Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:17 09.12.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема екзотика с дете-твърде нереалистична ли е картинатнови  
Автор miamila (непознат )
Публикувано17.12.08 22:23

Моля по опитните пътешественици за съвет.Търся екзотика съвместима с малко 3 годишно дете.
Повода е рожденния ден на мъжа ми през април-юбилей .Искаме да го прекараме с детето на някое хем екзотично, хем цивилизовано местенце.
Бюджет към 6-7 хил лв.за тримата.
Предпочитаме да е топло.Полета да не е изключително дълъг и да няма много прекачвания.
Канарските ме устройват-интересно и цивилизовано,но температурите за април са 18-20 градуса максимум и при късмет според сайтовете за време.
Куба също ми звучи сравнително спокойно и цивилизовано.Получавам противоречиви информации за времето.
Индонезия,Бали -много ниски цени,но там ми се струва рисковано с детето-земетресения,цунамита..........
Шри Ланка също ми влиза в бюджета,но е рискова дестинация и не бих рискувала с детето.
Тайланд,Египет и Виетнам сме ги посещавали-отпадат.

Моля подхвърлете някоя идея .

Тема Re: екзотика с дете-твърде нереалистична ли е картинатнови [re: miamila]  
Автор moorea (sea princess)
Публикувано17.12.08 23:40

Барбадос- полет до Лондон,след това Лондон- Барбадос- 8,5 часа.Може да преспите една нощ в Лондон.

I`m blonde so please,speak slowly!

Тема Re: екзотика с дете-твърде нереалистична ли е картинат [re: moorea]  
Публикувано17.12.08 23:55

Благодаря за идеята.Да си призная Барбадос не ми говори нищо

Какви са температурите през април?
Сигурна страна ли е?
Може ли да се разчита на адекватна лекарска помощ при нужда?

Автор moorea (sea princess)
Публикувано18.12.08 11:41

Барбадос е карибски остров,през април няма да ви вали,а ако превали,ще е за 15-20 минути,температурите са летни,но не е горещо,влажно е,но бързо се свиква.Доста сигурно е за туристите,наричат го "малката Англия".На ден се изсипват по 4-5 самолета с туристи,има доста богат избор от хотели от всяка категория,ресторанти с европейска и американска кухня,супермаркетите са през 2-3 км.За медицинско обслужване не мога да отговоря,нямам впечатления лично,предполагам,че е добре уредено при такъв туристически наплив.Разбира се,по-пълна информация може да ти даде някой,който живее там,аз бях за около 3 седмици.

I`m blonde so please,speak slowly!

Автор fidgety (fury)
Публикувано18.12.08 13:00

На канарските острови е готино, защото ще става и за плаж най-вероятно. Ако сте на Тенерифе, може да заведете детето до Лоро парк-а, ще се изкефи. Аз като голям човек се забавлявах много, интересно е. Времето е приятно, така че ще става и за разходки. За Канарите мисля, че спокойно може да очаквате около 23-25 градуса.
Друга по-спокойна дестинация, която не е свързана с много дълъг път, е Мадейра. По-пенсионерско е, но можете да си намерите приятни места за разходка - има две интересни градини - тропическата и ботаническата, във всяка от които можете да откарате поне по 1 ден. Можете да отидете до другия край на острова, красиво е. С ферибот за около 2 часа можете да отидете до съседния остров, който има хубави плажове. Но Мадейра е по на север от Канарите, така че най-вероятно няма да става за плаж... Ще е около 20-22 градуса. Но е подходящо място за хора с дете, защото не е диво. Общото ви пътуване със самолет може да е за около 5 часа. Ако минавате през Лисабон, може да заведете детето до океанариума, ще му е интересно.
Също за Азорските острови, но там ще е пролетно време, т.е. най-вероятно под 20 градуса.
Като цяло и трите дестинации са по-пенсионерски, но пък подходящи за хора с дете и с относително кратки полети. Всичко останало, за което се сещам, е с дълги полети, над 5 часа.

La donna e mobile

Тема Re: екзотика с дете-твърде нереалистична ли е картинатнови [re: fidgety]  
Публикувано18.12.08 15:20

Благодаря за идеите

fidgety да за Канарските четох,че има много варианти за развлечение с деца и Лоро парка и парк с лемури,парк с орли.........Само температурите ме притесниха ,аз ползвам history на www.wunderground.com ,за да видя какви са били температурите през периода, който ме интересува предни години и се разочаровах.Твоето инфо за времето ако е от личен опит съм обнадеждена.Иначе в руските сайтове четох ,че уралските люде още от март ходят на море на Канарите
В Мадейра няма толкова за гледане ,колкото на Канарите.
А до вулкана Тайде става ли да се отиде с дете ?
За Канарските ми допадна и варианта,че мога спокойно да наема кола под наем ,което би ме улеснило с малкия,ще спираме, когато поиска.
Ако споделиш още малко лични преживявания от Канарите ще съм много признателна.

моореа благодаря и на теб
Барбадос го потърсих с гугъл ,но не ми е по джоба.излизат ми цени от над 2400 евро на човек за седмица и в бюджет от 7 хил.лв за 3 мата ,няма как да се вместим.Иначе изглежда страхотно.
Аз ако ще е за такива парички съм си заплюла Сейшелите

На Карибските острови по джоба са ни само Куба и Доминиканската.
Иначе и за Рио се оглеждам и там ми изглеждат добри цени по около 1300евро на човек а е голям град с всички удобства и сигурност на цивилизацията.
С детето ми се ще нещо между сигурността на Европа и малко екзотика.Преди да стана майка никога не съм имала подобни изискавания и притеснения.

Редактирано от miamila на 18.12.08 15:22.

