|
|
|
Тема
|
София или Русе-Букурещ и обратно
|
|
| Автор |
chincia (непознат
) |
| Публикувано | 12.06.09 21:58 |
|
|
Здравейте! Можете ли да ми кажете какви автобусни разписания има от София до Букурещ или от Русе до Букурещ и после обратно - от Букурещ съответно до София или до Русе.? Кои фирми бихте ми препоръчали? Разбрах, че има авобус на Ованесови всеки ден от Русе, но май пътува само веднъж на ден. А как стоят нещата, ако се пътува с кола? Някъде прочетох, че румънските митничари искали да им покажеш, че имаш 250 $ и тогава те пускали. Това вярно ли е? Ами ако нямам толкова?А как стоят цените и разписанията на маршрутките Русе-Букурещ? Редовно ли пътуват? А при такситата Русе-Букурещ и обратно как е? Ако се сетите още нещо - кажете, много ще ми е от помощ! За разните влакове също ще съм благодарна, ако някой каже нещо ( пак по същите маршрути ). Благодаря Ви много предварително!!
| |
|
Тема
|
Re: София или Русе-Букурещ и обратно
[re: chincia]
|
|
| Автор |
Дивak (минаващ) |
| Публикувано | 13.06.09 20:26 |
|
|
миналата година нямаше нищо подобно с митничарите, минаваш си с колата без проблем, само показваш лични карти през прозореца (и плащаш за моста)
Влаковете са мизерия
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
archibal (минаващ) |
| Публикувано | 13.06.09 23:51 |
|
|
http://web.ovanesovi.eu/ibl_romania.php
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
alexg (новак) |
| Публикувано | 16.06.09 12:58 |
|
|
С митничарите няма никакъв проблем, както каза колегата - плащаш такса мост (от наша страна, първо), минаваш, лична карта, документи на автомобила (ако сте с кола), винетка на първата бензиностанция (искат малкия талон на колата) и сте готови. На връщане - такса мост при руманещите (приемат и евро, даже понякога си ги прибират и ти взимат само 5 евро, примерно) и документи от българската страна на моста. Пак без особени проверки и проблеми. С ваш транспорт си е доста по-удобно от маршрутка (има май 2 пъти на ден - 30 лева мисля беше цената), която ще ви стовари на някоя гара пък после се оправяйте.
Няма как да сбъркате пътищата - преди Букурещ пътят е адски лош (дори тировете заобикалят дупки, представяйте си), в Букурещ трафикът е нормален "софийски" т.е. търпение му е майката. Носете си GPS ако можете - спестява доста бели коси ;-) .
| |
|
Тема
|
[re: alexg]
|
|
| Автор |
Дивak (минаващ) |
| Публикувано | 16.06.09 17:34 |
|
|
Адски лошия път е стара информация, вече си е магистрала до Букурещ. Само че веднага след КППто завийте вляво, към Гюргево, а не по стрелката надясно към Букурещ, те там насочват тировете по някакъв обиколен път през селата.
| |
|
Тема
|
[re: Дивak]
|
|
| Автор |
alexg (новак) |
| Публикувано | 16.06.09 20:44 |
|
|
Освен ако не се е променило в последния месец... не е никак стара информация. Живея в Русе, карам си го този път редовничко, тъй че - прощавай...
Само една промяна - не казвам, че целият път е лош... само "Точно преди Букурещ". Да се уточня, че като гледам как съм го написал. Говорим си за едно разстояние от 10тина км.
Редактирано от alexg на 16.06.09 21:10.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
alexg (новак) |
| Публикувано | 16.06.09 20:54 |
|
|
И няма нужда да минавате наляво след КППто - дръжте си главния път, от където минават всички. Вдясно... на разклона вляво... минавате едно гето и хващате главния път за Букурещ.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Дивak (член) |
| Публикувано | 16.06.09 22:54 |
|
|
извинявам се, помислих си за целия път до Букурещ
Точно този разклон имам предвид вляво, не по Е85 от снимката, а по Е70, доколкото си спомням табелата за Букурещ сочи надясно по лошия път (Е85), наляво пише само Гюргево (можеи да бъркам)
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
dododododo (непознат
) |
| Публикувано | 09.10.09 11:35 |