Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:54 26.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Low-cost в България не е lowнови  
Автор vlad (непознат)
Публикувано24.03.09 10:12

Здравейте,
Може да сте го обсъждали преди, но не намерих.
Интересно ми е, защо цените на нискотарифните полети са толкова високи?
Ами цена под 30 евро двупосочно за където и да било няма!
Това ме учудва, защото живях в Ирландия и летях къде ли не за между 2 и 10 евро с включени такси и т.н.
Та дори от една Румъния има полети до Италия, Унгария, Германия на цени от 9 до 18 евро двупосочно! Пък превозвачите са същите, като в България...
На какво ли се дължи това?

Тема Re: Low-cost в България не е lowнови [re: vlad]  
Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано24.03.09 12:58

Едно е твърдението, че съществува полет под 30 евро, а друго - че ВСЕКИ полет е под 30 евро.
Примерно с WizzAir може на 11.05. да отидете до Рим и да се върнете на 06.06. за 77.90 лв с включени такси, което е 40 евро-

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Тема Re: Low-cost в България не е lowнови [re: Блaryн Kaлчeв]  
Автор vlad (непознат)
Публикувано24.03.09 15:33

Да, прекрасно е...
И какво ще правя 3 седмици в Рим?!
Друго си е да има полети по 4 евро през целия месец - качваш се до Рим - и кеф ти е - стоиш един ден - кеф ти е - 2 седмици.
Това става, например, ако отидеш от Тимишоара (RO) до Рим. И цената не е 40 евро - а 8!
Има разлика, нали?

Автор Bobelinka (непознат )
Публикувано25.03.09 12:00

Привет ! По мое мнение, цените на Wizz например, се покачиха, в сравнение със старта им. За Skyeurope, изобщо не ми се говори. Миналата година ми анулираха полет до Прага, и досега си чакам да ми възстановят стойността на билетите. Бях се отказала, но в друг форум , прочетох че ако яко ги заплашиш връщат, така че за спорта ще ги гоня до дупка:-)

Тема Re: Low-cost в България не е lowнови [re: Bobelinka]  
Автор lospepina (momi4e)
Публикувано26.03.09 04:11

Влад, без да се заяждам, това което каза за по 5,6 10 ........., то сега няма значение и валутата, ама такова нещо никога не е имало.
Като ти сложат и таксите,
Аз никога не съм летяла с никаква евтина, по понятията на хората, авиокомпания, защото датите, които съм искла са ми излизали по -евтино с надежно проверени компании, от рода на Бритиш.
Но ти давап инфо без такси и други екстри, които в крайна сметка водят билета до..........

Автор Mишo Шaмapa (най-добрия)
Публикувано26.03.09 14:19

мдааам, един дваж преди маса време си сколасал да хванеш двата налични билета по 6 евро преди да забранят на Райънеър да дотира таксите с рекламна цел и сега опяваш до небето. Билет под 30 евро двупосочно от доста време насам няма, поради простата причина, че няма летища, които да обработват за по малко от 15 евро на пътник.

Автор lrishstout (махмурлия)
Публикувано26.03.09 16:35

Ниска цена има там, където пазарът е достатъчен, за да генерира необходимия на АК пътникопоток и това да и даде възможност да предлага и такива ниски цени. Докато българинът предпочита да пътува из Европата с автобуси, ще е все така.

Но пък нека да не гледаме едностраничво, я провери колко ти струва билет с Раян в събота до където искаш?

Автор mar4eto (засега непознат)
Публикувано26.03.09 16:54

Малко не е точно заглавието - какво значи low-cost в България - каква ми е разликата в цената на билета на която и да е нискотарифна компания ако си го купя от плажа на Малдивите или от компа ми в София??? Ако проблема е, че не всички лоукостове летят от и до България - това вече е съвсем друго нещо. Така че не разбирам обобщението. А пък аз си осъществих мечтата и летях до Париж (през Виена) със Скай за по 1 евро билета (вярно купени миналата година, вярно с променяни 2 или три пъти часове на полетите), но пък си струваше... така че въпроса не е дали си в България или не, а къде и кога искаш да отидеш ...

Тема Re: Low-cost в България не е lowнови [re: Jair]  
Автор Дивak (минаващ)
Публикувано29.03.09 13:52

е аз тия дни гледах билети до Милано за 20лв. всичко включено. Какво повече искате. То не може всеки ден по 1лв. докъдето си поискаш

Тема Re: Low-cost в България не е lowнови [re: Jair]  
Автор Mишo Шaмapa (най-добрия)
Публикувано06.04.09 22:41

да де, имат само дето тия цени си ги знаят само полвзалите по трасето Лондон Дъблин или Белфаст. Не мога да разбера защо си мислите че нта печелят от ниските цени? Всичко е рекламен трик на базата на определени седалки. И аз пътувам на много места за по 1 цент или 1 евро с хиляди условности относно датите, но винаги ме товарят с такса или просто билета калкулира таксата, така че двупосочно се връзва на 30 евро., макар че редовно плащам по 70-100 защото просто ми трябва за хикс или игрек ден. Което е пак в пъти по-евтино от официозите. А това за редовното пътуване е просто мит - повечето хора са пътували 2 пъти с НТА и двата пъти защото е имало някаква промоция, но го изкарват като редовно. Хайде сега се върни на Райънеър и виж колко ще те натоварят за багаж и чек ин.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.