|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
екзотика с дете-твърде нереалистична ли е картинат
|
|
| Автор |
miamila (непознат
) |
| Публикувано | 17.12.08 22:23 |
|
|
Моля по опитните пътешественици за съвет.Търся екзотика съвместима с малко 3 годишно дете.
Повода е рожденния ден на мъжа ми през април-юбилей .Искаме да го прекараме с детето на някое хем екзотично, хем цивилизовано местенце.
Бюджет към 6-7 хил лв.за тримата.
Предпочитаме да е топло.Полета да не е изключително дълъг и да няма много прекачвания.
Канарските ме устройват-интересно и цивилизовано,но температурите за април са 18-20 градуса максимум и при късмет според сайтовете за време.
Куба също ми звучи сравнително спокойно и цивилизовано.Получавам противоречиви информации за времето.
Индонезия,Бали -много ниски цени,но там ми се струва рисковано с детето-земетресения,цунамита..........
Шри Ланка също ми влиза в бюджета,но е рискова дестинация и не бих рискувала с детето.
Тайланд,Египет и Виетнам сме ги посещавали-отпадат.
Моля подхвърлете някоя идея .
| |
|
Тема
|
Re: екзотика с дете-твърде нереалистична ли е картинат
[re: miamila]
|
|
| Автор |
moorea (sea princess) |
| Публикувано | 17.12.08 23:40 |
|
|
Барбадос- полет до Лондон,след това Лондон- Барбадос- 8,5 часа.Може да преспите една нощ в Лондон.
I`m blonde so please,speak slowly!
| |
|
Тема
|
[re: moorea]
|
|
| Автор |
miamila (непознат
) |
| Публикувано | 17.12.08 23:55 |
|
|
Благодаря за идеята.Да си призная Барбадос не ми говори нищо
Какви са температурите през април?
Сигурна страна ли е?
Може ли да се разчита на адекватна лекарска помощ при нужда?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
moorea (sea princess) |
| Публикувано | 18.12.08 11:41 |
|
|
Барбадос е карибски остров,през април няма да ви вали,а ако превали,ще е за 15-20 минути,температурите са летни,но не е горещо,влажно е,но бързо се свиква.Доста сигурно е за туристите,наричат го "малката Англия".На ден се изсипват по 4-5 самолета с туристи,има доста богат избор от хотели от всяка категория,ресторанти с европейска и американска кухня,супермаркетите са през 2-3 км.За медицинско обслужване не мога да отговоря,нямам впечатления лично,предполагам,че е добре уредено при такъв туристически наплив.Разбира се,по-пълна информация може да ти даде някой,който живее там,аз бях за около 3 седмици.
I`m blonde so please,speak slowly!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
fidgety (fury) |
| Публикувано | 18.12.08 13:00 |
|
|
На канарските острови е готино, защото ще става и за плаж най-вероятно. Ако сте на Тенерифе, може да заведете детето до Лоро парк-а, ще се изкефи. Аз като голям човек се забавлявах много, интересно е. Времето е приятно, така че ще става и за разходки. За Канарите мисля, че спокойно може да очаквате около 23-25 градуса.
Друга по-спокойна дестинация, която не е свързана с много дълъг път, е Мадейра. По-пенсионерско е, но можете да си намерите приятни места за разходка - има две интересни градини - тропическата и ботаническата, във всяка от които можете да откарате поне по 1 ден. Можете да отидете до другия край на острова, красиво е. С ферибот за около 2 часа можете да отидете до съседния остров, който има хубави плажове. Но Мадейра е по на север от Канарите, така че най-вероятно няма да става за плаж... Ще е около 20-22 градуса. Но е подходящо място за хора с дете, защото не е диво. Общото ви пътуване със самолет може да е за около 5 часа. Ако минавате през Лисабон, може да заведете детето до океанариума, ще му е интересно.
Също за Азорските острови, но там ще е пролетно време, т.е. най-вероятно под 20 градуса.
