|
Тема
|
о. Корфу
|
|
Автор |
ЛЯTO (one) |
Публикувано | 26.02.09 15:15 |
|
Приятели,
дайте някакво инфо за агенции и основни насоки, относно желанието ми да посетя този остров от 1-6 май.
Защо точно него от цяла Гърция? "Познавам го" още от дете от произведенията на Дж. Даръл и никога не ми се е отваряла възможност да го видя, а сега гледам разни оферти...та така. Ако не искате да се впускате в реклами на агенции, може на лични.
Благодаря предварително!
| |
Тема
|
Re: о. Корфу
[re: ЛЯTO]
|
|
Автор |
temp1e (непознат
) |
Публикувано | 26.02.09 17:06 |
|
predi wreme misleh da hodia na korfu, ama taka i ne stignah, no sym si zapazil tuka niakolko linka:
http://www.agni.gr/guides/index.asp
mnogo polezen e i foruma kym tozi site. dosta hora pishat i otgowariat - pone liatoto:
http://www.agni.gr/message_boards/default.asp
towa e za rezervirane, no ne znam dali e chitavo
http://www.greeka.com/ionian/corfu/
imam oshte 2-3 site , ama to ako se raztyrsish shte namerish, a i si mislia, che ako ne bookwash na miasto po-dobre da pishe ".gr" nakraq na websitowete. mezhdu drugoto maj mesec edwa li shte ima mnogo hora tam, te niama da pochiwat, taka che po-dobre na miasto si tyrsi kwartira. wzemi si i sprej protiw komari, che si imat baia, dokolkoto si spominiam
| |
Тема
|
Re: о. Корфу
[re: ЛЯTO]
|
|
Автор |
Zest () |
Публикувано | 27.02.09 00:36 |
|
имай предвид че месец МАЙ риболова е забранен в цяла Гърция
| |
|
Миналата година бяхме със семейството ми на Корфу по същото време. Не ползвахме услугите на агенция, а се организирахме сами с помощта на пътешествениците от форума. Прекарахме чудесно. Намерихме си хотел по интернет и пътувахме с кола. Обиколихме целия остров - разстоянията са малки и не се наложи да сменяме хотела. И ние сме чели книгите на Джералд Даръл и това ни заведе на острова. Дъщерями, която е градско дете, на което му липсва природата, беше запленена от острова. Мястото наистина е много красиво, а по това време на година е приятно за разходка (дори се къпахме в морето). Тя иска да отидем пак тази година, но още не сме решили. Относно агенциите - тъй като ще отидат много българи всички групи са по сходни програми и става струпване на автобуси на по-важните места за посещения и е малко неприятно. Както казах острова е малък а пътищата тесни и автобусите се разминават доста трудно. Губи се много време в изчакване и разминаване на автобусите. Е ,ако нямате възможност да пътувате с кола - идете с група, много хора пътуваха минала година с групи, дано някой ви препоръча добра агенция.Пожелавам ви приятно пътешествие.
| |
|
"градината на боговете" на Дж. Даръл я знам наизуст , със запетайкитеразмечтала съм се за този остров, още щом я прочетох на 14 год. възраст.Тогава обаче беше социализъм и не се и надявах да осъществя това пътуване.За мой голям срам обаче, все още не съм стъпила там,въпреки че съм попътувала доста- на 3 континента. Тази есен обаче планирам да отида там. Желателно е с личен превоз и самоорганизирано. Ще съм благодарна за малко повече инфо в тази посока.Препоръчайте ми,моля, хотел и маршрут. Посетихте ли дома на ДЖ. Даръл и местата,които описва?
| |
|
|
|
|