Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:05 05.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Пътешествия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема кратко запитване...нови  
Автор e2e (3d)
Публикувано01.11.08 15:22

Ще пътувам в началото на декември до Лондон с Уиз. Направи ми впечатление, че на отиване полета си е нормален /около час и 20-30 минути/, но на връщане е от порядъка на 4-5 часа. Поради какво е разликата във времетраенето на полетите ?!
Благодаря предварително.

"И наистина, който търси, обикновено намира, макар и не винаги точно това, което е търсил."

Тема Кратък отговор....нови [re: e2e]  
Автор L.dof (Свободен човек)
Публикувано01.11.08 16:02

Защото земята се върти..... Колко имаш по география? Каква е часовата разлика между София и Лондон?

Тема Re: кратко запитване...нови [re: e2e]  
Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано01.11.08 18:48

Ти сериозно ли мислиш за нормално от София до Лондон пътнически самолет да стигне за час и половина летателно време? Това са към 1700 км и такова постижение беше по силите на Конкорд и Ту-144, но те отдавна не функционират, още по-малко във Wizz. В случая чистото летателно време София-Лондон е 3 ч.25 мин., а Лондон-София - 3ч.5 мин. Ако въпросът ти е за тази разлика от 20 минути - може би защото преобладаващите въздушни течения са запад-изток. Тук опираме до положението на океана и до известна степен - до въртенето на Земята от запад на изток.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Тема Re: кратко запитване...нови [re: Блaryн Kaлчeв]  
Автор e2e (3d)
Публикувано01.11.08 20:08

Благуне, незнам, така пишеше когато избираш полетите: излитане от софия в 6 и пристигане в лондон в 7.35. освен ако наистина тук вече не става въпрос за приравнени часови зони според излитане и кацане за съответната държава. тогава наистина според твоя отговор равнението се получава. явно заради това е.
аз си мислих че има някакво междинно кацане на връщане може би.
благодаря за разяснението.
не пътувам за първи път със самолет, но явно не съм обръщал внимание на тая подробност.
благодарен за отговора.

"И наистина, който търси, обикновено намира, макар и не винаги точно това, което е търсил."

Автор Madam Kay (намираща)
Публикувано01.11.08 21:13

Ми нали ако имаше прека4ване щеше да ти е обозна4ено някак си?!?!?!
Ясно, 4е става дума за 4асовата разлика. Май не си обръщал внимание на бая неща

.
Хайде със здраве!

Автор Kosiobg (--!!--!!--)
Публикувано02.11.08 22:02

В билети за пътувания ВИНАГИ се посочва местно време!!!! от тук нататък си слагайте часовите разлики както искате. Спрямо тяхното прибавяне или изваждане може да разберете почти с точност колко ще сте между облаците.

Тема с изключение на ...нови [re: Kosiobg]  
Автор дoмoceд ()
Публикувано06.11.08 20:54

Руските влакове.
За полети не се сещам изключения, но разписанията на влаковете в Русия по традиция се публикуват в московско време. Независмо се че се прекосяват двуцифрен брой часови зони. И часовниците на гарите по цяла Русия (ако работят) най-често са сверени по Москва.

Тема Re: с изключение на ...нови [re: дoмoceд]  
Автор swimmer9 (непознат )
Публикувано06.11.08 22:35

Сега се мъча да си купя билети за влак в Китай и ми казаха ,че разписанието е по Beijing-ско време .Явно великите нации си имат собствено мнение за времето.

Тема Re: кратко запитване... [re: e2e]  
Автор Фиш (SandsInMyShoes)
Публикувано10.11.08 23:36

О, не се безпокой.И аз излетях от София в 6.00 и кацнах в Будапеща в 6.15

Тема Re: кратко запитване...нови [re: Фиш]  
Автор Блaryн Kaлчeв (Explorer)
Публикувано11.11.08 00:28

А в Скопие кацаш, преди да си излетял от София!

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.