Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:50 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Въпрос за Индиянови  
Автор BeckoПeтpoв (новак)
Публикувано02.04.09 14:13

Най-после дойде ред за тази моя стара мечта. Все още не съм фиксирал района, към който да се насоча (само 10 дни за жалост). За това и питам.

Моля дайте препоръки за места, които са ви харесали, неща, които сте видяли и са ви впечатлили. Ще се радвам да чуя и практически съвети, породени от опита ви там.

Бъдете здрави, където и да сте!

Редактирано от BeckoПeтpoв на 02.04.09 14:15.

Тема Re: Въпрос за Индиянови [re: BeckoПeтpoв]  
Автор dorry_1 (непознат)
Публикувано02.04.09 15:10

честно казано Ви завиждам че отивате в Индия. Макар, че аз бях потресена от тази страна - и в положителен и в отрицателен смисъл. Писала съм малко за пътуването си на
http://okolosveta.blog.bg/viewpost.php?id=306434
има разбира се още много да се пише и каже за Индия.
Каквото и да видите там си струва.
Успех

Тема Re: Въпрос за Индиянови [re: dorry_1]  
Публикувано06.04.09 06:54

Здравей Диди,

Благодаря ти за пътеписа. Аз реших да огранича пътуването си само до Калкута (само как звучи) и от там на север и северозапад. Иска ми се да избегна популярните туристически места, но може би ще стигна до Варанаси. Можеш ли да препоръчаш място за подслон там?

Благодаря още веднъж, успехи!

Тема Re: Въпрос за Индия [re: BeckoПeтpoв]  
Автор дoмoceд ()
Публикувано07.04.09 09:10

Ето малко от местата, които е видял фотоапаратът ми в Индия.
Всичките са ми харесали

За съжаление последното пътешествие на там беше преди повече от година, а още не съм се стегнал да напиша сводката
На добър път!

/

Автор Пpacyнceн (грухтящ)
Публикувано09.04.09 10:01

Ако можеш да отскочиш и до южните части, няма да сгрешиш

В Калкута не съм бил, но казват, че е много различно. Има голямо значение какъв тип неща предпочиташ - полу-планинско преживяване и повече типична Индия, каквито има на север, или повече ориз и Азия, каквито има на юг. Индия край няма, дано можеш да отидеш и друг път (аз също се надявам да можем).

Ето малко драсканици и от мене:

http://tales.gruh.org/?p=46

http://tales.gruh.org/?p=47

http://tales.gruh.org/?p=67

Иначе печен пътешественик като тебе не мисля че има нужда от кой знае какви практически съвети. Не пий водата от водопровода (дори да има такъв ) , пази се от комари и скорпиони и всичко ще е наред

|

Тема Re: Въпрос за Индиянови [re: дoмoceд]  
Публикувано12.04.09 14:42

Здравей Мите,

Благодарности за готините снимки. Жалко че към тях няма все още текст, но те сами по себе си разказват красноречиво. Така възбудиха моя wanderlust, че вече започвам да променям плановете си.

Бъди здрав и успехи!

Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано12.04.09 21:55

В отговор на:

...Аз реших да огранича пътуването си само до Калкута (само как звучи) и от там на север и северозапад...

А защо не на североизток към Дарджилинг и планините?

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Автор ariel$$ (ветеран)
Публикувано18.04.09 18:07

Аз съм била в Златния триъгълник на Индия - Делхи, Агра, Джаипур и едно кривване на север от Делхи до Курукшетра, където ходих на сватба.

Тема Re:нови [re: BeckoПeтpoв]  
Автор дoмoceд ()
Публикувано19.04.09 16:17

Идеята е да се напише подробна историйка по кадрите, но не остава време.
Трябва да се пътува

Например да се посрещне Великден в коптската катедрала в Асмара. Еритрея, а после да се поплува в червено море.
Поздрави от Синай!

/

Автор juriwaro (непознат)
Публикувано01.05.09 01:35

Веско - всичко, освен първия пътнически влак за първото село ще бъде много изтъркано - 10 дни в Индринагар (предполагам, че ще има 1000 такива места на картата) са една скромна гаранция за ТЪМНА ИНДИЯ...

Домосед - нима пак сме били в периметър от 1000 км :-) ?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.