Като цяло и трите дестинации са по-пенсионерски, но пък подходящи за хора с дете и с относително кратки полети. Всичко останало, за което се сещам, е с дълги полети, над 5 часа.
La donna e mobile
| |
|
Тема
|
[re: fidgety]
|
|
| Автор |
miamila (непознат
) |
| Публикувано | 18.12.08 15:20 |
|
|
Благодаря за идеите
fidgety да за Канарските четох,че има много варианти за развлечение с деца и Лоро парка и парк с лемури,парк с орли.........Само температурите ме притесниха ,аз ползвам history на www.wunderground.com ,за да видя какви са били температурите през периода, който ме интересува предни години и се разочаровах.Твоето инфо за времето ако е от личен опит съм обнадеждена.Иначе в руските сайтове четох ,че уралските люде още от март ходят на море на Канарите
В Мадейра няма толкова за гледане ,колкото на Канарите.
А до вулкана Тайде става ли да се отиде с дете ?
За Канарските ми допадна и варианта,че мога спокойно да наема кола под наем ,което би ме улеснило с малкия,ще спираме, когато поиска.
Ако споделиш още малко лични преживявания от Канарите ще съм много признателна.
моореа благодаря и на теб
Барбадос го потърсих с гугъл ,но не ми е по джоба.излизат ми цени от над 2400 евро на човек за седмица и в бюджет от 7 хил.лв за 3 мата ,няма как да се вместим.Иначе изглежда страхотно.
Аз ако ще е за такива парички съм си заплюла Сейшелите
На Карибските острови по джоба са ни само Куба и Доминиканската.
Иначе и за Рио се оглеждам и там ми изглеждат добри цени по около 1300евро на човек а е голям град с всички удобства и сигурност на цивилизацията.
С детето ми се ще нещо между сигурността на Европа и малко екзотика.Преди да стана майка никога не съм имала подобни изискавания и притеснения.
Редактирано от miamila на 18.12.08 15:22.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
dorry_1 (непознат) |
| Публикувано | 18.12.08 17:11 |
|
|
Азия не е добър вариянт за април - май , разбира се говоря за Южна Азия - Индия, Шри Ланка и др. - жестока жега и суша , последвана от мусона - зверски дъждове ( от личен опит) . Евентуално в този сезон е добре в Китай, но се пътува дълго. Иначе Китай го препоръчвам ( много добри условия).
Мога да препоръчам Ямайка или Доминиканска република ( не Доминика , това е друг остров и няма нищо общо с републиката). Но до там също се лети дълго. Затова най- добре се спрете на Азорските или Канарските о- ви, но какво ще е времето през април, не знам.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
fidgety (fury) |
| Публикувано | 18.12.08 17:34 |
|
|
Температурите ти ги дадох, изхождайки от опита, който имам в Мадейра. Зимата там температурите са около 20-22 градуса през деня. Канарските острови са още по на юг, поради което разликата им е с около 2-3 градуса отгоре.
На Канарските острови много зависи на кой остров ще изберете да отидете. Общо взето и аз се чудех, когато избирах и заложих на сигурното - на най-големия. Ако сравнявам Мадейра и Тенерифе, първият е много по-красив, защото Тенерифе е голо, сиво и много повече прилича на типичен вулканичен остров.
В Мадейра наемането на кола не е проблем, там проблем са пътищата - изключително тесни и стръмни.
На Канарите няма проблем да си наемете кола и да поразгледате острова, но има и добре уреден междуградски автобусни линии. Междуградски е силно казано разбира се, защото от единия край на острова до другия се стига за около 1-1.20 ч.
Курортната зона е в южната част на острова, затова е хубаво да кацнете на южното летище. Ако кацате в столицата, Санта Круз, там е северното летище. Разположено е на около 70-80 км. от южната курортна зона (Плая де лас Америкас и Лос Кристианос) и можете да стигнете до него с междуградски транспорт. Проблем е, ако имате ранен или късен полет, защото тогава трябва с такси, което ще ви струва около 100-110 евро в едната посока.
