|
Тема
|
София - Любляна с кола
|
|
Автор |
lrishstout (махмурлия) |
Публикувано | 21.06.09 16:07 |
|
Здравейте,
Интересувам се дали някой от пишещите тук е минавал този маршрут и колко време отнема с кола.
Смятам да направя една малка обиколка из Словения, след което евентуално да се разходя на гости до Виена.
Ще бъда благодарен за съвети от всякакво естество.
| |
|
Около 10-11 часа, вкл.почивките.
Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...
| |
|
на мен ми отне 12 часа точно с почивките, само аз карах.
хубавото е, че на сръбската граница сменяш стрелките на часовника назад и "печелиш" един час.
| |
|
Не забравяй най-голямата европейска пещера - Постойна яма!
| |
|
Да, 11-12 часа спокойно каране с почивките. Любляна е страхотен град!
Спрете земята - искам да сляза!
| |
|
Само имайте предвид, че за вход се плащаше някаква космическа сума-не помня точно, но 40-50 евро. Словенците парите за нищо ги имат. А някой знае ли какво става с винетките? Имаше някаква промяна, но не ми стана ясна.
| |
|
Таксата е 20 евро : . За тази такса получаваш возене с миньорско влакче до вътрешността и обратно, едночасова разходка с екскурзоводи на 6 езика. Абе хората умеят да вземат парите за музеи. За сведение цената на Боянската черква е 10 лв за 10 минути, без екскурзовод и с подобаващ хаос при влизането. Е, още ли мислиш, че Постойнската яма е скъпа?
По винетките: от 1.07.2009 влизат промени- отменя се 6-месечната винетка. Закупените важат до края на срока им. Вместо нея се предлагат 3 вида:
- едноседмична - 15 евро
- едномесечна - 30 евро
- едногодишна - 95 евро.
За мотори - наполовина.
Както се казва - от трън, та на глог. При това глогът е двойно по-висок от този на австрийските комшии при обратно съотношение на магистралите! Силно се надявам и тази система да не издържи, още повече, че за местните годишната е почти двойно увеличена - от 50 на 95 евро.
| |
|
Много полезно инфо и аз ще пътувам по този маршрут друия месец.
| |
|
Значи им е дошъл "частично" акълът. Миналата година се интересувах от цената и като я видях на сайта се смях от сърце. Бре, и за словенците важала еволюцията...
| |
|
Като им се напълнят малките пътчета край Марибор и Триест с австрийци, немци и италианци, може още акъл да прихванат!
| |
|
|
|
|