Автор dorry_1 (непознат)
Публикувано18.12.08 17:11

Азия не е добър вариянт за април - май , разбира се говоря за Южна Азия - Индия, Шри Ланка и др. - жестока жега и суша , последвана от мусона - зверски дъждове ( от личен опит) . Евентуално в този сезон е добре в Китай, но се пътува дълго. Иначе Китай го препоръчвам ( много добри условия).
Мога да препоръчам Ямайка или Доминиканска република ( не Доминика , това е друг остров и няма нищо общо с републиката). Но до там също се лети дълго. Затова най- добре се спрете на Азорските или Канарските о- ви, но какво ще е времето през април, не знам.

Автор fidgety (fury)
Публикувано18.12.08 17:34

Температурите ти ги дадох, изхождайки от опита, който имам в Мадейра. Зимата там температурите са около 20-22 градуса през деня. Канарските острови са още по на юг, поради което разликата им е с около 2-3 градуса отгоре.
На Канарските острови много зависи на кой остров ще изберете да отидете. Общо взето и аз се чудех, когато избирах и заложих на сигурното - на най-големия. Ако сравнявам Мадейра и Тенерифе, първият е много по-красив, защото Тенерифе е голо, сиво и много повече прилича на типичен вулканичен остров.
В Мадейра наемането на кола не е проблем, там проблем са пътищата - изключително тесни и стръмни.
На Канарите няма проблем да си наемете кола и да поразгледате острова, но има и добре уреден междуградски автобусни линии. Междуградски е силно казано разбира се, защото от единия край на острова до другия се стига за около 1-1.20 ч.

Курортната зона е в южната част на острова, затова е хубаво да кацнете на южното летище. Ако кацате в столицата, Санта Круз, там е северното летище. Разположено е на около 70-80 км. от южната курортна зона (Плая де лас Америкас и Лос Кристианос) и можете да стигнете до него с междуградски транспорт. Проблем е, ако имате ранен или късен полет, защото тогава трябва с такси, което ще ви струва около 100-110 евро в едната посока.
За море, както вече писах, е по-трудно да се говори...Руснаците са моржове, но за нашите стандарти там е по-скоро като в ранно лято. Тоест дълбоко се съмнявам, че водата ще става за къпане. Иначе за припичане под слънцето и джапане във водата, разходки по къс ръкав, не би трябвало да има проблем. Предполагам, че зависи и от това в кой хотел сте, защото в някои водата в басейните се подгрява. Имайте предвид, че за Канарите активният сезон започва от м. септември до към април-май. Юни, юли и август са им мъртвото време.
Вулканът Тейде - като всеки вулканичен остров, вулканът е най-високата му точка. Това е и най-високата точка на Испания, 3718 м. До 3 550м. се стига с лифт, който работи в зависимост от метереологичните условия. На самия връх се стига само след писмено разрешение от туристическата служба в Санта Круз. Подава се и се получава лично, след като властите се уверят, че разполагате с необходимата екипировка и физическа подготовка. За да се качите с лифта, предполага да имате топли дрехи и обувки, както и времето да е на ваша страна. В този ред на мисли, не мисля, че е подходящо място за малко дете.
В парк с лемури и с орли не съм ходила, но към Лоро парка има още един, само че му забравих името - нещо от сорта на Тай парк или нещо такова с водни атракциони...Лоро парка и другия парк, ботаническата градина, са все в северната част на острова. Може да си разделите почивката на 2 - мързеливите дни в южната част на острова и разходките и разглеждането - в северната част. За Лоро парка си отделете 2 дни, за да го разгледате като хората и на спокойствие, без да препускате като коне между шоутата. Има единственото по рода си шоу с косатки в Европа, шоу с делфини и тюлени, които са много интересни. Лоро паркът е създаден за папагали, но всъщност шоуто с папагалите е най-невзрачното на общия фон. Детето ще е много впечатлено, тъй като това е по-скоро зоопарк с шоу програми, отколкото парк за папагали. Той е гвоздея на програмата в Тенерифе. От курортите в южната част се намира на около 1.20 ч. път с автобус.
Ако нещо друго те интересува, питай, защото така не се сещам да разказвам...

La donna e mobile

Редактирано от fidgety на 18.12.08 17:40.

Тема Re: екзотика с дете-твърде нереалистична ли е картинатнови [re: fidgety]  
Публикувано19.12.08 13:57

От сърце благодаря за подробния отговор

Аз за сега съм загледала един хотел в района Adeje на 10 мин от Плая де Лас америкас-значи южната част.Хотела е с всичко включено в цената ,което с малкия ме устройва.Била съм на Майорка и в Барселона и знам,че и случайните ресторанти в испания са хубави,но с детето е по добре да не чакам поръчка,сервиране..........В отзивите на чуждите туристи чета,че басейните са с подгряване.Минус обаче бил плажа с камъни в океана.Това принципно не е ли характерно за целия остров?Ще поразгледам и други хотели разбира се.
За паркас маймуни и орли прочетох отново в чуждите сайтове.Особено руснаците масово водят такива малчовци ,като моя на Тенерифе, така че май и аз на Тенерифе ще се спра.
За Лоро парка исках да те питам имали възможност да се докасват някои животни,може ли детенце да има досег с тях?Той много обича да гали животинки а в нашия зоопарк те са зад 4 реда решетки..................
А знаеш ли има ли директни полети от София до Тенерифе?
Може ли да споделиш някои забележителности от Мадейра?Какво може да се види там?

Тема Re: екзотика с дете-твърде нереалистична ли е картинатнови [re: dorry_1]  
Публикувано19.12.08 14:01

Благодаря

Значи Доминиканската през април е добре ?От тур.агенцията ме обеждават,че е много добър избор за с дете,защото храната в добрите хотели била съобразена с европейския вкус.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.