За море, както вече писах, е по-трудно да се говори...Руснаците са моржове, но за нашите стандарти там е по-скоро като в ранно лято. Тоест дълбоко се съмнявам, че водата ще става за къпане. Иначе за припичане под слънцето и джапане във водата, разходки по къс ръкав, не би трябвало да има проблем. Предполагам, че зависи и от това в кой хотел сте, защото в някои водата в басейните се подгрява. Имайте предвид, че за Канарите активният сезон започва от м. септември до към април-май. Юни, юли и август са им мъртвото време.
Вулканът Тейде - като всеки вулканичен остров, вулканът е най-високата му точка. Това е и най-високата точка на Испания, 3718 м. До 3 550м. се стига с лифт, който работи в зависимост от метереологичните условия. На самия връх се стига само след писмено разрешение от туристическата служба в Санта Круз. Подава се и се получава лично, след като властите се уверят, че разполагате с необходимата екипировка и физическа подготовка. За да се качите с лифта, предполага да имате топли дрехи и обувки, както и времето да е на ваша страна. В този ред на мисли, не мисля, че е подходящо място за малко дете.
В парк с лемури и с орли не съм ходила, но към Лоро парка има още един, само че му забравих името - нещо от сорта на Тай парк или нещо такова с водни атракциони...Лоро парка и другия парк, ботаническата градина, са все в северната част на острова. Може да си разделите почивката на 2 - мързеливите дни в южната част на острова и разходките и разглеждането - в северната част. За Лоро парка си отделете 2 дни, за да го разгледате като хората и на спокойствие, без да препускате като коне между шоутата. Има единственото по рода си шоу с косатки в Европа, шоу с делфини и тюлени, които са много интересни. Лоро паркът е създаден за папагали, но всъщност шоуто с папагалите е най-невзрачното на общия фон. Детето ще е много впечатлено, тъй като това е по-скоро зоопарк с шоу програми, отколкото парк за папагали. Той е гвоздея на програмата в Тенерифе. От курортите в южната част се намира на около 1.20 ч. път с автобус.
Ако нещо друго те интересува, питай, защото така не се сещам да разказвам...
La donna e mobileРедактирано от fidgety на 18.12.08 17:40.
| |
|
Тема
|
[re: fidgety]
|
|
| Автор |
miamila (непознат
) |
| Публикувано | 19.12.08 13:57 |
|
|
От сърце благодаря за подробния отговор
Аз за сега съм загледала един хотел в района Adeje на 10 мин от Плая де Лас америкас-значи южната част.Хотела е с всичко включено в цената ,което с малкия ме устройва.Била съм на Майорка и в Барселона и знам,че и случайните ресторанти в испания са хубави,но с детето е по добре да не чакам поръчка,сервиране..........В отзивите на чуждите туристи чета,че басейните са с подгряване.Минус обаче бил плажа с камъни в океана.Това принципно не е ли характерно за целия остров?Ще поразгледам и други хотели разбира се.
За паркас маймуни и орли прочетох отново в чуждите сайтове.Особено руснаците масово водят такива малчовци ,като моя на Тенерифе, така че май и аз на Тенерифе ще се спра.
За Лоро парка исках да те питам имали възможност да се докасват някои животни,може ли детенце да има досег с тях?Той много обича да гали животинки а в нашия зоопарк те са зад 4 реда решетки..................
А знаеш ли има ли директни полети от София до Тенерифе?
Може ли да споделиш някои забележителности от Мадейра?Какво може да се види там?
| |
|
Тема
|
[re: dorry_1]
|
|
| Автор |
miamila (непознат
) |
| Публикувано | 19.12.08 14:01 |
|
|
Благодаря
Значи Доминиканската през април е добре ?От тур.агенцията ме обеждават,че е много добър избор за с дете,защото храната в добрите хотели била съобразена с европейския вкус.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|