Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:55 21.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Въпрос за дебитна картанови  
Автор dvg1 (непознат )
Публикувано08.01.09 20:51

Предстои ми пътуване до Австралия. Кои международните дебитни карти се приемат в Австралия? Коя българска или чужда (с клон в България) банка предлагат най-добри условия на потребителят за услугата "Международна Дебитна Карта", т.е. потребителят заплаща най-малко и я ползва в най-широк кръг, т.е. не губи или губи минимално от парите си. Дайте ми съвет кой вид дебитна карта да избера. Предварително благодаря.

Тема Re: Въпрос за дебитна картанови [re: dvg1]  
Автор f1O4 (непознат )
Публикувано09.01.09 08:59

Общо взето всички банки издават едни и същи карти - Visa електрон, класик и варианти...Аз съм се спрял на ЦКБ - те нямат такса за откриване и за обслужване. В европа съм нямал проблеми, а така също и за плащане по интернет. Предполагам, че Австралия не се рязличава от останалия свят!

Тема Re: Въпрос за дебитна картанови [re: f1O4]  
Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано09.01.09 12:06

Е все някакви такси трябва да има. По-добре е все пак картата да е кредитна - харчиш в чужбина и като се върнеш - гасиш пожара, иначе трябва да си правиш предварителни разчети за харчовете и да предвидиш резерва. Разбира се, става и с дебитна карта с овърдрафт, но банките по-трудно дават висок овърдрафт.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Автор mar4eto (засега непознат)
Публикувано09.01.09 12:57

И двете ми карти, и дебитната и кредитната са от ЦКБ, не съм имала никакви проблеми. В БГ нямат такси откриване и поддръжка, но ти взимат по 0,20 ст за всяка транзакция - банкомат или ПОС.
За чужбина тарифите им са следните: за дебитна - теглене от банкомат - 2 евро +1% от сумата, плащане чрез ПОС (в магазини и пр.) - безплатно. За кредитната - теглене от банкомат 3 евро + 1% от сумата (не по-малко от 5 евро), плащане в търговски обекти чрез ПОС - безплатно. Освен това, когато теглиш в чужбина в местна валута парите не се пресмятат през долари или евро, а директно по курса на БНБ в деня на транзакцията (проверила съм го).

Тема Re: Въпрос за дебитна картанови [re: mar4eto]  
Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано09.01.09 13:21

Парите в чужбина не се пресмятат точно по курса на БНБ, но при всички случаи - при много добър курс, по-добър от кеш чейнджове и банки.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Тема Re: Въпрос за дебитна картанови [re: Блaryн Kaлчeв]  
Автор mar4eto (засега непознат)
Публикувано09.01.09 16:23

Последното ми пазаруване беше в Турция - разликата от курса на БНБ беше 0,01 лв. Няма да коментирам разликата в чейндж бюрата. Дори с комисионните, които си дърпа банката за тегленето от банкомат - цифрите са на светлинни години в сравнение с това, което предлагат обменните бюра. Същото беше в Чехия, та дори и в Румъния. А като пазаруваш в магазина и такса не ти взимат и си на далавера отвсякъде. Но все пак зависи от банката издател на картата (повечето си взимат комисионна и когато пазаруваш).

ПП. По повод предишния Ви пост - кредитните карти са хубаво нещо, ама и там трябва да се смята, защото пък при надвишаване на лимита режат главата до кръста ...

Автор bobole4e (сладко)
Публикувано09.01.09 22:45

условията на ЦКБ за виза са по-добри от другите банки-говоря за комисионни. и все пак те съветвам да провериш по някакъв начин, кои видове карти са популярни за там, защото аз ударих страхотна греда в холандия с тая виза. имаше дори банкомати, които не приемаха виза, да не говорим за магазини-цяло събитие беше да откриеш магазин, в който да можеш да си платиш с виза.
теглене на пари от банкомат в чужбина е 2 евро + 1% от теглената сума , а в магазин е безплатна транзакцията

Тема Re: Въпрос за дебитна картанови [re: bobole4e]  
Автор f1O4 (непознат )
Публикувано10.01.09 10:47

Аз пак да се изкажа - Визата е най-популярната карта по света. Защо използвам дебитната - защото ме е страх при тези резервации и разплащания за хотели по интернет дето си даваш всичките номера да не би някой да прихване номерата и да те ужили. И ако е кредитна - познай какво ще стане. При дебитната ако това стане ще ми вземат стотината лева, които държа в нея!!!

Тема Re: Въпрос за дебитна картанови [re: f1O4]  
Автор temp1e (непознат )
Публикувано10.01.09 10:55

Za kreditnata si ima krediten limit. poiskaj si edna s hiliada lewa krediten limit i pak ne mogat da ti wzemat poweche.

Inache 1% + 4lv e standartna tarifa za teglene ot bankomat w chuzhbina po tezi karti. Az polzwam takawa karta na raiffeisen (maestro) i zasega sym niamal problemi nikyde.

p.s.
ot nowa godina tarifata na raiffeisen e promenena i e weche 1%+5lv, no to kakwo li da se uchudwame w niakakwo si uwelichenie...

Тема За таксите....нови [re: Блaryн Kaлчeв]  
Автор f1O4 (непознат )
Публикувано10.01.09 11:20

Благуне, в ЦКБ няма НИКАКВИ такси нито при откриване /даже не искат и лев да има вътре/, нито за обслужването й!!! Провери ако се съмняваш!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.