|
|
|
Тема
|
Коста Рика
|
|
| Автор |
ognyan_geo (непознат
) |
| Публикувано | 18.11.08 23:10 |
|
|
През януяри заминаван за 10 дни в Коста Рика.
Някой бил ли е там да ми помогне с конкретна информация
| |
|
|
|
Страната е много хубава. Препоръчвам крайбрежието на Тихия океан градчето Кепос и резервата Мануел Антонио, Карибският бряг не е толкова хубав ( което ни изненада), но имаше едно селце там Пуерто Виехо - много добро. Пътищата са ужасни, от ежедневните дъждове настилка почти не се задържа. Страната е малка , така че растоянията не са големи, но заради тези пътища се пътува бавно. Столицата Сан Хосе е чудесен град, хората много любезни. Страната има над 60 вулкана ( на територия два пъти по малка от Б-я), така че идете непременно да видите поне един, вулкана Поас в близост до столицата или тези които са на север.
Това е накратко. Успех.
| |
|
|
|
Здравей,
Януари и Февруари са най хубавото време за посещение на Коста Рика времето е прекрасно (не като в момента) и аз бих ти препорачал тихоокеанското крайбрежие както и да отделиш малко време ж Сан Хосе има какво да се види и след това поемай към плажа:) аз в момента сам в Коста Рика от някаде един месец но в момента все оше вали и аз чакам с нетърпение да свърши дъждовниа период мога да ти препоръчам да посетиш плажа Хако
Ами приатно прекарване кой знае може да се засечем някаде
| |
|
|
|
Molia kajete kak e nai udobno da se leti do tam i razbira se ikonomichno. Az mislia ot Kuba da leta , moje bi dr esen, pone se nadiava. Lesno li e sam da se organizirash ili tribva ot tuk s rezervacia? I kak sa gore dolu cenite na biletite i noshtuvkite v gotini bungala po brega ili malki hotelcheta. Nadiavam se na otgovor.
Kakto i za Jamaika iskam info ako zanete poveche
| |
|
|
|
Коста Рика можете да я организирате сами, на място също става, не е нужно задължително да ползвате агенция от тук. На летището в Сан Хосе има много туристически бюра, които ще ви направят резервацията на място. В страната също можете да пътувате без проблем и да намерите хотел на място.
Но положението в Ямайка е коренно различно. Там туристи са предимно американци , които пристигат с големи туристически кораби и ги настаняват в затворени комплекси , които нямат никакъв достъп до местното население и градове. Там те са затворени и в безопастност. Иначе самостоятелното пътуване крие рискове. Ние преди да заминем опитахме по хиляди начини да намерим там местна агенция за някакви резервации, но не успяхме. Летяхме до там след Хаити и резервирахме от летището някакъв хотел, който макар да не беше централен беше доста скъп. Дори ходенето по улиците по сред бял ден се оказа рисковано. Беше опасно да ползваме междуградският транспорт. Наехме едно такси да ни закара до Очо Риос, на северното крайбрежие но пътя беше кратък и доста опасен, въпреки че бяхме с местен човек. В курорта Очо Риос освен нас нямаше никакви други бели хора или туристи, освен тези които са затворени в големите хотели, но тях не можехме да ги видим дори.
Иначе острова е хубав и интересен, като изключим столицата Кингстън, там освен къщата на реге идола Боб Марли, друго не ме впечатли. Виж Очи Риос е много интересно място, но наистина е малко опасно, ако сте без организация.
Успех.
| |
|
|
|
|