАЕМ И Т.Н.
ЦЕНАТА НА КОЛАТА, КОЯТО ИСКАМ ДА ПРЕКАРАМ ДО ТАМ Е ДНЕВНО 1500 РАНДА, ИЛИ 14О ЕВРО, КОЕТО ПРАВИ БЛИЗО 13000 ЕВРО ЗА 3 МЕСЕЦА, А И КОЛИТЕ ИМАТ ДНЕВЕН ЛИМИТ ЗА ПРОБЕГ 200КМ. МОЯТ ДЖИП Е ПРИГОДЕН ЗА ПУСТИННИ УСЛОВИЯ, С ЛЕГЛОВА БАЗА И ДОПЪЛНИТЕЛНИ РЕЗЕРВОАРИ ЗА ВОДА И ГОРИВО, КОЕТО ГО ПРАВИ АВТОМАТИ4ЕСКИ ИДЕАЛНАТА КОЛА ЗА ТАМ И ЗА АВАНТюРАТА КОЯТО ПРЕДПРИЕМАМ. КАКТО КАЗАХ ПРАВИЛ СЪМ ТОВА ПЪТУВАНЕ, НО ОТ юЖНА АФРИКА ДО ЕВРОПА И Е МНОГО РИСКУВАНО, ОСОБЕНО ПРЕЗ АРАБСКИТЕ ДЪРЖАВИ И НАЙ-ВЕ4Е СУДАН, ЗАЩОТО СЕ ПРИБИРАХ ПРЕЗ ИЗТО4НАТА СТРАНА НА КОНТИНЕНТА И НЕ МИ СЕ РИСКУВА ПАК, ЗАЩОТО МНОГО ПАТИХ!!!

Тема Re: ФЕРИБОТ ОТ....... [re: Cпpял_нa_cвeтoфapa]  
Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано22.07.09 16:39

Ето един такъв превозвач, само че от Обединенното кралство:

. При това не се иска лично присъствие на собственика на колата при товарене и разтоварване.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Тема Re: ФЕРИБОТ ОТ.......нови [re: Блaryн Kaлчeв]  
Автор rutomi26 (нов)
Публикувано23.07.09 08:49

Английският Гугъл СИЛНО ОГРАНИЧАВА достъпа до интересуващата Ви информация. Като влязох в испанския Гугъл(www.google.es), информацията почна да се появява. НО това което е на испански не е същото, което е на английски на един и същи сайт .Т.е. на испански е по-подробно.
На сайта на пристанището Билбао http://www.uniportbilbao.es/plineas.aspx?id=3 има карта и редовните линии в различни части на света.Оттам се вижда че поне 4 фирми пътуват до ЮАР и Намибия.Но дали не по-добре да се провери на място тази информация и да се проверят възможностите и на други пристанища??

Servicios Marítimos / Líneas Regulares
Africa Atlántica / Africa - Atlantic Ocean

1.Vasco Catalana de Consignaciones, S.A.
vascoca@vascog.com
Weekly Namibia, South Africa

2.Romeu y Cía. S.L.
mdonges@romeugroup.com

3.Maersk Spain, S.L.U.
spasalkcmind@maersk .com

4.Consignaciones Europeas Marítimas, S.A. CEMASA
cemasa@cemasa.es
Monthly

Автор ZiNaldo® (Real de M.)
Публикувано23.07.09 13:22

Ако не те мързи , би било интересно да разкажеш за патилата си ....

Тема Re: ФЕРИБОТ ОТ.......нови [re: ZiNaldo®]  
Публикувано23.07.09 21:18

Аз съм поласкан от желанието да разкажа за моите патила, но ще ми бъде трудно да вкарам 10г. живот в южна Африка в няколко реда. Това са най-хубавите години от живота ми изпълнени с много трудности, много риск, но пък тръпката е невероятна-не може да се опише, трябва да се преживее. Та тази тръпка ме кара отново да се върна в една безумна авантюра, която рано или късно ще осъществя. Казвам безумна, защото съм сам, а не група хора.
Така беше и на връщане-2000г. Прекосих целия континент, видях неверятни неща-няма как да ги изброя- и то4но когато си мислех, 4е подушвам Египет и Средиземно море талибаните в Судан не ме пуснаха да вляза в държавата, как се оттървах само аз си знам. След това се лутах 20 дни на запад по4ти до 4ад, а на изток до Джибути и т.н.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.